SATYRICON VS DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON VS DARKTHRONE
a ja głosuję na moonspell
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Teraz jest dobrze:)Blackwinged pisze:i czarną trójcę:`A Blaze In The Northern Sky`,`Under A Funeral Moon` oraz `Transilvanian Hunger`.
'Come the Blessed Madness'
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Satyricon za całokształt. Ale Darkthrone nagrał najlepszą płytę "Soulside journey"
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- postuje jak opętany!
W konfrontacji z Darkthrone w ogólę nie istnieje taki zespół jak Satyricon.
-
- zaczyna szaleć
Dobrze powiedziane.
- moonfire
Mądremu dość.
- Scaarph
ło, to mocne.Kilgore pisze:Satyricon za całokształt. Ale Darkthrone nagrał najlepszą płytę "Soulside journey"
-
White Pharaoh pisze:W konfrontacji z Darkthrone w ogólę nie istnieje taki zespół jak Satyricon.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
bez przesady. nie istnieje przy nich jakis tam gorgoroth, ale sorry - Satyricon nagral RE, V i N,D. to jest kurwa nowoczesny black metal i pchanie wozka do przodu, nie mozna tego nie doceniac. w sumie to z tych klasycznych norweskich zespolow tylko Mayhem robi lepiej niz oni. Darkthrone ma sie OK, ale to juz raczej taka przyjemna muza do picia niz cos waznego dla metalu. mowie to z ciezkim sercem bo DT kocham znacznie bardziej niz Satyricon :)
no chyba, ze mowa o konfrontacji A blaze/Under a funeral moon vs cokolwiek - ale to jest niefair, bo wtedy wiekszosc zespolow "nie istnieje" :).
no chyba, ze mowa o konfrontacji A blaze/Under a funeral moon vs cokolwiek - ale to jest niefair, bo wtedy wiekszosc zespolow "nie istnieje" :).
this is a land of wolves now
- Mistrz
- postuje jak opętany!
SATYRICON mógłby nigdy nie powstać i nikt nie zauważyłby różnicy.
- ultravox
No nie wiem, "Rebel Extravaganza" całkiem nieźle się broni nawet w starciu z najlepszymi płytami Darkthrone. Poza tym pamiętam jeszcze jakimi fanboyami Satyra byli muzycy Darkthrone w latach 90 ;) "Fenriz and Satyr's glorious mountain trip", "elite band Satyricon" itp ;))))White Pharaoh pisze:W konfrontacji z Darkthrone w ogólę nie istnieje taki zespół jak Satyricon.
- Lykantrop
Może i nie istnieje, ale , debiut, "Nemesis..." i "Rebel..." lubię sobie zapuścić. Tą pierwszą i drugą, bo mam sentyment, a trzecią dlatego, że do dzisiaj mnie rozpierdala. Dwie ostatnie też się sprawdzają w warunkach drogowych. No, ale Darkthrone...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rozkręca się
punkty dla Darkthrone:
* wytrwałość w postanowieniu unikania wszelkich koncertów i festiwali (z wyjątkiem gościnnych występów Nocturno Culto z Satyricon)
* naliczyłem 9 na prawdę solidnych albumów, 2 dobre i 3 średniawe
* jest ich dwóch
punkty dla Satyricon:
* grają zajebiste koncerty
* 5 królewskich dań, 2 zjadliwe potrawy
* jest ich dwóch
* wytrwałość w postanowieniu unikania wszelkich koncertów i festiwali (z wyjątkiem gościnnych występów Nocturno Culto z Satyricon)
* naliczyłem 9 na prawdę solidnych albumów, 2 dobre i 3 średniawe
* jest ich dwóch
punkty dla Satyricon:
* grają zajebiste koncerty
* 5 królewskich dań, 2 zjadliwe potrawy
* jest ich dwóch
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
SatYricoN i DarkThrone. Jest ich dwóch:)
Tak. Szczególnie jak wziąć pod uwagę koncerty. Ręce opadają. W konfrontacji z VOIVOD z norweskiej sceny zostaje kilku stałych uczestników festiwalu w Molde. Smutne pieprzenie.White Pharaoh pisze:W konfrontacji z Darkthrone w ogólę nie istnieje taki zespół jak Satyricon.
-
- zaczyna szaleć
Widzę, że Voivod to jakaś (nie)świętość na tym forum. Lepiej przyłożę się bardziej do słuchania ich dyskografii :)
^^^^^Nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi, ale tak jak zrozumiałeś, też może być.
-
- w mackach Zła
u mnie jednak wyżej Satyricon
Satyr by zauważył, bo nie byłby gwiazdą rocka i idolem nastolatków. :)Mistrz pisze:SATYRICON mógłby nigdy nie powstać i nikt nie zauważyłby różnicy.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Głosuję na Darkthrone, mimo iż Satyricon wypuścił kilka zdecydowanych, konkretnych petard. A głosuję na Darkthrone bo kiedyś, jeszcze na studiach, spóźniłem się na autobus i szedłem w kierunku Media Marktu z buta. Zawieja była, śnieg napierdalał. Uważałem wtedy Transilvanian Hunger za bardzo dobry album, ale w połączeniu z tą nawałnicą...To było coś więcej. Zima. To było coś. Te wszystkie dobre płyty, świetne kawałki Satyricon nie mają szans z monolitem. Coś podobnego, lecz mniej metafizycznego, przeżyłem w rozklekotanym autobusie słuchając dwójki Discharge. To jest trochę jak poszerzenie słuchania muzyki o kolejny wymiar.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible