Może po prostu byłem ostrożny na początku z tymi wszystkimi zachwytami. Ostatnimi czasy robi się "zjawisko" z byle czego, a ja staram się nie dołączać do takich chórków.Harlequin pisze: No w końcu. Trochę sie dziwiłem, że akurat Ty nie złapałeś tej płyty od razu.
SWALLOWED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: SWALLOWED
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
To akurat true. Ale na szczęscie to nie zaden polski blak metal, ani kolejny klon Incantation :)longinus696 pisze:Ostatnimi czasy robi się "zjawisko" z byle czego, a ja staram się nie dołączać do takich chórków.Harlequin pisze: No w końcu. Trochę sie dziwiłem, że akurat Ty nie złapałeś tej płyty od razu.
- WaszJudasz
Ależ zaspałem. Jedną z najleszych płyt roku zeszłego posłuchałem dopiero na świeto Objawienia Pańskiego/Trzech Króli ;) Ma to ktoś gdzieś w Polsce jeszcze po normalnej cenie?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
napisz do Sovy, może jeszcze ma CDWaszJudasz pisze:Ależ zaspałem. Jedną z najleszych płyt roku zeszłego posłuchałem dopiero na świeto Objawienia Pańskiego/Trzech Króli ;) Ma to ktoś gdzieś w Polsce jeszcze po normalnej cenie?
Lp widzę jest u Helltrashera
- WaszJudasz
Znaczy o CD mi chodziło. A to napiszę, dzięki.
Właśnie słucham swoją drogą.
Właśnie słucham swoją drogą.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- PIoChuUu
- rozkręca się
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Placki były chwilę w Hellthrasher ale szybko wyszły i chyba szybko nie wrócoo :(
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
można, u mnie. malignantvoices@gmail.comPIoChuUu pisze:Można gdzieś jeszcze dorwać ich na winylu w Polsce?
nawet biały winyl by sie znalazł gdybym bardzo poszukał.
mam też 2 koszulki, rozmiar M i L, brałem dla siebie ale okazało się, że to rozmiary amerykańskie i M jest za mała a L trochę za duża. 65 zł jak coś.

-
- świeżak
jebane gildany, mam ten sam problem. Mka za krótka, a w Lce można się utopić...Sova pisze:
mam też 2 koszulki, rozmiar M i L, brałem dla siebie ale okazało się, że to rozmiary amerykańskie i M jest za mała a L trochę za duża. 65 zł jak coś.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Przecież wystarczy schuść lub zgrubnąć , nie dziękujcie ....
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- postuje jak opętany!
Sova, odłoży L, mail pojszedł był .
- Sova
- rasowy masterfulowicz
kolega Silent_Sea był pierwszy, sry.Immanis pisze:Sova, odłoży L, mail pojszedł był .
a M kolega Sybir zabiera.
winyle też już wszystkie sprzedane więc nie pytać.
dziękuję za uwagę
-
- zaczyna szaleć
Czy moglby ktos zeskanowac (lub przepisac hah) wywiad z nimi w ostatnim 7 gates? Wysylka kosztowalaby za duzo jak na jeden wywiad, ktory mnie interere (nie mieszkam w PL). Oczywiscie lepiej PM.
- ultravox
Odszczekuję to. Treści jest bardzo dużo, po prostu wtedy tego nie wychwyciłem, nie byłem w stanie się do tego dostroić. To nie był u mnie dobry czas dla takiej muzyki i jej zwyczajnie nie zrozumiałem. Teraz rozumiem i jest git.ultravox pisze: Wydaje mi się, że Swallowed nagrało bardzo dobrą płytę, bo odzew choćby na tym forum świadczy o tym, że tak jest. Ale dla mnie, czysto subiektywnie, jest to rzecz atrakcyjna bardziej pod względem formy niż treści.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Doskonała i oryginalna płyta, dowód, że można w tym gatunku zrobić coś jeszcze w miarę nowego. Wraz z Dead Congregation najmocniejsza pozycja 2014 roku wg. mnie.
- ultravox
O, przypomniałeś mi, że jeszcze nie słyszałem w całości dwójki Dead Congregation.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
Jest gdzieś do dostania na cd? Ktoś coś wie?
- Harlequin
Dark Descend cos podaje, że repress się szykuje.
A co do samej płyty, to słuchałem sobie jej dzisiaj na fali zachwytów nowymi numerami Tomb Mold. Mam wrażenie, że "Lunarterial" tylko zyskał na mocy i na aktualności. Płyta jest jedyna w swoim rodzaju, niepowtarzalna jesli chodzi o klimat, dziwaczna w formie. Od czasu jej wydania nie słyszałem bardziej schizującej płyty. Pewnie - muza nie na każda okazję, trzeba mieć na nią dzień, ale utwierdziłem się w przekonaniu, że to jeden z najlepszych i najważniejszych albumów deathmetalowych mijającego dziesieciolecia.
A co do samej płyty, to słuchałem sobie jej dzisiaj na fali zachwytów nowymi numerami Tomb Mold. Mam wrażenie, że "Lunarterial" tylko zyskał na mocy i na aktualności. Płyta jest jedyna w swoim rodzaju, niepowtarzalna jesli chodzi o klimat, dziwaczna w formie. Od czasu jej wydania nie słyszałem bardziej schizującej płyty. Pewnie - muza nie na każda okazję, trzeba mieć na nią dzień, ale utwierdziłem się w przekonaniu, że to jeden z najlepszych i najważniejszych albumów deathmetalowych mijającego dziesieciolecia.
- Sybir
Mam nadzieję, że wytwórnia postara się także o dorzut placków - zakup dla mnie obowiązkowy, bo straszne rzeczy robiła ze mną ta muzyka. W pewnym momencie miałem pewne obawy o dezaktualizację, ale co kilka miesięcy wracam do Lunarterial i zawsze bawię się bardzo dobrze (a dodatkowo oszczędzam na kwasach ;)). Strach pomyśleć, co to będzie, jak chłopcy się zbiorą i zaczną nagrywać coś nowego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz