CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: CULTES DES GHOULES
To akurat dobrze że płyty, którymi jest takie zainteresowanie, są dotłaczane - w szczególności jeżeli mówimy o tak dobrych płytach. Pełniaki od tego są, żeby trafiły tam, gdzie się da, do ludzi którzy są nimi zainteresowani.
Z wywiadu, który ktoś tu wrzucił, można dowiedzieć się jednej ciekawej rzeczy - na Henebane planowane było 6 kawałków, a widzę że ostatecznie na płytę trafiło 5 kawałków. Swoją drogą wywiady z CDG należą do jednych z najchętniej czytanych przeze mnie, nawet jeżeli kompletnie zlewają pytającego - zawsze wylewa się z nich szczere, naturalne podejście, zero napinki.
Z wywiadu, który ktoś tu wrzucił, można dowiedzieć się jednej ciekawej rzeczy - na Henebane planowane było 6 kawałków, a widzę że ostatecznie na płytę trafiło 5 kawałków. Swoją drogą wywiady z CDG należą do jednych z najchętniej czytanych przeze mnie, nawet jeżeli kompletnie zlewają pytającego - zawsze wylewa się z nich szczere, naturalne podejście, zero napinki.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
pruuuuuuuut było i się zmyło.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sova
- rasowy masterfulowicz
znam kolegę, który mówił, ze jego kolega widział kiedyś kogoś z CDG, z daleka.majeku pisze:Czy ktoś zna osobiście grających w CdG?
W sumie to ciekawa historia w dzisiejszych czasach, że ktoś tak dobrze radzi sobie nie lokując swojej facjaty gdzie popadnie
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: Cultes des Ghoules
Hehe, to się kolega trochę pomylił.Cthulhu, 01 sierpnia 2009 roku pisze:Za 4-5 lat nikt nie będzie pamiętał o czymś takimi jak "Cultes des Ghoules". Ale i tak szacunek za całkiem udany debiut.
A przez ten hajp jaki nakręciliście też sobie w końcu zakupiłem niektóre wydawnictwa bohaterów tematu bo faktycznie wcale niegłupie dźwięki im wychodzą spod palców. No i przede wszystkim klimat nie podjebania.
The madness and the damage done.
- trup
Smiem twierdzić że "Henbane" to JUŻ jest KLASYKA black metalowego blugastwa. Takie albumy nie wychodzą co roku...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
NO KŁERWA !!
Ten album to srogo nawiedzone dzieło. Moc na max !!!
Ten album to srogo nawiedzone dzieło. Moc na max !!!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
tak. pytanie brzmi co dalej. sądzę, że na Henbane już osiągneli to co chcieli. teraz mogą zrobić wszystko - iść w rytualną muzykę, powrócić do chamówy z początków, iść głębiej w doom itd. mogą też iśc drogą Henbane, ale znając ich, nie postawiłym w zakładach na to kasy.
- TheDude
Właśnie leci HENBANE na moich słuchawkach i stwierdzam, że te szalone ziomy dadzą ognia ale jak znów najdzie ich szalona wena na satanistyczny wjeb.
-
- postuje jak opętany!
A ja znam kolege ktory gra w zespolę i mają dużo nawiedzonej muzyki i nawet czaszkę na koncertach dają kozła ktory mówil że jego kolega przeprowadził wywiad z CDG do podziemnego czasopisma że to są prostaki :-(
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie no, aż tak to bym się nie zapędzał. A na pewno za wcześnie jest na takie oceny. Ale klasy tej płycie w żaden sposób odmówić nie można.trup pisze:Smiem twierdzić że "Henbane" to JUŻ jest KLASYKA black metalowego blugastwa. Takie albumy nie wychodzą co roku...
- COFFIN
Lepiej nie;)Sova pisze:powrócić do chamówy z początków
Jak najbardziej:)Sova pisze:mogą też iśc drogą Henbane
'Come the Blessed Madness'
- trup
A ja Ci mówię.... że może świat nie oszalał na jej punkcie, jak za czasów "A Blaze...", ale ta płyta jest nieziemska i jest po prostu pozycją obowiązkową, baaa... kanonem dla każdego satanistycznego wikinga!Kurt pisze:Nie no, aż tak to bym się nie zapędzał. A na pewno za wcześnie jest na takie oceny. Ale klasy tej płycie w żaden sposób odmówić nie można.trup pisze:Smiem twierdzić że "Henbane" to JUŻ jest KLASYKA black metalowego blugastwa. Takie albumy nie wychodzą co roku...
- trup
Sova pisze:tak. pytanie brzmi co dalej. sądzę, że na Henbane już osiągneli to co chcieli. teraz mogą zrobić wszystko - iść w rytualną muzykę, powrócić do chamówy z początków, iść głębiej w doom itd. mogą też iśc drogą Henbane, ale znając ich, nie postawiłym w zakładach na to kasy.
Mogą iśc gdzie chcą. Cmentarzy nie brakuje w Polsce.
Z tego co opowiadali w wywiadzie którymś, mają chęć iść w kierunku "Vintage Black Magic", gdyż są bardzo zeń zadowoleni. "Diaboli Perfectum! Ku chwale płomieni!"
- COFFIN
Ale jest zajebiste zainteresowanie, praktycznie na całym padole;)trup pisze: może świat nie oszalał na jej punkcie, jak za czasów "A Blaze..."
'Come the Blessed Madness'
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Pożyjemy, zobaczymy :) Mnie, prawdopodobnie zresztą jak i gości stojących za tą kapelą, niespecjalnie interesuje kto jeszcze docenia tę płytę. Grunt, że mnie się podoba. Cała reszta to marketing ;)trup pisze:A ja Ci mówię.... że może świat nie oszalał na jej punkcie, jak za czasów "A Blaze...", ale ta płyta jest nieziemska i jest po prostu pozycją obowiązkową, baaa... kanonem dla każdego satanistycznego wikinga!
- trup
Kurt pisze:Pożyjemy, zobaczymy :) Mnie, prawdopodobnie zresztą jak i gości stojących za tą kapelą, niespecjalnie interesuje kto jeszcze docenia tę płytę. Grunt, że mnie się podoba. Cała reszta to marketing ;)trup pisze:A ja Ci mówię.... że może świat nie oszalał na jej punkcie, jak za czasów "A Blaze...", ale ta płyta jest nieziemska i jest po prostu pozycją obowiązkową, baaa... kanonem dla każdego satanistycznego wikinga!
Czyli dla cultesów najważniejsza, że się Tobie podoba? ;-))))))
Marketing nie marketing... ważne, że nie pomorski, a naturalny wynikający z mocy samej sztuki a nie z wmawiania.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Chłopaków wystarczy posłuchać, albo łykasz jak młody pelikan, albo nie i żaden marketing tego nie zmieni.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie, że mnie się podoba, dla nich, że im się podoba. Czy jakoś tak...trup pisze:Czyli dla cultesów najważniejsza, że się Tobie podoba? ;-))))))
Marketing nie marketing... ważne, że nie pomorski, a naturalny wynikający z mocy samej sztuki a nie z wmawiania.
- manieczki
http://utsogp.otwarte24.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
nowe tiszerty.
nowe tiszerty.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
http://allegro.pl/piornik-henbane-jedno ... 95231.html" onclick="window.open(this.href);return false;
biedne dzieci :-)
biedne dzieci :-)