BLACK SABBATH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: BLACK SABBATH

13-02-2025, 22:21

Nie do końca tak. Bilety na poszczególne sektory były również w pakietach VIP czy jak się tam one nazywały. Golden nominalnie za te ~395 GBP był też w pakiecie z wjazdem na strefę z żarciem i ostatnią płytą z autografem za ~3000 GBP. Po wyprzedzaniu zwykłej puli zostały te w pakietach...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

14-02-2025, 14:11

Ja poległem. Udało się komuś ?

Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

16-02-2025, 21:33

Niczego innego się nie spodziewałem, ale takie oświadczenia powinny być publikowane przed otwarciem sprzedaży biletów
https://blabbermouth.net/news/ozzy-osbo ... ypHDsTfFOA
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-02-2025, 22:08

Połączenie z OO na Teams”ie będzie?

Inną sprawą, że już 11 lat temu go w Łodzi trochę telepało na scenie. Od tamtego czasu pewnie jakoś specjalnie lepiej nie jest. W każdym bądź, kolejne dymanie na sucho sentymenciarzy. Smutne, że tak bez poszanowania fanbazy.
Poro
piotraz
weteran forumowych bitew

16-02-2025, 22:27

Ja próbowałem, ale przegrałem. Ale w weekend sobie tak myślałem, że widziałem ich kilka razy, w tym raz w Birmingham na ost koncercie, i na pierwszym w Spodku... I może już się z nimi pożegnałem i tak mi jakoś lżej bez tego biletu i po tym co czytam.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

16-02-2025, 22:34

W Łodzi w 2014 był w rewelacyjnej formie z perspektywy czasu. Właśnie wtedy ja się z nimi pożegnałem. Na koncert w Krakowie już nie zawitałem i bardzo żałowałem. Ale z perspektywy czasu może to i dobrze? Bo chyba ten koncert łódzki trochę wyżej oceniany, forma też lepsza, więc tak zostaną przeze mnie zapamiętani.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

17-02-2025, 08:54

Anzhelmoo pisze:
16-02-2025, 22:34
W Łodzi w 2014 był w rewelacyjnej formie z perspektywy czasu. Właśnie wtedy ja się z nimi pożegnałem. Na koncert w Krakowie już nie zawitałem i bardzo żałowałem. Ale z perspektywy czasu może to i dobrze? Bo chyba ten koncert łódzki trochę wyżej oceniany, forma też lepsza, więc tak zostaną przeze mnie zapamiętani.
Oba były doskonałe :) Juz za dużo czasu upłynęło abym mógł wskazać czy któryś był lepszy.
Miłą pamiątką są też dwie koncertówki: Gathered in their masses i The End.

Kurde, nie pamiętam kiedy ostatni raz słuchałem BS, chyba czas sobie wszystko odświeżyć.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-02-2025, 11:48

Dragazes pisze:
16-02-2025, 21:33
Niczego innego się nie spodziewałem, ale takie oświadczenia powinny być publikowane przed otwarciem sprzedaży biletów
https://blabbermouth.net/news/ozzy-osbo ... ypHDsTfFOA
no jeśli ktoś sądził ze nagle Ozzy wyzdrowieje to powinien się udać do lekarza lub skontaktować z farmauceuntą :jezyk:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
piotraz
weteran forumowych bitew

17-02-2025, 11:51

Dokładnie, patrząc na godzinę rozpoczęcia to te zaznaczone zespoły może zagrają po 30-40 min. plus koncert ala hold dla Freddiego z tymi zespołami, artystami... tak to widzę.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-02-2025, 09:30

Nikt się chyba nie spodziewał pełnego setu Black Sabbath, zwłaszcza patrząc na liczbę supportów i zaproszonych gości.

Ja spodziewałbym się w pełnym składzie: tytułowego, Paranoid, War Pigs i może czegoś w wolnych tempach (jak Into The Void czy Snowblind). Nikt się chyba wykonania Symptom Of The Universe czy Sabbath Bloody Sabbath nie spodziewał.

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-02-2025, 17:25

Legenda mówi, że gdy rycerz Cyd zmarł krótko przed bitwą z Maurami. No i Hiszpanie nie wiedzieli co z tym zrobić, bo bez takiego dzielnego rycerza nie chcieli tak chętnie walczyć. Więc wymyślono, że go przywiążą plecami do palika by go usztywnić, wsadzą na konia i puszczą go przodem do bitwy, by ich prowadził nawet po śmierci. Widząc to Maurowie, pewni że Cyd nie żyje, uciekli, bo myśleli, że zmartwychwstał, czy coś takiego, i bitwa wygrana.

I tak się zastanawiam, czy z Ozzym będzie podobnie, że będą go już usztywniać jakoś, albo kończynami będą ruszać za pomocą sznurków jak marionetką, puszczając trochę umierającego głosu "Nieeee, błagam, dobijcie mnie" na zmianę z playbackiem. Z czasem ludzie się przyzwyczają i nawet gdy odejdzie z tego świata, ciało wciąż będzie mogło posłużyć na koncertach dopóki nie zrobi się wzdęte i zgniłe, kiedy to przekłują go na jeszcze jeden, ostatni koncert, albo może i traskę... :youcan:

Zresztą książę ciemności jest jeden.

Obrazek
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

21-02-2025, 17:33

Ozzyego zmimifikuja i bedzie lecial z playbacku. Albo ucharakteryzuja Marylę, nakłada jej waty w usta i poliki i będzie bełkotać tak samo jak Ozzy.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-02-2025, 17:56

Na kolejnych, "pożegnalnych" koncertach będzie już hologram (wszak to już dobrze sprawdzona technologia) a na płytach "śpiewać" będzie AI i tak jeszcze kilkadziesiąt lat pociągną ten biznes :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ