THE CAVALERA CONSPIRACY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: THE CAVALERA CONSPIRACY

10-02-2016, 18:01

Nie wiem co mu dolega, ale powinien nieco zwolnić tempo, bo cierpi na tym i jego organizm i jego muzyka. Teraz podobno ma w planach nagrywać kolejną płytę Cavalara Conspiracy, na przemian z Soulfly. Ale ostatnia płyta Soulfly którą nawet przesłuchałem, obnażyła jego niemożność napisania dobrej płyty, bo zawsze będzie to albo zaledwie fajny motyw albo zaledwie fajny kawałek, któremu towarzyszyć będzie cała reszta średniaków albo wymuszonych niczym kupa podczas zatwardzenia. Szkoda Maxa, kiedyś były czasy że mu mocno kibicowałem.
Awatar użytkownika
Gotyk
zaczyna szaleć

22-07-2017, 16:20

"4. album Cavalera Conspiracy jest gotowy. Płyta zatytułowana będzie Psychosis i ukaże się w październiku. Max Cavalera opowiedział czego możemy się po tym krążku spodziewać:

Wyprodukował go Arthur Rizk, nasz przyjaciel i świetny producent – wschodzący, undergroundowy producent. I zrobił świetną robotę. Kocham tę płytę. Jest na niej 9 utworów. Mamy jeden kawałek z Justinem Broadrickiem z Godflesh – po prostu świetny numer w stylu Nailbomb, Godflesh, Cavalera. Reszta to czyste thrashowe szaleństwo. Kilka dni temu mastering skończył Joel Grind z Toxic Holocaust; on się tym zajął. I wyszło świetnie, stary. Ten album to bestia. Myślę, że wielu ludzi będzie nim zaskoczonych. Dla mnie to najlepszy z albumów Cavalera, mój ulubiony. Ma tę samą intensywność i energię co nasze stare rzeczy jak „Beneath The Remains”, czy „Arise”. Wielu ludzi będzie więc zadowolonych, słysząc go.

Jak mówi dalej Max, tytułowy utwór będzie instrumentalny i będzie zawierał plemienne motywy, w tym nagrane podczas humanitarnej wyprawy Igora do Ugandy dźwięki. Utwór „Insane” będzie opowiadał o obecnym stanie świata, z Donaldem Trumpem, zamachami w Europie i in. szaleństwach w roli głównej. Utwory ‚Impalement Execution’, ‚Terror Tactics’ i ‚Excruciating’ nawiązują do terroryzmu. „Hellfire” z gościnnym udziałem wokalisty Godflesh (śpiewającego w stylu znanym z ich pierwszych płyt) opowiada o dronach bojowych – sterowanych przez kontrolerów w USA, a zabijających daleko w Afganistanie. Dla odmiany, utwór „Crom” opowiada o ojcu Conana."

Ciekawe czy rzeczywiście będzie miała ta płyta taką moc jak wspomniane „Beneath The Remains” i "Arise"
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

22-07-2017, 16:24

Równie prawdopodobne, co stwierdzenie że Max nie wyobraża sobie życia bez prysznica.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-07-2017, 18:06

Ciekawe, kto jeszcze wierzy w zapowiedzi tego dziada?
Nasum

22-07-2017, 21:04

Gotyk pisze:
Jak mówi dalej Max, tytułowy utwór będzie instrumentalny i będzie zawierał plemienne motywy, w tym nagrane podczas humanitarnej wyprawy Igora do Ugandy dźwięki. Utwór „Insane” będzie opowiadał o obecnym stanie świata, z Donaldem Trumpem, zamachami w Europie i in. szaleństwach w roli głównej. Utwory ‚Impalement Execution’, ‚Terror Tactics’ i ‚Excruciating’ nawiązują do terroryzmu. „Hellfire” z gościnnym udziałem wokalisty Godflesh (śpiewającego w stylu znanym z ich pierwszych płyt) opowiada o dronach bojowych – sterowanych przez kontrolerów w USA, a zabijających daleko w Afganistanie. Dla odmiany, utwór „Crom” opowiada o ojcu Conana."

"

Jak słyszę o tych jego plemiennych motywach to odbija mi się zeszłorocznym bigosem. Wyprawa humanitarna Igora do Ugandy....ja pierdolę...

Teksty też zajebiste - tu o Donaldzie Trumpie a tu o ojcu Conana...
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

22-07-2017, 22:10

Nasum pisze:
Gotyk pisze:

"

Jak słyszę o tych jego plemiennych motywach to odbija mi się zeszłorocznym bigosem. Wyprawa humanitarna Igora do Ugandy....ja pierdolę...

Teksty też zajebiste - tu o Donaldzie Trumpie a tu o ojcu Conana...
Już słyszę refren tego numeru o ojcu Conana
" Corm, Crom, Conan father Crom" :D
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

23-07-2017, 07:52

Gotyk pisze: z gościnnym udziałem wokalisty Godflesh (śpiewającego w stylu znanym z ich pierwszych płyt)
Hahaha...
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

23-07-2017, 22:50

Muthafucka u don't understand
All my hate!
All my rage!
All my pain!
Muthafucka u don't understand...
Crom, fuck ya!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2017, 20:04

http://www.blabbermouth.net/news/max-ca ... fly-album/" onclick="window.open(this.href);return false;
Max Cavalera spoke to Headbangers India about "Psychosis", the upcoming fourth album from CAVALERA CONSPIRACY, his collaboration with his brother and fellow founding SEPULTURA member Igor Cavalera. Due on November 17 via Napalm Records, the disc, which was produced by longtime friend Arthur Rizk, was recorded primarily at a studio in Phoenix, Arizona.

Max said (hear audio below): "It's exciting. It's crazy. It's… I don't know… full of life. The album is very fast, but also really well done, man. We spent time with it — every riff, every part. It was not just 'press play and record.' We came back and made it better. It was, like, 'This is not good enough. We've gotta make it better.' So now there's nine songs, there's one instrumental; [the instrumental is] called 'Psychosis' — it's great. It's a bit like prog rock, a little bit. And everything else is just full-on metal. It's kind of like [SEPULTURA's] 'Beneath The Remains' meets NAILBOMB meets FULL OF HELL."

"Psychosis" was mastered by Joel Grind from TOXIC HOLOCAUST and features a guest appearance by Justin Broadrick from GODFLESH on the track "Hellfire". Max stated about the song "It's about drones. It was inspired by a movie called 'Eye In The Sky' and a movie called 'Good Kill', which is about drones and how people just sit in an air-conditioned office in Nevada and bomb people in Afghanistan and Pakistan with those crazy drones. It was a really cool song built around that, and I really love Justin's vocals. He sings more in the line of the 'Streetcleaner' vocals from the early GODFLESH, so that came out really nice."

Other songtitles set to appear on the CD include "Impalement Execution", "Terror Tactics", "Excruciating", "Crom" and "Insane". According to Max, "Insane" was written "about the state of the world, with Donald Trump and the bombings in England and France."

During the Headbangers India interview, Max revealed that SOULFLY will celebrate its twentieth anniversary next year with the release a new studio album and a "big campaign" in support of it. The follow-up to 2015's "Archangel" will see the band "going back to tribal, groove stuff," Max said. "So a lot of people are gonna like it."

"Pandemonium" sold around 2,600 copies in the United States in its first week of release to debut at position No. 177 on The Billboard 200 chart.

CAVALERA CONSPIRACY's previous CD, 2011's "Blunt Force Trauma" opened with around 5,000 units to land at No. 122.

The band's first CD, 2008's "Inflikted", registered a first-week tally of 9,000 copies to enter the chart at No. 72.

"Pandemonium" was produced by John Gray, who has previously worked with SOULFLY.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

02-09-2017, 09:26

'Psychosis' — it's great. It's a bit like prog rock, a little bit. And everything else is just full-on metal. It's kind of like [SEPULTURA's] 'Beneath The Remains' meets NAILBOMB meets FULL OF HELL."

Ciekawe, na poprzednich miały dziać się nie takie cuda a wyszło jak wyszło. Max ma ostatnio mocno zaburzony obraz rzeczywistości i własnych możliwości. Jeżeli wydaje mu się że jest jeszcze w stanie wydobyć z siebie dawną energię, do tego konkurować z młodzieżą, to ja mu współczuję.
Awatar użytkownika
Żułek

24-09-2017, 04:05

Obrazek

01. Insane
02. Terror Tactics
03. Impalement Execution
04. Spectral War
05. Crom
06. Hellfire
07. Judas Pariah
08. Psychosis
09. Excruciating

czarnuch :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
TheDude

24-09-2017, 11:10

Zdjęcie fryzury Maxa z bliska to by była patologiczna okładka.
Nasum

24-09-2017, 12:11

Mogłaby wtedy być wykorzystana do jakiegoś grindowego projektu jako okładka.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew

05-10-2017, 19:31

[youtube][/youtube]
Taki ta ubogi kuzyn "Arise"...
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

05-10-2017, 19:41

Całkiem fajny.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
TheDude

05-10-2017, 19:46

^ Nie ma szioku ale wioski też. Poczekamy na płytkę i zobaczymy.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

06-10-2017, 15:05

no trochę za nisko się stroją jak na thrash
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

06-10-2017, 15:47

Poprawne.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Żułek

16-11-2017, 18:58

bambus jest już w wypozyczalniach
brać na własne ryzyko ;)

w sumie nie wiem po co on nagrywa pod dwoma nazwami
gdyby ten album był pod szyldem Soulfly i odwrotnie to nikt by nie zauwazył :P
produkcja taśmowa ma się dobrze :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

17-11-2017, 00:11

A kurwa sprawdzę sobie, a co mi tam.
ODPOWIEDZ