Dokładnie o to.ultravox pisze:Chodzi o poziom muzyki a nie o to, czy jest popularna wśród amerykańskich nastolatków.
AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: AZARATH
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Pytasz jak dziecko.... "A dlaczego, dlaczego?"Maleficio pisze:ale co to jest "poziom muzyki" co to dokładnie znaczy? Czy Burzum to światowy poziom muzyki?ultravox pisze:Chodzi o poziom muzyki a nie o to, czy jest popularna wśród amerykańskich nastolatków.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Pytam... bo nagle padło stwierdzenie, ze Azarath to elita światowa... widocznie "elita" z Polski jest widziana inaczej niż na świecie:)
- ultravox
Nie bardzo rozumiem w tym przypadku podział Polska/Świat. Ile wyszło w tym roku lepszych płyt death metalowych od "Blasphemer's Maledictions"? Dwie, trzy?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Też mnie to zawsze zastanawiało, np w różnego rodzaju podsumowaniach na koniec roku podział Polska i świat. Kurwa, tu jacyś upośledzeni grają, że trzeba to oceniać w oderwaniu od reszty globu, czy co?
-
Każda kapela zaczyna na swoim podwórku, stąd się to chyba bierze. Poza tym jeśli przyjmie się takie a nie inne kryteria oceny to nic w tym dziwnego w/g mnie.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Nie upośledzeni ale materiał porównawczy całkowicie innego rozmiaru. Dlatego sens takich podziałów w podsumowaniach tkwi w zawężeniu do jednej sceny, co by nie mówić, posiadającej swoją specyfikę, i bliższego przyjrzenia się kapelom z własnego kraju. To że koleś w Indonezji nie słyszał o danej kapeli z Polski jest w kontekście niebiznesowych osiągnięć bez większego znaczenia, ponieważ pierwszy krąg odbiorców jest w kraju macierzystym, tam są koncerty itd.Heretyk pisze:Też mnie to zawsze zastanawiało, np w różnego rodzaju podsumowaniach na koniec roku podział Polska i świat. Kurwa, tu jacyś upośledzeni grają, że trzeba to oceniać w oderwaniu od reszty globu, czy co?
Takie postrzeganie jest obecne też i w innych krajach, które mają swoje Katy, Acid Drinkersy, Christ Agony, czy Azarathy.
Dla mnie nie ulega wątpliwości, że Azarath jest w czołówce kapel death metalowych w ogóle. Stworzyli własny styl, a to już bardzo dużo. Inna sprawa, że są z Polski i nikt nie wpompował kasy w ich promocję na przestrzeni dekady.
Debiut Azarath i Deicide to dla mnie ten sam poziom.
- nicram
Bardzo ładnie napisane. Ale...Kingu pisze:Nie upośledzeni ale materiał porównawczy całkowicie innego rozmiaru. Dlatego sens takich podziałów w podsumowaniach tkwi w zawężeniu do jednej sceny, co by nie mówić, posiadającej swoją specyfikę, i bliższego przyjrzenia się kapelom z własnego kraju. To że koleś w Indonezji nie słyszał o danej kapeli z Polski jest w kontekście niebiznesowych osiągnięć bez większego znaczenia, ponieważ pierwszy krąg odbiorców jest w kraju macierzystym, tam są koncerty itd.
Takie postrzeganie jest obecne też i w innych krajach, które mają swoje Katy, Acid Drinkersy, Christ Agony, czy Azarathy.
Dla mnie nie ulega wątpliwości, że Azarath jest w czołówce kapel death metalowych w ogóle. Stworzyli własny styl, a to już bardzo dużo. Inna sprawa, że są z Polski i nikt nie wpompował kasy w ich promocję na przestrzeni dekady.
To, puściły Ci wodze fantazji! "I taki słowiański sznyt"! :-)Kingu pisze:Debiut Azarath i Deicide to dla mnie ten sam poziom.
all the monsters will break your heart
- nicram
Jeżeli rozpatrywać albumy 2-4, to się z Tobą całkowicie zgadzam!
-
Tak się zastanawiam jakie warunki trzeba spełnić by do tej ekstraklasy awansować.
- nicram
Trzeba spełnić wysokie wymagania użytkowników forum Masterfula :-)
- manieczki
zrobcie ankiete
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
trzeba miec gdzie grac, licencje i sponsora:)est pisze:Tak się zastanawiam jakie warunki trzeba spełnić by do tej ekstraklasy awansować.
niech to miejsce niebawem zniknie
-
..i dobrego Fryzjera:)
- pr0metheus
Nie mozna ankiety, bo forum zamkna. Teraz mozna tylko troche glupio gadac.manieczki pisze:zrobcie ankiete
niech to miejsce niebawem zniknie
- Maleficio
- Kontakt:
Trzeba mieć spin doktora z Infernal War. :)est pisze:Tak się zastanawiam jakie warunki trzeba spełnić by do tej ekstraklasy awansować.
- Glene
- weteran forumowych bitew
Cholera co raz bardziej mnie kusi aby posluchac tego albumu, jednak trwam dzielnie w przyrzeczeniu, ze nie poslucham do poki nie kupie. Do Azarath podchodze, bezkrytycznie, bardzo mi pasuje muzyka ktora tworza. Moj ulubiony zespol DM z Polski.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ja bym bardziej powiedział, że do Alas, Lord Is Upon Me, ale kierunek ze wszech miar słuszny. Było nie było, bębniarz gra też w Behemoth, byłoby wręcz dziwne, gdyby paru patentów z Behemoth'a nie przemycił do Azarath ;) Chociaż ja na tej płycie słyszę też trochę Necrophobic i Belphegor, nie tylko Behemoth. Ale być może mam omamy słuchowe.kregozmyk pisze: wstęp do Under the Will of the Lord, który zalatuje mi Ov Fire and the Void.
The madness and the damage done.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
A jedynka????nicram pisze:Jeżeli rozpatrywać albumy 2-4, to się z Tobą całkowicie zgadzam!
I will burn alright