hehehehe tez o tym pomyslalem ;)pr0metheus pisze:no i chyba to by bylo najlepsze podsumowanie.Riven pisze:nie ma co tego rozstrzasac dalej, nie widze problemu z tym ze ktos bardziej lubi CI, najwyzej nie do konca to rozumiem ;)
tak czy siak obie plyty nie schodza ponizej pewnego poziomu i chyba co do tego mozemy sie zgodzic - Slayer rozpierdala.
tak sobie jeszcze pomyslalem ze jakby ktos ta dyskusje przetlumaczyl panom z rzeczonego zespolu,to chyba najlepszy by mieli ubaw z argumentu ze plyte x nagrali dla emo, dzieciakow i pedalow, a y dla znawcow thrash metalu i twardzieli:) bezcenne:)
Christ Illusion vs World Painted Blood
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Christ Illusion vs World Painted Blood
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
BARDZO lubie zarówno Christ Illusion jak i World Painted Blood.
oczywiscie sa jakies slabsze momenty tu i tam,ale to jakies kosmetyczne sprawy,niuanse,lykam bez popitki kolejne plyty zabójcy bo to jest naprawde ekstraklasa ,pieknie sie starzeja, a ze cos tam komus nie pasuje,normalna sprawa,zwlaszcza w przypadku zespolu który rozbija sie po scenach tego swiata juz od tylu lat,nie sposób przeciez wciaz nagrywac epokowe dziela.
oczywiscie sa jakies slabsze momenty tu i tam,ale to jakies kosmetyczne sprawy,niuanse,lykam bez popitki kolejne plyty zabójcy bo to jest naprawde ekstraklasa ,pieknie sie starzeja, a ze cos tam komus nie pasuje,normalna sprawa,zwlaszcza w przypadku zespolu który rozbija sie po scenach tego swiata juz od tylu lat,nie sposób przeciez wciaz nagrywac epokowe dziela.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- w mackach Zła
Ciekawy jestem, na który album oddał głos kolega Adrian696, chyba że coś przeoczyłem ;)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Nie przeoczyłeś - jestem w mniejszości, ale nie chciało mi się uzasadniać. :D
Poza tym, staram się nie denerwować, więc unikam polemiki w tym temacie. ;)
Poza tym, staram się nie denerwować, więc unikam polemiki w tym temacie. ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
O właśnie. Różnica między tymi płytami jest naprawdę niewielka. To jest taki poziom gdzie nawet nie chce mi się zastanawiać, która z nich jest odrobinę lepsza/gorsza. BTW, coś tam było wcześniej o otwieraczach - jakbym miał wybrać to jednak "Flesh Storm" jest lepszym strzałem na początek.[V] pisze:BARDZO lubie zarówno Christ Illusion jak i World Painted Blood.
No co Wy, chłopcy - różnica pomiędzy tymi płytami jest właśnie kolosalna - na Christ Illusion bardzo chcieli znów grać jak stary dobry Slayer, ale im zupełnie nie wyszło. Na World Painted Blood znów wskrzesili magię dawnych czasów, wrócili do formy sprzed lat. Powtórzę raz jeszcze - Christ Illusion to ich zdecydowanie najsłabszy album, World Painted Blood należy do najlepszych.
- Skaut
Jak dla mnie to płyta jest idealnym połączaniem starszego Slayer z tym nowoczesnym ciężarem, który można znaleźć na DIM i GHUA.IRONMIL pisze: na Christ Illusion bardzo chcieli znów grać jak stary dobry Slayer
-
- weteran forumowych bitew
Stawiam na WPB, ale CI też w porządku, obie płyty są ok.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Adrian696
Re:
ja bym wprowadził ograniczenie, prawo głosu i wypowiedzi od 35 płyt Slayera na półce ;)Skaut pisze: Ty w ogóle powinieneś mieć prawo zagłosować na dwie płyty ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Skaut
- Adrian696
Re:
Przecież on nawet tytułów utworów Slayera nie zna. :D Razem z BieDroniem wiedzę opierają na źle opisanych teledyskach z YouTube, :D
Swoją drogą, ciekawe czy ktoś by się na te 35 płyt Slayera załapał do dyskusji. ;)
Swoją drogą, ciekawe czy ktoś by się na te 35 płyt Slayera załapał do dyskusji. ;)
-
- rasowy masterfulowicz
ja mam 17 ;(
- Scaarph
jakbym policzył płyty i kasety razem to do trzydziestu pięciu brakowałoby mi z dziesięć ;)
- Castor
- weteran forumowych bitew
ja mam 16 :( Nawet jakbyśmy połączyli swe siły, nic by to nie dało;)streetcleaner pisze:ja mam 17 ;(

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Głos na World Painted Blood.
-
- zaczyna szaleć
Po pierwsze primo: Slayer nigdy nie nagrał płyty gorszej/ lepszej od poprzedniej-wszystkie są doskonałe!
Po drugie primo: zarówno WPB jak i CI są bardzo podobne jak już zauważył kolega powyżej
Po trzecie primo: i tu będę pozornie niekonsekwentny- pomimo tego co napisałem powyżej oddaje głos na WPB, ta płyta ma jednak większe pierdolnięcie i nie chodzi mi o same kompozycje lecz o brzmienie.
A jak już ktoś by mnie przypalał , podtapiał czy wyrywał paznokcie żebym podał najsłabszą płytę Slayer to bym powiedział- DIM. Jasne że nie ma tam numetalu czy innego gówna ale słychać że chłopaki lubili w tamtym czasie posłuchać np. takiego Machine Head.
Po drugie primo: zarówno WPB jak i CI są bardzo podobne jak już zauważył kolega powyżej
Po trzecie primo: i tu będę pozornie niekonsekwentny- pomimo tego co napisałem powyżej oddaje głos na WPB, ta płyta ma jednak większe pierdolnięcie i nie chodzi mi o same kompozycje lecz o brzmienie.
A jak już ktoś by mnie przypalał , podtapiał czy wyrywał paznokcie żebym podał najsłabszą płytę Slayer to bym powiedział- DIM. Jasne że nie ma tam numetalu czy innego gówna ale słychać że chłopaki lubili w tamtym czasie posłuchać np. takiego Machine Head.
- maciek z klanu
wg mnie obie plyty sa bardzo dobre. nie rozumiem narzekania na CI. choc w moim osobistym rankingu plyta WPB jest wlasnie plyta slayera ostatnich lat. tak powinen brzmiec "nowoczesny" SLAYER.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
Ale Ty za to masz wszystko INFERNAL WAR, myślę że Adrian doceni ten fakt...Castor pisze:ja mam 16 :( Nawet jakbyśmy połączyli swe siły, nic by to nie dało;)streetcleaner pisze:ja mam 17 ;(