ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ENTOMBED
Z późniejszych krążków to mam kilka fajnych kawałków które lubię posłuchać, czasem dla luzu zapodam sobie jakąś całą ich płytę, ale szczerze powiedziawszy muszę mieć dzień by w całości pochłonęła mnie ich muzyka wydana po drugim albumie. Jedynka to klasyka i kult w jednym, dwójka podobnie, jednak nigdy nie potrafiłem przekonać się w pełni i powiedzieć to samo o "Wolverine blues". No ale to w zasadzie moje skrzywienie.
Natomiast jesli chodzi o nowe wcielenie, czyli Entombed AD, to niby wszystko jest na miejscu, ale po czasie stwierdzam, że to dobre granie, ale nic więcej.
Natomiast jesli chodzi o nowe wcielenie, czyli Entombed AD, to niby wszystko jest na miejscu, ale po czasie stwierdzam, że to dobre granie, ale nic więcej.
-
Najprzewielebniejszy pisze:
taka wspominka z 22.06.94
To z koncertu Vader, Napalm Death i Entombed w Warszawie? Z tego co kojarzę, to Peter musiał za własne pieniądze kupić koszulki swojego zespołu żeby obdarować nimi Szwedów i Brytyjczyków. Chyba że to inna impreza, w takim razie sprostuj.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
to dokładnie ten koncert.
mam z niego trochę zdjęć i w chuj fajnych wspomnien. Impreza z ludzmi z Napalm death i Entombed po koncercie, a sam koncert... jak zagrali left hand path to ciaryyyyyy..
mam z niego trochę zdjęć i w chuj fajnych wspomnien. Impreza z ludzmi z Napalm death i Entombed po koncercie, a sam koncert... jak zagrali left hand path to ciaryyyyyy..
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
Jakieś ciekawostki z tej imprezy? :-) Kto się schlał najbardziej, kto najszybciej, kto potrafił wypić najwięcej? No chyba że balety były tak udane, że ze zrozumiałych względów spuszczasz zasłonę milczenia ;-)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Poza tym, że Same Difference znam (i sobie chwalę, jak prawie całą dyskografię), to zasadniczo mogę się podpisać pod znaczną częścią tej wypowiedzi. Łącznie z tym, że najlepsze "późniejsze" Entombed to Uprising z genialnym Say it in Slugs. A także z tym, że Entombed AD jest wtórne względem wszystkiego, co wyszło pod szyldem bez AD i nie mają już nic świeżego do zaoferowania, ale do piwka taki kwadratowy, bujający death metal nadaje się całkiem nieźle.Deathhammer66 pisze:A ja lubię całość, zajebiście mi robi ten zespół. Szczerość i pasja z gry wylewa się z nich niesamowicie, szczególnie na pierwszych czterech krążkach. Tak, czterech - "To Ride..." to wg. mnie zajebiście niedoceniany materiał, niewiele odstający od genialnej "Wolverine Blues". Z późniejszych najbardziej podoba mi się "Uprising", ale każda jest co najmniej dobra.
To co, nierówność? :D
LHP = C = WB > To Ride > U > MS > I = SS(chociaż "Masters of Death" to PRZEKUREWSKI utwór)
nie ma Same Difference bo nie znam :D
ENTOMBED A.D jest ok i tyle, bez obsrania. Fajny def end rol do piwka.
No dobra, jeszcze trochę skoryguję nierówność, żeby w-ko się zgadzało i było bdb ;)
WB > To Ride > LHP = C = U > MS > SD > I >>> SS (nie przepadam, choć wieki całe nie słuchałem)
- Najprzewielebniejszy
Szła brandy z colą, Pieczara mieszał z Barneyem chowając się za menago trasy, a Harris wyciągał skręty ze skarpet. Petrov sępił wszystko.Nasum pisze:Jakieś ciekawostki z tej imprezy? :-) Kto się schlał najbardziej, kto najszybciej, kto potrafił wypić najwięcej? No chyba że balety były tak udane, że ze zrozumiałych względów spuszczasz zasłonę milczenia ;-)
Było bardzo kulturalnie, sami nas częstowali i wypytywali o wszystko, jak podstawiłem pirackie LHP Hellidowi do podpisu to sie wkurwił, Barney polał i sytuacja się uspokoiła. Podjarany byłem jak sto skurwysynow bo to byl jeden z pierwszych zachodnich moich gigow i nagle impreza z muzykami. :)
-
Haha, nie wiem czemu, ale jak powiedziałeś że Petrov wszystko sępił, to zabłysła mi taka lampka że to do niego pasuje jak ulał. PO prostu na takiego typka mi wyglada ;-)
- mad
- weteran forumowych bitew
Typek Petrov:Nasum pisze:Haha, nie wiem czemu, ale jak powiedziałeś że Petrov wszystko sępił, to zabłysła mi taka lampka że to do niego pasuje jak ulał. PO prostu na takiego typka mi wyglada ;-)
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
W wywiadzie który udzielił dla Mega Sina powiedział, że tak naprawdę wygląda jego dzień ;-)
"Fajnie, że masz taki lekko ironiczny stosunek do samego siebie. Czy dlatego nagrałeś teledysk, który pokazuje codzienne życie LG Petrova?
LG: To zajebista sprawa, tak naprawdę wygląda nasz dzień. Budzę się późnym popołudniem, odpoczywam po imprezie, a potem, jak nie ma kasy, trzeba czasem iść i sprzedać jakiś winyl, żeby mieć na piwo i chleb"
"Fajnie, że masz taki lekko ironiczny stosunek do samego siebie. Czy dlatego nagrałeś teledysk, który pokazuje codzienne życie LG Petrova?
LG: To zajebista sprawa, tak naprawdę wygląda nasz dzień. Budzę się późnym popołudniem, odpoczywam po imprezie, a potem, jak nie ma kasy, trzeba czasem iść i sprzedać jakiś winyl, żeby mieć na piwo i chleb"
-
- weteran forumowych bitew
To chyba jakiś fragment starego wywiadu ?Nasum pisze:W wywiadzie który udzielił dla Mega Sina powiedział, że tak naprawdę wygląda jego dzień ;-)
-
Tak, to jest ten fragment wywiadu z Mega Sin o którym wspominałem.
-
- mistrz forumowej ceremonii
podpisuję się.PureHate pisze: Co do Entombed i Entombed AD mogliby dla mnie nie istnieć słucham tego zespołu tylko do Wolverine Blues
a co do Petrova, w jakimś innym wywiadzie powiedział, ze całe jego życie polega na chlaniu, oglądaniu TV (głownie sport) i od czasu do czasu trzeba zagrać jakiś koncert. fajnie ma
-
No cóż, socjal w Szwecji jest nieco większy niż u nas, więc może sobie tak żyć.
- [S.]
- zaczyna szaleć
- wydaje mi się, czy LG ma dobry gust jeżeli chodzi o dobór garderoby?mad pisze:Typek Petrov:Nasum pisze:Haha, nie wiem czemu, ale jak powiedziałeś że Petrov wszystko sępił, to zabłysła mi taka lampka że to do niego pasuje jak ulał. PO prostu na takiego typka mi wyglada ;-)
" onclick="window.open(this.href);return false;

- szkoda by było, gdyby nie nagrali "Morning Star".PureHate pisze:Co do Entombed i Entombed AD mogliby dla mnie nie istnieć słucham tego zespołu tylko do Wolverine Blues
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- Najprzewielebniejszy
gdyby ktos szukal epek Carnal Leftovers to jakims cudem odnalazlo sie pare kopii, koszt ok 300 zl komplet:
http://www.pledgemusic.com/projects/entombed" onclick="window.open(this.href);return false;
129 black vinyl
42 red vinyl
33 white vinyl
15 red & white vinyl
http://www.pledgemusic.com/projects/entombed" onclick="window.open(this.href);return false;
129 black vinyl
42 red vinyl
33 white vinyl
15 red & white vinyl
-
- postuje jak opętany!
Zamawiał ktoś z Was Entombed Clandestine CD/DVD Mediabook z wklejonego wyżej linka?
Koncert pół roku temu, jak widać - w ramach crowdfundingu - osiągnęli ponad 170% zakładanego celu, pierwotnie płyty miały zostać rozesłane ok. 10 lutego '17.
W międzyczasie wyszło piwko sygnowane mordą z "Urpising" (więc wiadomo, na co zostało spożytkowane te 70% nadwyżki). Ale co z płytami??
Koncert pół roku temu, jak widać - w ramach crowdfundingu - osiągnęli ponad 170% zakładanego celu, pierwotnie płyty miały zostać rozesłane ok. 10 lutego '17.
W międzyczasie wyszło piwko sygnowane mordą z "Urpising" (więc wiadomo, na co zostało spożytkowane te 70% nadwyżki). Ale co z płytami??
-
Nowa płyta może być fajna:
https://entombedad.lnk.to/FitForAKing" onclick="window.open(this.href);return false;
https://entombedad.lnk.to/FitForAKing" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- HSVV
- w mackach Zła
drugiego Clandestine już nie będzie, ale może chociaż poziom Serpent Saints?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- vicek
Tylko pierwsza płyta tak naprawdę mi się podoba.
- dzik