Ale ostatni MA jest słabszy od ostatniego Azarath.535 pisze:Przecież napisał, że plasteliną się bawi.
e
Jeżeli ostatnia płyta AZARATH , jest lepsza od IDI - MORBID ANGEL (to wnioski z lektury forum), a przy poprzednich płytach nie istnieje, to jasno z tego wynika, że twórcy AoD, AoM, BATS, itd... są największą pomyłką w historii muzyki. Dziękuję.
KTO URATUJE BLACK METAL ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: KTO URATUJE BLACK METAL ?
No więc kombinując dalej w stylu Kolegi powyżej, wychodzi na moje.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kolega plastelinowy ma fajną jazdę w dyni. ;)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Przecież jest lepsza. I nie bardzo rozumiem w jaki sposób wynika z tego, że Morbid Angel jest jakąś pomyłką. Tym bardziej, że z ich klasycznymi płytami Azarath jednak nie powalczy.535 pisze:Jeżeli ostatnia płyta AZARATH , jest lepsza od IDI - MORBID ANGEL (to wnioski z lektury forum), a przy poprzednich płytach nie istnieje, to jasno z tego wynika, że twórcy AoD, AoM, BATS, itd... są największą pomyłką w historii muzyki. Dziękuję.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Możemy się spierać o tytuły, ale generalnie masz rację. Takie jest prawo prekursorów i twórców gatunku.
Plastelinowy wojownik netu:

Plastelinowy wojownik netu:

Ostatnio zmieniony 05-01-2012, 11:14 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
to w końcu jest ktoś kto uratuje BM?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- olo1972
- postuje jak opętany!
Czyż to nie kultowa postać z''Plastikowego pamiętnika''?:)
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No już się chłopaki nie zesrajcie bo ktoś wam świętą krowę skrytykował.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Przeczytaj jeszcze raz to co napisał Plastek, później to co napisałem ja oraz wspomnij znakomity wątek AZARATH vs MORBID ANGEL i niech nie Cię nie zmyli brak pokemonów w mej dygresji.ultravox pisze:Przecież jest lepsza. I nie bardzo rozumiem w jaki sposób wynika z tego, że Morbid Angel jest jakąś pomyłką. Tym bardziej, że z ich klasycznymi płytami Azarath jednak nie powalczy.535 pisze:Jeżeli ostatnia płyta AZARATH , jest lepsza od IDI - MORBID ANGEL (to wnioski z lektury forum), a przy poprzednich płytach nie istnieje, to jasno z tego wynika, że twórcy AoD, AoM, BATS, itd... są największą pomyłką w historii muzyki. Dziękuję.
- Xapapote
Masz wysokie mniemanie o sobie.Plastek pisze:No już się chłopaki nie zesrajcie bo ktoś wam świętą krowę skrytykował.
@ Plastek
Napisz coś lepiej o inspektorach operujących w komunikacji miejskiej, bo ten styl "robaczkom twojego pokroju" jakiś dziwnie znajomy mi się wydaje.
Napisz coś lepiej o inspektorach operujących w komunikacji miejskiej, bo ten styl "robaczkom twojego pokroju" jakiś dziwnie znajomy mi się wydaje.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Troche plastek ma racje. Odczucie co jest cukierkowe moze byc rozne. Dla jednych thrash jest miekki i plastikowy, dla innych black death. Wszystko zalezy od punktu odniesienia. A ze mu sie nowa plyta Azarath nie podoba? Moze sie zdarzyc. Ja ich w nowej odslonie kupuje w calosci, nie to co w starej, gdzie mi nie podchodzili...Xapapote pisze:Masz wysokie mniemanie o sobie.Plastek pisze:No już się chłopaki nie zesrajcie bo ktoś wam świętą krowę skrytykował.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
ja moge dodać, że dla mnie Azarath w całości to nic ciekawego. nie rozumiem spustów nad nowym albumem.
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Tak jest dla "kommando-biedronka" tak naprawdę czarna jest tylko cola w czteropaku, wszystko inne to pedalstwo - to ich ulubione określenie na wszystko co im nie pasuje, czego nie lubią, czego nie znają, czego się boją.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Kommando-biedronka? Ubawiłem się setnie. :)
Jeszcze jedno. Nie chodzi mi o AZARATH - zespół kompletnie mi obojętny. Chodzi o sposób krytykowania znany i "lubiany" w pewnych kręgach.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Właśnie miałem o tym pisać. Krytyka jest wskazana jak najbardziej, ale podparta konkretnymi argumentami i stylem wypowiedzi. Znam ten styl ''only true underground'' itp.itd. Zresztą szkoda klawiatury na tłumaczenie. ;)
- Xapapote
obaj macie rację, ale wy jesteście stare dziady. dzieciaki dziś chcą mieć wszystko szybko, dużo i bezrefleksyjnie :) stąd taki a nie inny poziom krytykowania. głównie za pomocą inwektyw.
często się nabijam ze zwrotu "poznałem płytę w roku wydania", ale to w pewnym sensie ma spore znaczenie, bo kontekst też jest ważny.
nie miałem okazji poznać najważniejszych płyt norweskiej fali bm kiedy ten nurt był najbardziej twórczy i rozdawał, bo siedziałem w zupełnie innej niszy wtedy. pewnie dlatego nie ma do nich, poza Darkthrone, jakiegoś wielkiego sentymentu, ani bałwochwalczego szacunku. doceniam i w sumie tyle.
często się nabijam ze zwrotu "poznałem płytę w roku wydania", ale to w pewnym sensie ma spore znaczenie, bo kontekst też jest ważny.
nie miałem okazji poznać najważniejszych płyt norweskiej fali bm kiedy ten nurt był najbardziej twórczy i rozdawał, bo siedziałem w zupełnie innej niszy wtedy. pewnie dlatego nie ma do nich, poza Darkthrone, jakiegoś wielkiego sentymentu, ani bałwochwalczego szacunku. doceniam i w sumie tyle.
-
JA mogę uratować Black metal jak chcecie ! A co do prowadzonej dyskusji...są w PL zespoły których NIE WOLNO krytykować nawet jeśli przydaży im się nagrać gówniany lub słaby materiał. I Azarath do nich należy...podobnie jak Throneum i Infernal War ! TO taka trójca nieświęta która nawet gdyby na swych płytach umieściła np. 40 minut ciszy, to prawie wszyscy spuścili by się w gacie z wrażenia bredząc jak wspaniała,mroczna i brutalna jest ta cisza w ich wykonaniu.
- Xapapote
Człowieku, ogarnij się. Jesteś na tym forum od paru miesięcy. Jesteś nowy, więc masz prawo nie wiedzieć, że po IW jeżdżono tu i konstruktywnie i zupełnie od czapy. Azarath też był krytykowany i to często dość ostro (nie chodzi mi o pierdy plastelinowego ludka). Tu nie ma świętych krów, albo nieświętych jak wolisz.