SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SEPULTURA

19-10-2013, 20:19

[V] pisze:

przemoc

Pierwszy raz jak zobaczyłem teledysk do Ratamahatty pytałem się co to ma niby być? Nie wiem, ale nie bpodoba mi się jakos wybitnie ten teledysk. Kiedyś utwór podobał mi się bardziej, dziś jest fajny, ale już nie buja jak kiedyś. Chociaż muszę przyznać, że podczas czytania biografii Maxa po raz pierwszy przesłuchałem Roots w całości - kurde, w momencie premiery ten album rządził niepodzielnie, wszyscy którzy słuchali wtedy w moim otoczeniu metalu, musieli słyszeć ten album. Było o nim wszędzie, Metalowy Młotek rozpisywał się chyba co numer o Sepulturze, można było ten album albo znienawidzieć, albo pokochać. Po latach wróciłem do niego, emocje już nie do końca te, ale sprawił mi mnóstwo radochy, bardziej sentymentalnej, ale mimo wszystko.

A Lookaway to niszczyciel światów. Jeśli chodzi o ten kawałek absolutnie nic się nie zmieniło.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

19-10-2013, 20:21

a dla mnie ROOTS to jest przekult.jedna z najwspanialszych metalowych płyta jakie znam.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nasum

19-10-2013, 20:21

[V] pisze:
a dla mnie potrafi.zajebiście potrafi.nie na każdym koncercie z pewnością ale w wspomnianym linku jest rozpierdol.widzisz,jak ludzie różnie rozkminiają muzykę...a jego tusza NIC dla mnie nie znaczy,co to w ogóle za nonsensy...;)

Nie mówię że nie potrafi już w ogóle, ale własnie na tym linku sprawia takie wrażenie. To moje subiektywne odczucia, więc masz pełne prawo widzieć to zupełnie inaczej.
Nasum

19-10-2013, 20:25

[V] pisze:a dla mnie ROOTS to jest przekult.jedna z najwspanialszych metalowych płyta jakie znam.

W pełni Cie rozumiem. Ten album kiedy wyszedł namącił mi sporo w głowie, być może dlatego, że brzmienie i maniera wokalna Maxa bardzo żywo przypominały mi Nailbomb, który przemeblował mi parę klepek w mózgu nieco wcześniej. Jest w tym albumie coś, co sprawia że trzeba wysłuchać go w całości, pojedyńcze utwory są znakomite, ale dopiero całość rozpościera przed słuchaczem cała tą głębię, spójność, dosadność tej muzyki. Wyszła w odpowiednim czasie i tyle.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

19-10-2013, 20:31

moj pierwszy i ostatni post w tym temacie: nie lubie/nie slucham
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-10-2013, 20:31

wniosles wiele do dyskusji o zespole, thx
this is a land of wolves now
Nasum

19-10-2013, 20:32

Dziekujemy za szczerość i nowe spojrzenie na temat ;-)
[V]

19-10-2013, 20:34

Nasum pisze:
[V] pisze:a dla mnie ROOTS to jest przekult.jedna z najwspanialszych metalowych płyta jakie znam.

W pełni Cie rozumiem. Ten album kiedy wyszedł namącił mi sporo w głowie, być może dlatego, że brzmienie i maniera wokalna Maxa bardzo żywo przypominały mi Nailbomb, który przemeblował mi parę klepek w mózgu nieco wcześniej. Jest w tym albumie coś, co sprawia że trzeba wysłuchać go w całości, pojedyńcze utwory są znakomite, ale dopiero całość rozpościera przed słuchaczem cała tą głębię, spójność, dosadność tej muzyki. Wyszła w odpowiednim czasie i tyle.
czy ja nie pisałem o Roots w naszych encyklikach?chyba tak.drogi kolego,juz ledwo widze na oczy,tak sie pozamiatałem.Ale korzreni będe bronił póki żyję.W vulturowym świecie to jest WIELKA płyta.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

19-10-2013, 20:37

O KURWA...
Nasum

19-10-2013, 20:42

[V] pisze:

O KURWA...

Oooo, to jest coś! Od razu przypomina mi się koncert w Spodku z okazji promocji tej płyty... nie zagrał wtedy ich support, choć do dziś nie wiem dlaczego, ale kogo to wtedy obchodziło... jak zgasły światła i usłyszałem pierwsze dźwieki Bloody Roots dostałem pierdolca. Pamiętam że koncert zwieńczyli "Orgasmatron" po czym Max wyszedł i pokazał światu swego dzieciaka. Światła rozbłysły, na placu boju zostały kłęby powyrywanych włosów, a wszyscy którzy wychodzili w tą mroźną zimową noc by rozejść sie do swych domów, pełni podziwu kiwali głowami i zdobywali się na krótkie podsumowanie - zajebisty koncert. I taki też był ten show, jeden z najlepszych na jakich byłem, i chyba jeden z pierwszych który tak mocno zapadł mi w pamięć. Dzięki za link, wychylam kielona za Twoje zdrowie;-)
[V]

19-10-2013, 20:44

Nasum pisze:
[V] pisze:

O KURWA...

Oooo, to jest coś! Od razu przypomina mi się koncert w Spodku z okazji promocji tej płyty... nie zagrał wtedy ich support, choć do dziś nie wiem dlaczego, ale kogo to wtedy obchodziło... jak zgasły światła i usłyszałem pierwsze dźwieki Bloody Roots dostałem pierdolca. Pamiętam że koncert zwieńczyli "Orgasmatron" po czym Max wyszedł i pokazał światu swego dzieciaka. Światła rozbłysły, na placu boju zostały kłęby powyrywanych włosów, a wszyscy którzy wychodzili w tą mroźną zimową noc by rozejść sie do swych domów, pełni podziwu kiwali głowami i zdobywali się na krótkie podsumowanie - zajebisty koncert. I taki też był ten show, jeden z najlepszych na jakich byłem, i chyba jeden z pierwszych który tak mocno zapadł mi w pamięć. Dzięki za link, wychylam kielona za Twoje zdrowie;-)
Twoje zdrowie drogi kolego:)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

19-10-2013, 20:46

Rejwan pisze:moj pierwszy i ostatni post w tym temacie: nie lubie/nie slucham
kogo to kurwa obchodzi!
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-10-2013, 20:47

[V] pisze:

O KURWA...
ale miazga. kurwa.
[V]

19-10-2013, 20:49

Riven pisze:
[V] pisze:

O KURWA...
ale miazga. kurwa.
posłuchaj ATTITUDE..jak pięknie budowany jest tam klimat,ja jebie...WIELKI zespół.
Nasum

19-10-2013, 20:50

Kurwa, jak oglądam ten koncert to aż trudno uwierzyć, że zespół, który na deskach prezentował sie tak totalnie, grał dla rzeszy fanów którzy wypruwali z siebie flaki pod sceną,; że ten własnie zespół trawi od środka konflikt, który już niebawem doprowadzi do rozłamu, i w zasadzie kariera która wyglądała na świetlaną, stanie pod znakiem zapytania... w perspektywy czasu wiem, że zespół nigdy nie wzbił się tak wysoko, zdobyli szczyt, po czym z niego boleśnie runęli...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-10-2013, 20:50

jak mozna bylo cos tak zajebistego zaprzepascic z powodu jakiejs baby?!! nie ogarniam
Nasum

19-10-2013, 20:51

Niesamowity koncert. Do dzis mam bilet, który kosztował 290 tysięcy złotych hehhe....
Nasum

19-10-2013, 20:52

Wychodzę teraz na browara. Wracam do tematu za jakiś czas, tymczasem Panowie!
[V]

19-10-2013, 20:53

Nasum pisze:Niesamowity koncert. Do dzis mam bilet, który kosztował 290 tysięcy złotych hehhe....
\m/

ATTITUDE AND RESPECT

właśnie leci Dusted...no kurwa jego zajebana mać..
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-10-2013, 20:53

Przez Was chujki chyba kupię książkę.
Ostatnio zmieniony 19-10-2013, 20:56 przez Rattlehead, łącznie zmieniany 2 razy.
support music, not rumors
ODPOWIEDZ