SHINING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SHINING
Po ich ostatnim MCD skreśliłem tę kapelę całkowicie. Prędzej kupiłbym ostatnie albumy Katatonia, Anathema lub Monspell niż Shining
- Drone
+1
Marian, założyłem wątek o MORDRED, weź coś napisz tam. :)
Marian, założyłem wątek o MORDRED, weź coś napisz tam. :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- COFFIN
Ja tam w ogóle nie miałem zamiaru słuchać tego mcd, czy co to tam jest, więc nie mam problemu. Tym bardziej, że nadal twierdzę, że (już) poprzednia płyta była całkiem niezła. Pytanie do tych, co już słyszeli nową, czy ten tekst ma cokolwiek wspólnego z prawdą?:
'NAJNOWSZY ALBUM SHINING, ŚWIETNY ALBUM MUZYCZNIE NAWIĄZUJĄCY DO HALMSTAD I POPRZEDNICH'.
'NAJNOWSZY ALBUM SHINING, ŚWIETNY ALBUM MUZYCZNIE NAWIĄZUJĄCY DO HALMSTAD I POPRZEDNICH'.
'Come the Blessed Madness'
- hcpig
Na tej zasadzie jest prawdziwe że kradną całe partie z kilku wcześniejszych płyt aż do 'Eerie Cold' włącznie więc tzw 'momenty' to ma ale to i tak taka siódma woda po kisielu.
Still better than COD.
Still better than COD.
Yare Yare Daze
- TheDude
Pseudo metalowcom z Shining to ja już dziękuję za uwagą. Tą płytą to oni przedefiniowali ale siebie, z dobrego bandu na chujowe i mierne nie wiadomo co.
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Nawiązuje w takim stopniu co poprzednia płyta, która dla mnie była OK, ale nie jakimś szałem. Generalnie do Halmstad to dużo jej brakuje, ale ogólnie jest w porządku.COFFIN pisze:Ja tam w ogóle nie miałem zamiaru słuchać tego mcd, czy co to tam jest, więc nie mam problemu. Tym bardziej, że nadal twierdzę, że (już) poprzednia płyta była całkiem niezła. Pytanie do tych, co już słyszeli nową, czy ten tekst ma cokolwiek wspólnego z prawdą?:
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Castor
- weteran forumowych bitew
- Biały
- w mackach Zła
Dobry album, na poziomie VII, imo pierwsze 3 kawałki najlepsze; coś tam nawiązuje, pojawiają się opinie, że nawet za bardzo, ale jakichś perfidnych zrzyn też nie stwierdziłem, cóż już lepiej kopiować siebie niż innych...COFFIN pisze:Ja tam w ogóle nie miałem zamiaru słuchać tego mcd, czy co to tam jest, więc nie mam problemu. Tym bardziej, że nadal twierdzę, że (już) poprzednia płyta była całkiem niezła. Pytanie do tych, co już słyszeli nową, czy ten tekst ma cokolwiek wspólnego z prawdą?:
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Hah, no toś świetną laurkę wystawił temu zespołu. Na poziomie VII; to już z V było coś nie tak. Od kiedy Kvarforth zaczął rozdawać karty w tym zespole, jest on coraz bliżej Chin, bo w chuj metrów mułu dawno zostało osiągnięte.Biały pisze: Dobry album, na poziomie VII, imo pierwsze 3 kawałki najlepsze; coś tam nawiązuje, pojawiają się opinie, że nawet za bardzo, ale jakichś perfidnych zrzyn też nie stwierdziłem, cóż już lepiej kopiować siebie niż innych...
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
V to w zasadzie jedyna sluchalna plyta Shining ;)
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Re:
Tak. Z Shining dla mnie liczą się tylko płyty III - V. III jako wstęp do znakomitego IV, IV jako ich magnum opus i jeden z najlepszych albumów nurtu samobójczego BM, i V, gdzie jeszcze jest sporo dobrych pomysłów, których wystarczyło na dobrą płytę.Skaut pisze:IV raczej. V to takie tam przypisy do poprzedniczki.0ms pisze:V to w zasadzie jedyna sluchalna plyta Shining ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ja wole rocka niz plakanie w poduszke, wiec ocenilbym to wlasnie V > cala resztawitchfinder pisze:jako ich magnum opus i jeden z najlepszych albumów nurtu samobójczego BM
- Biały
- w mackach Zła
Kvarforth od zawsze rozdawał karty w Shining, to jego zespół. Dla twojej informacji skomponował niemal cała muzykę w dyskografii kapeli.Szczególnie tyczy się to albumów I-V. Później wraz ze zmianą składu, pójściem w inne rejony muzyczne i marketingowe zaczęło to wyglądać nieco inaczej. Czyli jest wprost przeciwnie do tego co usiłujesz tu wcisnąć.White Pharaoh pisze:Hah, no toś świetną laurkę wystawił temu zespołu. Na poziomie VII; to już z V było coś nie tak. Od kiedy Kvarforth zaczął rozdawać karty w tym zespole, jest on coraz bliżej Chin, bo w chuj metrów mułu dawno zostało osiągnięte.Biały pisze: Dobry album, na poziomie VII, imo pierwsze 3 kawałki najlepsze; coś tam nawiązuje, pojawiają się opinie, że nawet za bardzo, ale jakichś perfidnych zrzyn też nie stwierdziłem, cóż już lepiej kopiować siebie niż innych...
Najlepsze oczywiście albumy III-V bez konkretnego faworyta, wszystkie trzy to ten sam poziom i nr 1 jeżeli chodzi o takie granie.
- RopetAvSjelen
- rozkręca się
- Kontakt:
Bardzo przepadam, a IV i V to najlepsze z płyt.
-
- postuje jak opętany!
Hmmm, tak z perspektywy najlepiej mi robią IV, na równi z III a V jakaś zbyt oczywista się wydaje ale tuż za poprzedniczkami ;) generalnie najczęściej wracam do III.
- brb
- postuje jak opętany!
do Halmstad wlacznie to byla wspaniala kapela. po wymianie plynow ustrojowych z wiadomo kim ;) cos sie zaczelo pieprzyc. pamietam ze niklas w jakims wywiadzie po premierze Halmstad wlasnie mowil ze zawsze chcial byc gwiazda rocka taka jak Axel. szkoda tylko ze muzyka przestala mu wychodzic