AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

Re: AUTOPSY

21-09-2011, 15:30

Perkusista z niego właśnie zajebisty, siadłby ktoś inny za garami w Autopsy to by pewnie przekombinował ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Maria Konopnicka

27-09-2011, 23:47

Macabre Eternal to wspaniała płyta! Wracam do niej regularnie i mimo, że jest tak długa - przelatuje lekko i zwiewnie i rozpoczyna się od nowa i znów kończy i znów zaczyna i znów i jeszcze raz... Najbardziej chyba rozwala mnie drugi kawałek - "Dirty Gore Whore" - jak wchodzą wokale to leżę na łopatkach, cóż za niesamowity, patologiczny, odrealniony i piękny klimat. Mistrzostwo świata! Jeden z najlepszych partii wokalnych jakie słyszałem :))
shitfun
weteran forumowych bitew

27-09-2011, 23:53

a niebawem nowe nagrania :)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

28-09-2011, 12:12

Maria Konopnicka pisze:Macabre Eternal to wspaniała płyta! Wracam do niej regularnie i mimo, że jest tak długa - przelatuje lekko i zwiewnie i rozpoczyna się od nowa i znów kończy i znów zaczyna i znów i jeszcze raz...
Tak właśnie. To jedna z nielicznych płyt trwających więcej niż godzinę, która w ogóle mnie nie nudzi. W najmniejszym nawet stopniu. Tu każdy dźwięk jest na swoim miejscu, a pomysłowość nie zna granic. :)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

28-09-2011, 13:33

w ogóle wyszło coś lepszego w DM w tym roku?? Cianide, Deceased miażdżą ale Autopsy to Autopsy!

Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-09-2011, 14:31

Najciekawszymi pozycjami mogą być: AZARATH, BLASPHERIAN, DISMA, NECROPHAGIA, MACABRE, CIANIDE, DENIAL FIEND, DERANGED, EXHUMED. Ale wątpię, żeby coś z tej listy zagroziło bohaterom tematu. Ewentualnie MACABRE. To wszystko czyste spekulacje, bo jak dotąd słyszałem tylko parę fragmentów AZARATH, BLASPHERIAN, MACABRE i otwieracz CIANIDE.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-09-2011, 14:44

Gore_Obsessed pisze:Najciekawszymi pozycjami mogą być: AZARATH, BLASPHERIAN, DISMA, NECROPHAGIA, MACABRE, CIANIDE, DENIAL FIEND, DERANGED, EXHUMED. Ale wątpię, żeby coś z tej listy zagroziło bohaterom tematu. Ewentualnie MACABRE. To wszystko czyste spekulacje, bo jak dotąd słyszałem tylko parę fragmentów AZARATH, BLASPHERIAN, MACABRE i otwieracz CIANIDE.
Z wyżej wymienionych bardziej od AUTOPSY przypadły mi do gustu AZARATH, NECROPHAGIA i MACABRE
Na podobnym poziomie DISMA i EXHUMED
gorsze BLASPHERIAN i CIANIDE
nie słyszałem DENIAL FIEND i DERANGED

Poza tym na pewno większe wrażenie zrobiły na mnie DECEASED, ULCERATE, MITOCHONDRION i NADER SADEK, ale trzy ostatnie to jednak trochę inna bajka. Oczywiście piszę o czysto subiektywnych wrażeniach.

Wciąż nie mogę się do końca przekonać do tej płyty. Jest dobra, ale po znakomitej epce liczyłem na więcej. Marzy mi się materiał na miarę "Shitfun" albo "Acts...".
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-09-2011, 14:57

Numero uno to nie, ale na pewno zrobiła na mnie większe wrażenie niż BLASPHERIAN czy CIANIDE.
Maria Konopnicka

28-09-2011, 15:11

ultravox pisze:Z wyżej wymienionych bardziej od AUTOPSY przypadły mi do gustu AZARATH, NECROPHAGIA i MACABRE
Na podobnym poziomie DISMA i EXHUMED
AZARATH dużo, dużo gorszy. NECROPHAGIA dobra, ale ciut słabsza - MACABRE to dla mnie płyta z ubiegłego roku. A DISMA i EXHUMED to liga niżej. Oczywiście piszę o czysto subiektywnych wrażeniach. :)
ultravox pisze:Wciąż nie mogę się do końca przekonać do tej płyty. Jest dobra, ale po znakomitej epce liczyłem na więcej. Marzy mi się materiał na miarę "Shitfun" albo "Acts...".
Uważam, że to jest materiał na miarę "Shitfun" czy "Acts...", choć dla mnie bardziej wymagający i więcej czasu potrzebowałem by go w pełni docenić. Wcześniejsze płyty Autopsy wchodziły mi praktycznie za pierwszym przesłuchaniem.
Maria Konopnicka

28-09-2011, 15:15

ultravox pisze:Numero uno to nie, ale na pewno zrobiła na mnie większe wrażenie niż BLASPHERIAN czy CIANIDE.
CIANIDE nie są po to, żeby robić wrażenie - oni po prostu grają swoje. MORBID ANGEL zawsze przekraczał granice, wychodził poza schematy i inspirował. Myślę, że i jedni i drudzy zrobili na ostatnich krążkach to co do nich należało.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

28-09-2011, 15:31

Maria Konopnicka pisze:CIANIDE nie są po to, żeby robić wrażenie - oni po prostu grają swoje.
A co mi po tym, że grają, jeśli ich muzyka nie robi na mnie wielkiego wrażenia? Ale wiem, że na wielu osobach CIANIDE jakieś tam wrażenie robi, więc niech sobie grają dalej. ;)
shitfun
weteran forumowych bitew

29-09-2011, 09:31

Maria Konopnicka pisze:
ultravox pisze:Wciąż nie mogę się do końca przekonać do tej płyty. Jest dobra, ale po znakomitej epce liczyłem na więcej. Marzy mi się materiał na miarę "Shitfun" albo "Acts...".
Uważam, że to jest materiał na miarę "Shitfun" czy "Acts...", choć dla mnie bardziej wymagający i więcej czasu potrzebowałem by go w pełni docenić. Wcześniejsze płyty Autopsy wchodziły mi praktycznie za pierwszym przesłuchaniem.
Zgadzam się, nowa płyta bardzo dobra, jednak to co innego niż mój ulubiony "Shitfun" czy rewelacyjny "Acts...". Czekam na większą dawkę takiej choroby jaką zawarli na tych materiałach, bo są to płyty idealne.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-09-2011, 11:14

Gore_Obsessed pisze:Najciekawszymi pozycjami mogą być: AZARATH, BLASPHERIAN, DISMA, NECROPHAGIA, MACABRE, CIANIDE, DENIAL FIEND, DERANGED, EXHUMED. Ale wątpię, żeby coś z tej listy zagroziło bohaterom tematu
No i dobrze, że wątpisz, bo to wszystko co najmniej klasa niżej. tzn. Denial Fiend i Deranged nie słyszałem, ale i tak pewnie mam rację. ;)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

29-09-2011, 13:20

shitfun pisze:
Maria Konopnicka pisze:
Zgadzam się, nowa płyta bardzo dobra, jednak to co innego niż mój ulubiony "Shitfun" czy rewelacyjny "Acts...". Czekam na większą dawkę takiej choroby jaką zawarli na tych materiałach, bo są to płyty idealne.
Myślę że powtórki z "Shitfun" już nie będzie. Oni raczej nie robią dwa razy tego samego i każdy kolejny long jest ciut inny. Z drugiej strony też bym z chęcią jeszcze posłuchał kawałeczków w klimacie "I Shit On You Grave" czy "Bathe in Fire", he he... Jestem pewien, że nie zawiodą - to nie jest Morbid Angel...
Sprawdź norweski LOBOTOMIZED!
shitfun
weteran forumowych bitew

29-09-2011, 13:23

Na pewno taka sama płyta nie powstanie bo tamto pisali niecałe 20 lat wstecz. Jednak brakuje mi tych totalnie chorych momentów jakie wspomniane płyty zawierają. Nowa płyta jest bardzo dobra, wręcz klasyczna i tez odjechana ale moim zdaniem bardziej w kierunku Abscess niż Autopsy z ery "Shitfun" własnie
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-09-2011, 13:29

shitfun pisze: Nowa płyta jest bardzo dobra, wręcz klasyczna i tez odjechana ale moim zdaniem bardziej w kierunku Abscess niż Autopsy z ery "Shitfun" własnie
Tutaj z kolei muszę zaprotestować, bo z Abscess to ona nie ma moim zdaniem wiele wspólnego. Abscess był bardziej brudny i schorowany, więcej tam było punka i psychodelii, tutaj jest raczej ukłon w stronę metalowej klasyki. Brakuje mi w tym wszystkim jakiegoś elementu zaskoczenia, mam wrażenie jakby dzisiejsza formuła Autopsy była o wiele bardziej sztywna niż w przypadku Abscess. Ale poczekajmy na kolejny materiał, może nie mam racji....
shitfun
weteran forumowych bitew

29-09-2011, 23:16

Zależy, który okres Abscess masz na myśli - mnie chodzi o niektóre struktury i brzmienia jak i riffy. Ale nie ma się co też dziwić, skoro to prawie Ci sami ludzie. W każdym razie coś w tym jest co piszesz w drugiej części wypowiedzi. Mnie ciągle brakuje tego o czym już wspominałem.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

03-10-2011, 21:22

"Autopsy will be entering Fantasy studios in Berkeley, Ca. late October to record a few new tracks for an upcoming collection entitled "All Tomorrow's Funerals". This monstrous release will be on Peaceville records and will contain all of Autopsy's ep's remastered by the band themselves as well as the new cuts, totalling 21 tracks all together. Everything from "Retribution For The Dead" to the no...w sold out "The Tomb Within" will be presented on CD and DLP with all original artworks, liner notes from the band and a killer new cover from Matt Cavotta. This is something the band has wanted to do for a long time, having all these chunks of material in one cohesive release, with the best sound and packaging possible. Autopsy will make every effort to make sure this death metal assault is top quality and worthy of your attention. The release date is tentatively set for March of 2012."
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

03-10-2011, 23:21

Ciekawe jak to zabrzmi, mam nadzieję, że nie będą za bardzo grzebali w tych nagraniach. co by nie stracić tej patologii z poszczególnych epek.
The madness and the damage done.
Mort
rasowy masterfulowicz

04-10-2011, 21:14

Nie ufasz im? Dwoma ostatnimi wydawnictwami pokazali, ze sa w lepszej formie niz kiedykolwiek byli. Nie moze byc mowy o wpadce.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ