HORRENDOUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HORRENDOUS
Nadmienię tylko, że całość jest już (o ile dobrze zrozumiałem) nagrana, wobec czego spodziewam się premiery w pierwszym, najdalej drugim kwartale przyszłego roku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- wolff
- rasowy masterfulowicz
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie rozumiem fenomenu tego zespołu. Tzn. słyszę, że to jest bardzo przemyślane granie, z ogromną dbałością o detale, smaczki, nawiązania i tak dalej. Ale jakie to wszystko jest męczące... Zdobyłem się na wyzwolenie ostatnich pokładów dobrej woli, jakie dziś we mnie jeszcze pozostały i próbowałem przed chwilą zmierzyć się z Amareną... wróć - Anaretą. Ale wyłączyłem po 20-25 minutach, bo od nagromadzenia melodii mnie głowa rozbolała. Niektóre z nich są oczywiście pierwsza klasa i ogółem szanuję pomysłowość tych gości, ale niektóre z tych melodyjek nie dość, że męczą, to jeszcze mają nieznośną tendencję do trwania w nieskończoność. A idź pan w chuj z tym całym pietyzmem, jak mnie zwyczajnie łeb pęka od takiego pitolenia.
No, nie polubimy się, znaczy to.
PS. Z tego co pamiętam, to tak z rok-dwa lata temu próbowałem się z poprzednią płytą zmierzyć i doszedłem do podobnych wniosków co powyżej, tyle że jeszcze bardziej radykalnych (w sensie że uznałem to za zwykłe guwno). Z tego co pamiętam w każdym razie.
No, nie polubimy się, znaczy to.
PS. Z tego co pamiętam, to tak z rok-dwa lata temu próbowałem się z poprzednią płytą zmierzyć i doszedłem do podobnych wniosków co powyżej, tyle że jeszcze bardziej radykalnych (w sensie że uznałem to za zwykłe guwno). Z tego co pamiętam w każdym razie.
Ostatnio zmieniony 06-11-2017, 21:35 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Won! Nazad do krypty, stary trupie! :P
EDIT: Z dwójką to i ja się nie polubiłem, czcigodny papo. Może to się zmieni, bo dawno jej nie słuchałem i pewnie odświeżę sobie pamięć przez premierą czwartego długograja.
EDIT: Z dwójką to i ja się nie polubiłem, czcigodny papo. Może to się zmieni, bo dawno jej nie słuchałem i pewnie odświeżę sobie pamięć przez premierą czwartego długograja.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Dwójka najlepsza, drugiej takiej płyty nie nagrają.
-
dawać juz tę nową. jedna z bardziej wyczekiwanych płyt przeze mnie
- moonfire
- zahartowany metalizator
Też lubię tych gówniarzy i chętnie czekam na nowy album. IMO słabej rzeczy nie nagrali.
-
https://www.decibelmagazine.com/2018/04 ... orrendous/" onclick="window.open(this.href);return false;
wywiad ze śledziem
wywiad ze śledziem
- Sybir
No, trochę się pomyliłem:Sybir pisze:spodziewam się premiery w pierwszym, najdalej drugim kwartale przyszłego roku.
Horrendous pisze:A word to the wise: keep your eyes peeled and your ear to the ground tomorrow...
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- Harlequin
Zajebisty numer! jestem pełen podziwu dla pomysłowości tych gości. Moze ten ich death metal jest trochę miękki, ale to i tak chyba jedej z nielicznych nowych zespołów, który ma cos do zaoferowania. Oby cała płyta miała taki poziom!
-
Jak na nich to bardzo progresywny kawałek. Może coś z tego będzie. Okładka fajna. To EP-ka czy pełny album?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
- Harlequin
I digipack jesli chodzi o wydanie kompaktowe :(
A do kawałka - chyba nalezy przestac ich traktować jako deathmetalowy twór, bo deathmetalu tu tyle co w wokalach na dobrą sprawę. Fajnie, że w tych meandrach kombinowania nie popadają w bezsensowy onanizm.
A do kawałka - chyba nalezy przestac ich traktować jako deathmetalowy twór, bo deathmetalu tu tyle co w wokalach na dobrą sprawę. Fajnie, że w tych meandrach kombinowania nie popadają w bezsensowy onanizm.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ucieszyłbym się, gdyby SOM upadło. Taka mała zemsta za lata zalewania rynku digipakami. Chyba żadna większa wytwórnia nie wydaje ich na taką skalę.Harlequin pisze:I digipack jesli chodzi o wydanie kompaktowe :(
-
Poza tym totalnie psują rynek reedycjami w digi. Przez to starsze wydania w pudełkach są jeszcze droższe.knaar pisze:Ucieszyłbym się, gdyby SOM upadło. Taka mała zemsta za lata zalewania rynku digipakami. Chyba żadna większa wytwórnia nie wydaje ich na taką skalę.Harlequin pisze:I digipack jesli chodzi o wydanie kompaktowe :(
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Gdzieś z 10 lat temu pytałem właściciela SOM o kwestię digipaków, to odpowiedział że ludzie wolą wersję digi i tak będzie wydawał. Niestety dotrzymuje słowa.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
[quote="REINHARD IRRUMATOR"][youtube][/youtube][/quote
Nawet mi się podoba. Zdecydowanie mniej tych przepitolonych melodyjek a w ich miejscu niezły, techniczny thrash. Zobaczymy czy to tylko takie 'miłe złego początki' czy moze cos sie zmieniło
Nawet mi się podoba. Zdecydowanie mniej tych przepitolonych melodyjek a w ich miejscu niezły, techniczny thrash. Zobaczymy czy to tylko takie 'miłe złego początki' czy moze cos sie zmieniło
-
Jacy ludzie? Gdzie on robił ten sondaż? Na francuskich przedmieściach?knaar pisze:Gdzieś z 10 lat temu pytałem właściciela SOM o kwestię digipaków, to odpowiedział że ludzie wolą wersję digi i tak będzie wydawał. Niestety dotrzymuje słowa.