A mi akurat ta płyta po jego zejściu przestała się podobać, a raczej najnormalniej w świecie się znudziła. Pewnie swego czasu zbyt często jej słuchałem,bo z dyskografii Watain najbardziej cenię sobie Sworn to the Dark a to przecież też bardzo melodyjny i przystępny w sumie album.Zenek pisze:ja nie rozumiem pisania o Reinkaos per wielki album, jak wychodzila to wszyscy na Masterfulu jebali tą płytę, że ,melodyjny plastik, jak wiele zmienia samobójstwo metalowego grajka...
WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: WATAIN
-
- mistrz forumowej ceremonii
jakbym sam to napisałWishman pisze:Może i nie było mnie tutaj w momencie wydania "Reinkaos", bo zasłuchiwałem się od pierwszego kontaktu z tym geniuszem i nie miałem czasu na pisanieZenek pisze:ja nie rozumiem pisania o Reinkaos per wielki album, jak wychodzila to wszyscy na Masterfulu jebali tą płytę, że ,melodyjny plastik, jak wiele zmienia samobójstwo metalowego grajka...
Niezbyt interesuje mnie samobójstwo Jona. Co ciekawe z ekipy WATAIN nikt się nie zajebał, a ja uwielbiam "Sworn to the Dark". Ona i "Reinkaos" wyznaczają wspaniały kierunek. W zasadzie nie wyznaczają, bo to absoluty. Szczególnie long DISSECTION.
- Lykantrop
Też bym się pod tym podpisał, ale z takim małym zastrzeżeniem, że "Reinkaos" to leader, a "SttD" follower.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
to dość oczywiste
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
A jednak, Karkasonne? Bóg istnieje? "Uwierz w ducha".Karkasonne pisze:Nie do wiary.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Morph
- Kontakt:
- Unhallowed
- rozkręca się
Dzięki albumowi "Lawless Darkness", Watain otrzymał szwedzką nagrodę Grammy za zajęcie pierwszego miejsca w kategorii ''Najlepszy zespół hardrockowy 2011 roku''!
Poniżej link do filmu z wręczenia nagrody w The Royal Opera w Sztokholmie:
Ostatnio zmieniony 19-01-2011, 01:15 przez Unhallowed, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
rośnie konkurencja dla keep of kaleson pomału/
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Niektórzy prawdziwi, niezłomni, wierni pierwotnym ideom black metalu słuchacze już zaczynają wyrzucać płyty Szwedów ze swoich kolekcji.Unhallowed pisze:Dzięki albumowi "Lawless Darkness", Watain otrzymał szwedzką nagrodę grammy za zajęcie pierwszego miejsca w kategorii ''Najlepszy zespół hardrockowy 2011 roku''!
- Unhallowed
- rozkręca się
Scaarph pisze:wspaniały news. więcej takich.
Na pewno nie pierwszy i nie ostatni.
Ponadto uznani za:
nr 1 Album roku – Close Up Magazine
nr 1 Album roku – Sweden Rock Magazine
nr 1 Zespół roku – Terrorizer Readers Poll
nr 1 Osobowość roku– Terrorizer Readers Poll
nr 2 Album roku – Decibel Magazine
- Unhallowed
- rozkręca się
A niektórzy "prawdziwi" skasują mp3 z dysków i playerów.Aegir pisze:
Niektórzy prawdziwi, niezłomni, wierni pierwotnym ideom black metalu słuchacze już zaczynają wyrzucać płyty Szwedów ze swoich kolekcji.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
to wspaniale. życzę im również powodzenia w tym nowym, na pewno o wiele lepszym roku, może nawet załapią się na eurowizję, a nie jak te cioty, keep of kalessin.Unhallowed pisze:Scaarph pisze:wspaniały news. więcej takich.
Ponadto uznani za:
-
- rasowy masterfulowicz
Podejrzewam, że teraz Erik zwiąże sie z jakąś blond gwiazdą popu...
tak na serio, to gratulejszyn, ale kilka lat temu nigdy bym nie powiedział, ze tak potoczy sie ewolucja tego zespołu
tak na serio, to gratulejszyn, ale kilka lat temu nigdy bym nie powiedział, ze tak potoczy sie ewolucja tego zespołu
KVLT lizania CZASZKI
- FENIKS
- w mackach Zła
A ja na moje nieszczęście pamiętam amok i zniszczenie pod scena parę lat temu na Open Hell i to co zrobił Watain. płyt nie wyrzuce bo casus luciferi to jeden z najlepszych krążków jakie mam. A mp3 i ep'kę essence of black purity nigdy nie skasuje bo oryginału mieć nie będę hehe.
Szopkę i popularność wsadzę sobie między pośladki szczam na to co ten zespół zrobi jak się skurwia to huj im na grób mogą występować w mtv unpluged czy innym domu gwiazd.
Szopkę i popularność wsadzę sobie między pośladki szczam na to co ten zespół zrobi jak się skurwia to huj im na grób mogą występować w mtv unpluged czy innym domu gwiazd.
-
- w mackach Zła
czysto muzycznie - poprzednia płyta lepsza od ostatniej
Jest w tym jakaś nadzieja. Przecież wszyscy chcemy by w końcu dobrze ubrani ludzie zobaczyli, że blackmetalowcy to też ludzie którzy jedzą kanapki i piją coca-colę, właściwie to tacy sami jak oni (może trochę gorzej ubrani i deko śmierdzą, ale kij tam). Jeśli Watain się postarają, być może doczekamy czasów, kiedy mamy nie będą już najeżdżać na swoje dzieci za słuchanie rzygania i blastów, a z uśmiechem będą mówić: "fajnie napierdalają, daj głośniej!" Niestety u nas w Polsce to jeszcze niemożliwe, bo kościół jest zły i zakonnice gorsze, ale od tego są wysoko rozwinięte kraje by nieść przed wszystkimi tolerancyjną pochodnię black metalu! Heil Satan.Scaarph pisze:to wspaniale. życzę im również powodzenia w tym nowym, na pewno o wiele lepszym roku, może nawet załapią się na eurowizję, a nie jak te cioty, keep of kalessin.Unhallowed pisze:Scaarph pisze:wspaniały news. więcej takich.
Ponadto uznani za:
A jużci, zazdrosny polaczku! Piszesz to bo WATAIN odniosło sukces, a Ty pewnie robisz przy taśmie w fabryce margaryny jak jakiś Kaczor Donald i naklejasz ceny na denkach Delmy. Baby nie masz i już chłopa zaczynasz rozważać. A MIGHTY WATAIN siedzą sobie na swoich tronach, gdzie hordy metalówkowych kurwiszonów ustawiają się w kolejkach to polizania im rowa za wysoką opłatą. Oni nie potrzebują takich fanów jak Ty, co kupują najtańszy papier do drukarki i piją wino "Sen Sołtysa". Oni wygrali nagrodę Grammy a Ty nie. Ciulu. Brzydki.FENIKS pisze: Szopkę i popularność wsadzę sobie między pośladki szczam na to co ten zespół zrobi jak się skurwia to huj im na grób mogą występować w mtv unpluged czy innym domu gwiazd.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jaki to obciach w ogóle przyjąć taką nagrodę i zrobić taką wieś. Komedia romantyczna.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
już pomijając kwestie komercji i sprzedania się, bo to mnie w ogóle nie obchodzi, nie potrafię zrozumieć, jak w ogóle można pomyśleć o "Lawless Darkness" w kontekście "albumu roku"