DEUS MORTEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEUS MORTEM
DM jeżeli o bycie trve, może. Mgła lepsza jeżeli chodzi o kompozycje, muzykalność.Bless this tongue pisze: ↑25-11-2020, 11:35Ale tak rozkminiama tworczosc DM i już wiem ze oni będą takim cichym klasykiem. Imo nie mamy bardziej zaangażowanego/świadomego BM niż Deus. Mgla, KSM to jest cos równoległego, ale historie chyba napisze DM, tak mi się coś zdaje.
Edit: może dodam, żeby mnie nie zjedli - w tej stylistyce. Mimo to aspirują do najlepszych plyt współczesnego (polskiego) BM razem z KSM Altered. Kto wie czy nie najlepszego?
No nie znam nic lepszego, anyone?
A najlepszym polskim zespołem black metalowym od zawsze i na zawsze - Christ Agony, czego dowodem jest ostatnia ich płyta czyli "Legacy", która zamiata wszystkich pod dywan. Taka prawda.

all the monsters will break your heart
- vicek
- zahartowany metalizator
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
-
-
- postuje jak opętany!
12345
- Drone
Znakomity, trochę taki funeralmistowo-mardukowy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetny jest ten nowy mini Deus.
Jakby odrobinę bardziej uspokojony, tzn, taki mniejszy wkurw a większy nacisk na klimat. A ten dodatkowy wokal w "Lord of All Graves" - zajebioza. Gęsia skóra na karku. Mocny strzał.
https://malignantvoices.bandcamp.com/al ... iery-blood
Jakby odrobinę bardziej uspokojony, tzn, taki mniejszy wkurw a większy nacisk na klimat. A ten dodatkowy wokal w "Lord of All Graves" - zajebioza. Gęsia skóra na karku. Mocny strzał.
https://malignantvoices.bandcamp.com/al ... iery-blood
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
wyjatkowo czekam na pierwszy odsluch z CD, co dawno mi sie to nie zdarzylo
-
- w mackach Zła
Mocna pozycja na koniec roku. Marek jest mistrzowskim rzemieślnikiem, chociaż jak tam ktoś wcześniej zauważył - to nie ma w DM pierwiastka "boskości" takiego, jak w Cultes des Ghoules. Ale w tym roku, w polskim BM, na pewno nic lepszego od tej EPy nie wyszło.
- ozob
- zahartowany metalizator
Wyszło, ale to w niczym nie umniejsza nowemu Deus Mortem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
Czy ja wiem czy nie ma pierwiastka boskości? Wg mnie od kosmocide jest
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
To już prędzej tego pierwiastka się doszukam w innej kapeli NCMa - Anima Damnata 

- Sova
- rasowy masterfulowicz
The Fiery Blood wyjdzie na winylu 9 kwietnia w Terratur Possessions, wypas wydanie.
Preorder ruszy od 15 marca, u mnie też będą dostępne.
W najbliższą sobotę Deus wystąpi w warszawskim teatrze Palladium, zapraszam, będę z kramikiem.
Biletów jest ograniczona ilość, radzę się śpieszyć:
Preorder ruszy od 15 marca, u mnie też będą dostępne.
W najbliższą sobotę Deus wystąpi w warszawskim teatrze Palladium, zapraszam, będę z kramikiem.
Biletów jest ograniczona ilość, radzę się śpieszyć:
-
Z perspektywy czasu jak oceniacie debiut 'Emanations..'? Ja do niego ostatnio czesto wracam, co prawda drugiej (wybitnej) plyty nie przeskoczy ale jest bardzo dobrze, bardzo mi sie podoba fakt, ze czuc spojnosc pomiedzy 1-2 albumem. Niby ta sama reka komponowala ale roznie z tym bywa. Problem byl tylko z dystrybucja bo to wydawal jakis jednorazowiec a szkoda bo te kawalki zasluguja na wiekszy rozglos.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Przecież było robine wznowienie z Malignant Voices na CD i był też tłoczony Vinyl przez Terratur Possessions.
-
-
- postuje jak opętany!
Wywiad:
-
- postuje jak opętany!
Chyba najnudniejszy wywiad na Strefie. Sztampowe pytania, odpowiedzi z generatora. Brak kultu czaszki.