DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: DEATHSPELL OMEGA
Bo po co?Brzytwa Ockhama.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak, trudno. Alsvartr dobrze to napisal , to biologia a nie metafizyka. Tu nie ma zadnego niewolnika, bo te organy do niczego nie zmuszaja, a niewolnik nie musi wykonywac ich rozkazow. To sa zwykle ograniczenia jakie posiada cialo a nie sluzenie ograniczonej formie. Latac mozesz sprobowac, jak i mozesz sprobowac zrec kamienie czy probowac oddychac bez tlenu , zaden organ w twoim ciele cie przed tym nie powstrzyma. Skutek moze byc rozny ale na pewno mozesz decydowac o tym wszystkim czy chcesz to zrobic. No i - w jaki sposob np sluzysz sercu?Drone pisze:Może bardziej niewolnikiem niż sługą. Żeby żyć, musisz odżywiać się w określony sposób, potrzebujesz tlenu itp. itd. Jesteś niewolnikiem formy zwanej człowiekiem. Nie jesteś wolnym duchem, który wieje, kędy chce i robi, co chce. Nie możesz latać swobodnie jak ptak, bo jesteś ograniczony swoją cielesnością, nie możesz też żyć w warunkach beztlenowych czy żywić się non stop kałem lub kamieniami. Istoty żywe mają - póki co - ściśle zamkniętą formę, której służą i której wymogów słuchają. Czy to tak trudno zrozumieć?
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ale ja nie pytam, co NIE jest dla ciebie mistyczne, a o to, co JEST. i chciałbym się dowiedzieć. a ty znowu uciekasz od odpowiedzi.Triceratops pisze:A jakie to ma znaczenie, co jest dla mnie? Na pewno nie jest dla mnie belkot o tym, ze jestem sluga mozgu , zoladka i serca, bo chyba nawet sam tworca tejze teorii sie w tym pogubil i nie potrafi napisac sensownego argumentu dlaczego.twoja_stara_trotzky pisze:nie nie, niech najpierw odpowie na moje pytanie
- Scaarph
- zahartowany metalizator
rozmawiał ślepy z głuchym. przecież to wszystko rozbija się o wiarę. jeśli dla triceratopsa duchowość i metafizyka to stek bzdur i wymysły, to jak wy go chcecie przekonać? przecież to trzeba najpierw chcieć, dopuścić możliwość.
- twoja_stara_trotzky
skoro ktoś mówi o pseudomistycyzmie, to znaczy, że musi też dla niego istnieć jakiś prawdziwy mistycyzm. chce się dowiedzieć jaki.
- Riven
- Kontakt:
to tak, jakby musial chciec przyznac, ze tabliczka mnozenia dziala. nie musi wcale tego przyznawac. ale jak juz krytykuje, to moglby merytorycznie i w odniesieniu do konkretnych pomyslow, a nie w stylu harrego harrego, z ktorego tak (calkiem slusznie) sie zlewa.Scaarph pisze:rozmawiał ślepy z głuchym. przecież to wszystko rozbija się o wiarę. jeśli dla triceratopsa duchowość i metafizyka to stek bzdur i wymysły, to jak wy go chcecie przekonać? przecież to trzeba najpierw chcieć, dopuścić możliwość.
this is a land of wolves now
- Scaarph
tabliczka mnożenia to matematyka, nic z duchowością wspólnego nie ma. działanie jej jest udowodnione na milion sposobów, tu wiara nie ma nic do rzeczy. natomiast rozmowa tyczy się nieco innej sfery, sam coś wspominałeś ciut wyżej, ze jak widzisz w jednym linku god i proof to się śmiejesz.
- Scaarph
tak, tak, mój post ostatecznie wylądował trochę niżej niż powinien.twoja_stara_trotzky pisze:skoro ktoś mówi o pseudomistycyzmie, to znaczy, że musi też dla niego istnieć jakiś prawdziwy mistycyzm. chce się dowiedzieć jaki.
- Riven
- Kontakt:
nie, ja nie wchodze w szczegoly. chodzi o calkowita negacje jakiejkolwiek metafizyki - co jest z gruntu smieszne i ma konsekwencje do ktorych raczej malo kto chcialby sie przyznac (swiat=algorytm itp.)
- Riven
- Kontakt:
mnie tam nie zalezy na reformowaniu nikogo, ale jak widze, ze gosc rzuca takie daleko idace oskarzenia i tym samym podwaza jakakolwiek wartosc pogladow, z ktorymi mu nie po drodze, to po prostu chcialbym zobaczyc czy stoi za tym jakas konkretna argumentacja, czy to tylko takie pitolenie dla pitolenia. zreszta z tego co widze, to Triceps nawet nie wie za bardzo co krytykuje. ja go doceniam i lubie czytac jego posty, ale w tym temacie to naprawde robi z siebie balwana.
-
np, srodowisko krytyki politycznej, wojewódzki,wiekszosc tej nowej lewicy,to taki wlasnie establishment,zgodny z powyzszym opisem heheDrone pisze:Być modnym, wygodnym, alternatywnym, lekko homoseksualizującym i oczywiście ateistycznym
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
To już był cios poniżej pasa. Na jego miejscu bym się na Ciebie obraziłDrone pisze:Zdecydowanie go przeceniasz go. To taki Maria, ale z sąsiedniego "alternatywnego" stołu

- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Obwieszczam rychłe nadejście Parakleksa, który wkroczywszy w cielesną formę rozpocznie żywienie się stolcem czerpiąc z tego radość czym zdekonstuuje przepełnione fałszywym natchnieniem umysły pseudomistyków.

Amen
"From the depraved eternal abyss of everlasting divided anticosmic rays of unihillated bitternes! Damnated Stool of demanded sin! I invoke your permanent insatiable flesh of joy!
Parakleks!"

Amen

"From the depraved eternal abyss of everlasting divided anticosmic rays of unihillated bitternes! Damnated Stool of demanded sin! I invoke your permanent insatiable flesh of joy!
Parakleks!"
Ostatnio zmieniony 12-09-2010, 01:19 przez Agnósdej, łącznie zmieniany 2 razy.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Triceratops
o prosze mondry czlowiekScaarph pisze:tabliczka mnożenia to matematyka, nic z duchowością wspólnego nie ma. działanie jej jest udowodnione na milion sposobów, tu wiara nie ma nic do rzeczy. natomiast rozmowa tyczy się nieco innej sfery, sam coś wspominałeś ciut wyżej, ze jak widzisz w jednym linku god i proof to się śmiejesz.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
sie odnies do tego co pisalem, 'mondry' czlowieku, bo wymysliles sobie jakies banialuki i srasz ciagle to samo. chociaz kurwa, na chuj ja to pisze, skoro i tak to olejesz...
- twoja_stara_trotzky
na pytanie wciąż nie odpowiedział 

- Triceratops
hehe akuray nie, no ale zwyczajem radiomaryjnego poglowia chlewnego krytykujesz to czego nie pojmujesz. po prostu utknales na stulejarskim etapie zycie stara ci pirerzer majtki i robi zarcie a cos co wykracza poza ramy metalowego swiatka jest dla ciebie niepojete. czas sie obudzic, zaczac placic podatki i brac odpowiedzialnosc za swoje czyny, a nie zrzucac na sile wyzsza' ktora istnieje od tysiaca lat i steruje tym wszystkimDrone pisze:O to, to. Tricepsik tu pasuje jak ulał. Siłka, cienki papierosek, THE NATIONAL, trampeczki i może nawet okulary[V] pisze:np, srodowisko krytyki politycznej, wojewódzki,wiekszosc tej nowej lewicy,to taki wlasnie establishment,zgodny z powyzszym opisem heheDrone pisze:Być modnym, wygodnym, alternatywnym, lekko homoseksualizującym i oczywiście ateistycznym
woodpecker from space
- Triceratops
omg merlin nie wiem o co ci biega czytalem ten t woj post ale to jakis nawidzony przekaz jest dla mnie, no co ci mam napisac zrebys sie zadowolil, ze bog jest i steruje wszystkim /??Riven pisze:sie odnies do tego co pisalem, 'mondry' czlowieku, bo wymysliles sobie jakies banialuki i srasz ciagle to samo. chociaz kurwa, na chuj ja to pisze, skoro i tak to olejesz...
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
ja pierdole... wez wytrzezwiej i przeczytaj pare postow wstecz to pogadamy.
- Triceratops
nie zmuszaj mnie do wysilku, czytalem twoje posta, wierzysz w jakas sile sprwacza no trudno , niektorzy potrzebuja wiary, sa slabsi psychicznie i rozumiem to, niektorzy naczytaja sie ksiazek i w tow ierza i niektorych ksiondz dotyke w intymne miejsce. kazdy inaczej pojmuje to wrzystko. mi wiara niepotrzebna, to dobre dla slabych ludzi
woodpecker from space