Czy kopiowanie Death SS (jak juz Trocki slusznie zreszta zauwazyl) nazywasz czyms "naprawde oryginalnym"?HobGoblin pisze:Pierwszy, ten lepszy, kiedy grali naprawdę oryginalnie i tworzyli świetny klimat. Kończy się na "Secret Sudaria". Potem to już nie jest to, brak im wczesniejszego feelingu, stracili na oryginalności i zaczęli zjadać własny ogon. Czy tylko ja mam takie odczucia ?
MORTUARY DRAPE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: MORTUARY DRAPE
To nie jest kopiowanie tylko wyraźna inspiracja (przynajmniej muzycznie). Zresztą ty i tak piszesz tu na poważnie tylko wtedy gdy sprzedajesz coś na allegro ;)
- Adrian696
LOL
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Strzał między oczy! I CZAK ma być! :-)
Pełna zgoda. JEST TO Nie kopiowanie, a inspiracja. Każdy kto założył zespół się czymś tam inspirował.
Po "Secret Sudaria" było "Tolling 13 knell". SĄ TO ładne piosenki i bardzo dobry album. Nie zgodzę się, że gryzą się na nim we własną dupę. Wręcz przeciwnie. "Buried..." - no już napisałem, że przez brzmienie nie mogę się jakoś do niej przekonać. Może nowa, która właśnie powstaje będzie tym na co czekam!
Pełna zgoda. JEST TO Nie kopiowanie, a inspiracja. Każdy kto założył zespół się czymś tam inspirował.
Po "Secret Sudaria" było "Tolling 13 knell". SĄ TO ładne piosenki i bardzo dobry album. Nie zgodzę się, że gryzą się na nim we własną dupę. Wręcz przeciwnie. "Buried..." - no już napisałem, że przez brzmienie nie mogę się jakoś do niej przekonać. Może nowa, która właśnie powstaje będzie tym na co czekam!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ja mam siusiaka małego, ale mam obiektyw CANONA 70-200 ze stałym światłem 2,8 i stabilizacją :))Pelson pisze: O rozmiar siusiaków.
Ostatnio zmieniony 19-06-2012, 17:29 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian696
Kiedys pisałes cos innego.Maria Konopnicka pisze:Ja mam sisiaka małego.Pelson pisze:O rozmiar siusiaków.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Wstyd przyznać, ale nigdy nie mierzyłem. :( Nie liczyłem też nigdy sobie włosów na klacie. :(
+ 1 :)DCI Hunt pisze:To nie jest kopiowanie tylko wyraźna inspiracja (przynajmniej muzycznie). Zresztą ty i tak piszesz tu na poważnie tylko wtedy gdy sprzedajesz coś na allegro ;)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDrone pisze:Sam pamiętam, jak podsuwałem mu MAIN, LOOP, O.L.D., dzieła wybrane Plotkina czy Harrisa, a on się nieufnie krzywił, że to takie dziwne zgrzyty. Łatwo grać eksperta, gdy ślady prawdy nadgryzł ząb czasu ;)
Trozkiemu się głupio zrobiło - zapomniał wół jak cielęciem był :)))
- Sova
- rasowy masterfulowicz
ja pierdole, co tutaj sie dzieje ? jak mozna nie kumac Mortuary Drape ? absolutna klasyka, jeden z najważniejszych zespołow w tym gatunku, nie chce mi się pisac wypracowan bo własnie swietuje swe urodziny ale musialem...
Wszystkiego najlepszego!!! Twoje zdrowie! Wszak od Ciebie łyknąłem kilka wspaniałych płyt tej kapeli (absolutnie klasycznej i jednej z najważniejszych w gatunku - dokładnie tak jak piszesz) :)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- Kontakt:
masz urodziny, swietuj, nie ma co polemizowac
- twoja_stara_trotzky
klasyką gatunku to jest Bathory :D
- Maleficio
- Kontakt:
I Abba, ale oni zaraz powiedzą, ze Albano i Romina lepsi:)
- Sova
- rasowy masterfulowicz
a 2 + 2 jest 4twoja_stara_trotzky pisze:klasyką gatunku to jest Bathory :D
- twoja_stara_trotzky
no właśnie, klasyka to coś, czego nie da się zanegować :D
cieszę się, że rozumiesz w końcu :D
cieszę się, że rozumiesz w końcu :D
- twoja_stara_trotzky
Sova, inaczej, możesz ocalić coś od zapomnienia: masz do wyboru jeden dowolny numer z Blood Fire Death czy całą dyskografię Mortuary Drape. co wybierasz? o dzieciach pomyśl :D