WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
ale oni są w tym naturalni, jak Zbyszek, nie przeszkadza mi to, nawet trochę mi to imponuje, to znaczy po prostu czuję od nich odpowiednie wibracje, jest wieś i tandeta, ale równoważy to dewocja i megalomania :D
- trzeci
- zaczyna szaleć
- Morph
- Kontakt:
Łeee, myślałem że może jakąś fabułę kręcą :(
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Bloodcult
Watain w czymś na miarę KISS Meets the Phantom of the Park to byłoby coś ! :)
- mrwth
- zaczyna szaleć
Śledzę jeszcze od demówek i materiałów sprowadzanych przez Solaka. Pierwsze płyty znałem kiedyś niemal na pamięć, później gdy już opadła kurtyna "selfdestruction propaganda" a światło dzienne ujrzał nowy, "niski" Watain z kolorowym image i bukietem melodyjek trzymałem od tego zdrowy dystans. Obecnie z perspektywy czasu dobrze oceniam muzykę zespołu i kierunek w jakim wędruje. Każda płyta jest na swój sposób inna, słychać nowe, ciekawe pomysły. Co do wizerunku nie będę się wypowiadać, bo mało mnie to interesuje ostatnimi czasy : )
-= Pasażer Balonu =-

wspaniały, kolekcjonerski gadżet - od dziś dostępny w distrach 5-10-15
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz

Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Oni mieli swoje figurki o wiele wcześniej, więc niech nie będą hipokrytami.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To autentyk ? :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- weteran forumowych bitew
LOL :D ale to chyba nic jakieś fanowskie, nie?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Góral
- w mackach Zła

Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
-
satyr wygląda jak biała wersja majka tajsona

no kurwa

no kurwa
Ostatnio zmieniony 20-04-2012, 22:07 przez Vitriol, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Góral
- w mackach Zła
Ew. Agent 47 walczący z BM.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
P.J.E.C.
Ja z kolei usłyszałem ten album dość późno i zdążyłem się naczytać jaki jest przepitolony, nudnawy itd. W końcu dostałem płytę i pierwsze wrażenie było takie, że faktycznie jest trochę za długa, ale wraz z kolejnymi przesłuchaniami to wrażenie ustąpiło. Płyta jest bardzo melodyjna, na swój sposób epicka, ale te wszystkie snujące się melodie są naprawdę z najwyższej półki. Teoretycznie nie jest to kierunek rozwoju, na który spoglądam zbyt życzliwe (tak melodyjnych płyt BM, które naprawdę lubię jest zaledwie kilka), ale po prostu nie mam się tu do czego przyczepić. Gdzieś mam promocyjną pompę, slogany reklamowe itd, ale "Lawless Darkness" po prostu zajebiście mi się podoba przy okazji zaspokajając większość mojego zapotrzebowanie na jakiekolwiek melodyjne granie.Lykantrop pisze:Ale ja naprawdę tą płytę zmęczyłem nie naście, a paredziesiąt razy. Nawet dałem jej taką szansę, że pojechałem na 2 tygodniowy urlop tylko z "Lawless Darkness" w zapasie, więc w moim przypadku to nie jest czcza gadka po odsłuchaniu sampli z youtube. Mówienie, że jest to jedna z najlepszych płyt w black metalu jest pięknym przykładem oddania i ukłonu fana w stronę kapeli, ale na szczęście tylko subiektywnym - bo gdyby tak wyglądał Black Metal w swojej pierwotnej formie to z całą pewnością bawiłbym teraz na forum Castle Party, a nie Masterful. Poza tym nie jestem w stanie serio traktować kapeli, której frontman co rusz w wywiadach z sensu i logiki tanią kurwę robi. Ale wtórny analfabetyzm, ograniczenie Eryka i dym z kadzidełek nie mąci mi akurat obrazu i odbioru płyty, która jest zwyczajnie średnia. Może gdybym przesłuchał o 3/4 mniej płyt w życiu to bym się zgodził...immortal93 pisze:Na początku uważałem, że ostatni Watain jest nudny i słaby. Jednak po dokładnym wsłuchaniu się uważam, że to jedna z najlepszych płyt w black metalu w ogóle. Trzeba tej płycie dać szansę. Niektórzy tu piszą, że słuchali Mgłę po 20 razy. Dlaczego nie posłuchać LD 20 razy. To piękna muzyka jest.
PS. w sumie to jestem ciekaw tego filmu, ale trailer nie zapowiada nic dobrego. Jeśli będzie to materiał koncertowo-dokumentalny to ok, ale jak będą robić z siebie klaunów chcących zaimponować nastolatkom strojeniem złych min i mrocznymi ujęciami rodem z tandetnego horroru to niech spierdalają :)
- COFFIN
A poza tym ten album jest zdecydowanie lepszy od poprzedniego, choć wydawać się mogło, że się całkiem stoczą. Nie zmienia to faktu, do 'Casus...' wracam najczęściej.
'Come the Blessed Madness'
-
- zaczyna szaleć
sepleniący Eryk na narratora się jednak nie nadaje.
On sepleni? :)
W sumie to ja nie śledzę ich poczynań pozamuzycznych. Już dawno nie widziałem z nimi żadnego wywiadu itd.
W sumie to ja nie śledzę ich poczynań pozamuzycznych. Już dawno nie widziałem z nimi żadnego wywiadu itd.
-
- zaczyna szaleć
dziwną jakąś ma tą dykcje, ale głównie chodzi mi o te narracje z trailera.
- Realista
No bo to właśnie taki jest album, ładny, przyjemny, nie wymagający jakiejś wielkiej koncentracji podczas słuchania, fajne granie, bardzo dobrze się słucha natomiast jak wspomniałeś to nie jest kierunek rozwoju który bym popierał jeśli chodzi o Black Metal.Conflagrator pisze: Płyta jest bardzo melodyjna, na swój sposób epicka, ale te wszystkie snujące się melodie są naprawdę z najwyższej półki. Teoretycznie nie jest to kierunek rozwoju, na który spoglądam zbyt życzliwe (tak melodyjnych płyt BM, które naprawdę lubię jest zaledwie kilka), ale po prostu nie mam się tu do czego przyczepić.