SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: SEPULTURA

19-10-2013, 20:54

az zaluje ze nie chce mi sie pic. taka muzyka az prosi sie o odpowiednia zaprawe ;d
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

19-10-2013, 20:55

[V] pisze:

O KURWA...
to jest najlepszy koncert SEPULTURY [V] i nie ma lepszego :)

nie pamiętam tylko w której minucie kolo skacze z kilku ładnych metrów ... zawsze mnie zastanawiało czy cało wyszedł ze tego skoku :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

19-10-2013, 20:56

a jest ... na "Troops of Doom"

43:03 ... jebany jaki skok wykonał :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-10-2013, 20:57

Nasum pisze:...przypomina mi się koncert w Spodku z okazji promocji tej płyty... nie zagrał wtedy ich support, choć do dziś nie wiem dlaczego, ale kogo to wtedy obchodziło... jak zgasły światła i usłyszałem pierwsze dźwieki Bloody Roots dostałem pierdolca.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-10-2013, 20:58

tez mnie to zawsze rozpierdalalo :D genialny material, w ogole cale Chaos DVD jest super
[V]
mistrz forumowej ceremonii

19-10-2013, 20:58

Ihasan pisze:
[V] pisze:

O KURWA...
to jest najlepszy koncert SEPULTURY [V] i nie ma lepszego :)

nie pamiętam tylko w której minucie kolo skacze z kilku ładnych metrów ... zawsze mnie zastanawiało czy cało wyszedł ze tego skoku :)
rozjebali nie? podoba mi się ten hype na SEPULTURE...piękna sprawa,niedobitki mogą zasmakowac prawdziwego brazylijskiego napierdolu.

Sepultura in our hearts
Can't take it away
These roots will always remain
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-10-2013, 20:59

chyba mowicie o dwoch roznych koncertach :D Oba zajebiste, ale wole ten z trasy Arise ;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

19-10-2013, 21:02

[V] pisze: rozjebali nie? podoba mi się ten hype na SEPULTURE...piękna sprawa,niedobitki mogą zasmakowac prawdziwego brazylijskiego napierdolu.
no i Max wyglądał jeszcze jak człowiek bez mopa na łbie :)
w sumie jedyny koncert Sepultury, który posiadam na DVD i lubię sobie od czasu do czasu do niego powrócić;
Black Magic Mushrooms

[V]
mistrz forumowej ceremonii

19-10-2013, 21:06

Ihasan pisze:
[V] pisze: rozjebali nie? podoba mi się ten hype na SEPULTURE...piękna sprawa,niedobitki mogą zasmakowac prawdziwego brazylijskiego napierdolu.
no i Max wyglądał jeszcze jak człowiek bez mopa na łbie :)
w sumie jedyny koncert Sepultury, który posiadam na DVD i lubię sobie od czasu do czasu do niego powrócić;
ale dres adidasa był <korn worship>

sięgnij po biografie,wypas jest,moje żona teraz czyta i bardzo jej sie podoba;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

19-10-2013, 21:11

zaraz zobaczę czy na allegro jej nie ma
Black Magic Mushrooms

Nasum

20-10-2013, 01:35

Rattlehead pisze:
Nasum pisze:...przypomina mi się koncert w Spodku z okazji promocji tej płyty... nie zagrał wtedy ich support, choć do dziś nie wiem dlaczego, ale kogo to wtedy obchodziło... jak zgasły światła i usłyszałem pierwsze dźwieki Bloody Roots dostałem pierdolca.

Jeszcze pamiętam ten program na dwójce kiedy to leciało... kurde, kiedyś telewizja była wporzo hehhe...trochę wypiłem, ale MUSIAŁEM zaposdać sobie ten koncert raz jeszcze.... co za moc, gdyby teraz Sepa zeszła się do kupy w oryginalnym składzie po to tylko by dać kilka koncertów, to każdy mógłby spokojnie zapełnić stadion... to byłaby wielka rzecz
Nasum

20-10-2013, 01:36

Ihasan pisze:zaraz zobaczę czy na allegro jej nie ma

Również polecam, nie warto się zastanawiać, gdybać i tym podobne bzdury. Kupuj
535

20-10-2013, 01:43

Ihasan pisze:a jest ... na "Troops of Doom"

43:03 ... jebany jaki skok wykonał :)
Parafrazując, pewnego osobnika.
Każdy poważny fan Sepultury, pamięta spadającego "człowieka pająka".
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

20-10-2013, 05:37

Z tego co wiem, to Sepultura nadal jest wielka i ma ogromny fanbase, nawet z Derrickiem w składzie, ale w Brazylii, w USA i Europie teraz to cień tej sławy. Ale ja pamiętam te wielkie dokonania i dumnie noszę na kurtce tribala Sepy wśród przypinek Misfits z Crimson Ghostem i Depeche Mode. Zresztą na półce mam ich tylko te płyty, które w całości uwielbiam bezgranicznie i dla mnie mają ocenę 10/10 czyli Beneath The Remains, Arise, Chaos Ad i Roots, jakby reszty nie było to myślę, że historia napierdolu niewiele by straciła, choć posłuchać reszty też można.

Kurwa, jak ten pierdolony Igor gra na tych bębnach! Uwielbiam styl gościa, zawsze szczególną uwagę zwracam na perkusję na płytach (dalej lubię Larsa, ma chłop swoje zalety, mimo tego, że nie jest najlepszym bębniarzem na świecie to ma swoje niepowtarzalne patenty i zmysł aranżera).

Załuję, że jestem za młody i nie widziałem ich z Maxem zarówno tu:
jak i tu w późniejszej inkarnacji: napierdalają jak wściekli.
Obrazek
neuro
postuje jak opętany!

20-10-2013, 07:57

Rattlehead pisze:
Heh, też tam byłem :) Piękny koncert był, czasowo chyba jakoś 1.40 wyszło? Na początku jak się młyn zaczął, to pamiętam że sporo osób się wypierdoliło jednocześnie, przez pół Roots się zbierali :)

Dobre czasy były. To był w ogóle bodajże przedostatni koncert z Maxem w składzie.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

20-10-2013, 09:03

Ładnie tną też tutaj, Amen i Nomad w setliście :)

tutaj wcale nie gorzej
Nasum

20-10-2013, 10:53

neuro pisze:
Rattlehead pisze:
Heh, też tam byłem :) Piękny koncert był, czasowo chyba jakoś 1.40 wyszło? Na początku jak się młyn zaczął, to pamiętam że sporo osób się wypierdoliło jednocześnie, przez pół Roots się zbierali :)

Dobre czasy były. To był w ogóle bodajże przedostatni koncert z Maxem w składzie.

Koncert odbył się 7 grudnia, Max odszedł z zespołu 16-go, po ostatnim koncercie. Tak więc dali jeszcze kilka występów na tej ostatniej wspólnej trasie. Nie pamiętam już ile trwał koncert, ale ze względu chyba na to, że nie zagrał support, to grali nieco dłużej.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

20-10-2013, 11:14

Max odszedł w kwietniu 1997 roku jak dobrze pamiętam.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-10-2013, 11:19

harvestman pisze:Ładnie tną też tutaj, Amen i Nomad w setliście :)

tutaj wcale nie gorzej
To drugie rozpierdol, Igor gra jak naspidowany. Do tego to jest o ile mnie oczy nie mylą koncert którego fragmenty znalazły się w teledysku refuse resist
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

20-10-2013, 11:34

Riven pisze:
harvestman pisze:Ładnie tną też tutaj, Amen i Nomad w setliście :)

tutaj wcale nie gorzej
To drugie rozpierdol, Igor gra jak naspidowany. Do tego to jest o ile mnie oczy nie mylą koncert którego fragmenty znalazły się w teledysku refuse resist
Tak, to jest ten sam koncert.
ODPOWIEDZ