OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: OBITUARY
Ciekawe, czy opowiedzą bez ogródek historię Allana Westa, czy wyszedł już z więzienia i jest na prostej? Mimo wszystko, to właśnie jego gra na gitarze na pierwszych dwóch płytach Six Feet Under sprawiła, że o braku Obituary na scenie można było jakoś zapomnieć. Ciekawe, czy koleś wróci do grania? Tworzył jeszcze Lowbrow ale to już muszę sobie przypomnieć bo niekoniecznie mocno to pamietam.
-
- zaczyna szaleć
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Tyż mam. Czekam na weekend i siadam do lektury. 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- weteran forumowych bitew
up. gratuluje , gratulacje . Dobrej lektury zatem . Tez muszę kupić.
- empir
Gdzie to i po ile?
-
- zaczyna szaleć
Wydawnictwo Vesper/ in rock. Promocja jest aktualnie.
https://vesper.pl/szukaj?controller=sea ... it_search=
- empir
Dzięki, zamówione.Bacchus pisze: ↑22-08-2024, 08:54Wydawnictwo Vesper/ in rock. Promocja jest aktualnie.
https://vesper.pl/szukaj?controller=sea ... it_search=
Mam nadzieję, że do wtorku dotrze

-
- zaczyna szaleć
Też czytam, na słuchawkach leci Dying Fetus do tego piwko, żyć nie umierać.
Jakby co to dobra cena na tą książkę jest też w empiku przy zamówieniu online.
Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka
Jakby co to dobra cena na tą książkę jest też w empiku przy zamówieniu online.

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka
-
- rasowy masterfulowicz

XECUTIONER
Trevor od urodzenia winien grać w horrorach klasy C
-
- postuje jak opętany!
Niestety źle się czyta historię Obituary. To wina tłumaczenia i redaktora. Książka napisana koślawym językiem. Wielka szkoda. Dawno bym przestał czytać, gdyby nie była to książka o tak ważnej dla mnie kapeli.
- Oki
w porę ostrzegłeś bo już miałem w koszykushadowthrone pisze: ↑31-08-2024, 20:54Niestety źle się czyta historię Obituary. To wina tłumaczenia i redaktora. Książka napisana koślawym językiem. Wielka szkoda. Dawno bym przestał czytać, gdyby nie była to książka o tak ważnej dla mnie kapeli.
-
- zaczyna szaleć
Przesada, jestem w połowie i czyta się ok. Są jakieś drobne mankamenty ale bez przesady - po prostu historia zespołu nie oferuje nie wiadomo jakich zwrotów akcji czy nieprawdopodobnych wydarzeń.
-
- zaczyna szaleć
Przeczytałem w jeden dzień, pewnie za szybko bo nie zwróciłem uwagi na "mankamenty".
-
- postuje jak opętany!
Nie chodzi przecież o zwroty akcji ani wyjątkowe wydarzenia, ale język. Książka jest kiepsko przetłumaczona.thespectator pisze: ↑31-08-2024, 22:38Przesada, jestem w połowie i czyta się ok. Są jakieś drobne mankamenty ale bez przesady - po prostu historia zespołu nie oferuje nie wiadomo jakich zwrotów akcji czy nieprawdopodobnych wydarzeń.
-
- postuje jak opętany!
Przykład pierwszy z brzegu dotyczący tłumaczenia i redakcji: „Megadeth i Metallica wydały bardziej przystępne i opłacalne pastwiska”
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
coś jak Mickiewicz w szkole, zgadnij co poeta miał na mysli 

Ostatnio zmieniony 01-09-2024, 22:35 przez Żułek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Believer
Proste - wydali płyty-pastwiska, które dały im dużo pieniążków, za które mogli żreć różne drogie kiełbasy.shadowthrone pisze: ↑01-09-2024, 22:24Przykład pierwszy z brzegu dotyczący tłumaczenia i redakcji: „Megadeth i Metallica wydały bardziej przystępne i opłacalne pastwiska”
- WaszJudasz
Wygląda na wysrane przez autotranslator i bezmyślnie wklejone. No, ale tłumaczenia książek o muzyce nader często tak mają, Kagra też zatrudnia amatorów, których przerasta użycie w zdaniu imiesłowu.shadowthrone pisze: ↑01-09-2024, 22:24Przykład pierwszy z brzegu dotyczący tłumaczenia i redakcji: „Megadeth i Metallica wydały bardziej przystępne i opłacalne pastwiska”
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bolt
Dzięki za ostrzeżenie, tym przykładem przekonałeś mnie, żeby sięgnąć po oryginalną wersję.shadowthrone pisze: ↑01-09-2024, 22:24Przykład pierwszy z brzegu dotyczący tłumaczenia i redakcji: „Megadeth i Metallica wydały bardziej przystępne i opłacalne pastwiska”
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town