ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ENTOMBED
Wywinie się z tego. Trzymam kciuki za LG
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- iGrinder
- postuje jak opętany!
Oby potwierdziło się, że Złego Diabli nie wezmą.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Pozostaje trzymać kciuki. Za wokale w najlepszym szwedzkim zespole dm (i to zajebiste wokale) wieczny szacun!
- moonfire
- zahartowany metalizator
Z Entombed nie pasuje mi tylko ostatni album "Serpent Saints", resztę lubię, szczególnie okres od "Wolverine Blues" do "Uprising". "Same Difference" również świetna - ile tam jest panka!
-
- weteran forumowych bitew
A co przemawia u Ciebie na niekorzyść "Serpent Saints"? W Entombed podoba mi się to, że każda płyta jest jakaś i to, że przemycali różne mniej lub bardziej oczywiste inspiracje ("Same Difference" nie było dla mnie jakimś szokiem - gites album). Poza tym robili wszystko ze sporym luzem. Zdziwiło mnie więc, że skończyło się jak się skończyło. Tak czy siak dalej kibicuję Entombed AD.
- nicram
Może będzie to kontrowersyjne, ale po latach muszę przyznać, że "Serpent Saints" to moja ulubiona płyta Entombed. Genialne, jajcarskie teksty, fantastyczny, dopracowany death'n'roll. Płyta do tańca i do różańca.
all the monsters will break your heart
-
"Serpent Saints" nie odstaje od tego, co robili wcześniej, więc interesujące skąd się biorą "kontrowersje" 

- nicram
Kilku kolegów pisało, że ma problem z tą płytą, czego osobiście nie jestem w stanie zrozumieć. 

all the monsters will break your heart
-
"Serpent Saints" jest znakomita.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Ja też nie rozumiem tych zarzutów względem SS, już sam tytułowy track pali zagony....
Bdb albume.
Bdb albume.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- SATYROS
- w mackach Zła
- Oferma
W sumie „Serpent Saints” to ostatnio najczęściej odświeżana przeze mnie płyta Entombed. Też nie łapię psioczenia na ten materiał.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
dla mnie akurat death'n'roll to pomyłka. tak jak d-beat sam w sobie, ten wyrosły z crusta, biorę w ciemno, tak ta motoryka np. w przypadku okresu d'n'roll'owego u entombed mnie nie rusza. "LHP" jako po "ItG" i jedynce Dismember to kult a później to już nie bardzo.
z takich akurat nie d'n'rollowych bandów ale z taneczną motoryką, taką z d-beatu, wchodzi mi np. Acephalix i ruski Distress.
z takich akurat nie d'n'rollowych bandów ale z taneczną motoryką, taką z d-beatu, wchodzi mi np. Acephalix i ruski Distress.
-
Death'n'rollową etykietką głowy sobie raczej nigdy nie zawracałem, ale chyba taką najwierniejszą egzemplifikacją tego wynalazku jest dla mnie "Autumn Years" Furbowl. A jeśli idzie o Entombed, to niezależnie który album, zawsze jest to dla mnie właściwy Entombed 

- maciek z klanu
Dziś zapodam sobie SS, bo dawno nie sluchalem
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Po latach laboratoryjnych i terenowych badań mogę wyryć w kamieniu ostateczną prawdę:
WB > LHP > C => TRSSaStT >>>>>>>>>>>>>>> reszta
WB > LHP > C => TRSSaStT >>>>>>>>>>>>>>> reszta
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Musiałbym odświeżyć "Serpent Saints", ale jest tam jeden utwór który zawsze rozpierdalał mnie na kawałki: "Masters of Death". Z tego co pamiętam, druga połowa płyty trochę zamulała dupę. Ale tak jak mówię - do odświeżenia, możliwe że nawet za chwilę.
- Drone
Tak właśnie jest z "Serpent Saints". To dobra płyta, nawet bardzo dobra, ale jest kilka słabszych momentów. Uważam, że epka "When in Sodom" poprzedzająca SS jest świetna od początku do końca, najlepsza rzecz, którą zrobili od czasów czwórki i epki "Wreckage".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Co do "czwórki" to owszem lubię, ale brakuje jej siły i jest rozmyta stylowo. Zaliczam ją krzywej opadającej tego zespołu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.