VIOLENT DIRGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: VIOLENT DIRGE
Death metal sprawdza się znakomicie w samochodzie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- w mackach Zła
Teraz już chyba rąbka tajemnicy uchylić mogę. Generalnie taki był zamysł, żeby za jednym haustem wydać wsio, i bracia Nowak temu przyklaskiwali, ale Misiek trochę oderwany od rzeczywistości nie chciał wydawać tego dla samego faktu wydania i satysfakcji. To też głównie hamowało na przestrzeni lat wznowienie tego materiału. Nie wiem jak się Tomek finalnie ugadał i na ile, wiedzieć nie chcę, ale brak "Craving" to mniemam, że dalej pokłosie faktu, że ex perkusista Urszuli buja w obłokach.Mol pisze:a wiecie moze czy taki sam los spotka dwojke?
- smooker
- w mackach Zła
I wychodzi na to, że Plastek ma jednak rację.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Brałbym obie płyty, byle nie w digi, a najlepiej po biedronkowej cenie Chmury nie było.
-
- w mackach Zła
Jest ku temu spora szansa, bo jakoś nie wróżę, żeby chyżo się to wyprzedało przy paganowych standardowych limitach.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Z tego co zapamietałem, to demo "Obliteration of Soul" jest lepsze niż "Craving", więc fajnie by było, gdyby wznowiono je na osobnym CD. O ile to ma sens w wymiarze biznesowym oczywiście. Tak czy inaczej milo, że będzie ta reedycja "Elapse".
-
Skoro trwa koncert życzeń to chciałbym by każda płyta wyszła osobno (jedynka, dwójka, demo lub nawet wszystkie dama na jednym CD) i taki pakiet z koszulką brałbym z radością. Tak czy owak Pagan może zacierać łapki, bo z tego co słyszę od znajomych to jest poruszenie tą premierą "Elapse".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Dyskutowałbym, bo akurat uważam, że "Craving" to najlepsze co nagrali. W wymiarze biznesowym myślę, że najlepsze byłoby wydanie potrójnego CD . Całość by pewnie kosztowała coś koło 50 zł, ale trzy pieczenie upieczone na jednym ogniu.ultravox pisze:Z tego co zapamietałem, to demo "Obliteration of Soul" jest lepsze niż "Craving", więc fajnie by było, gdyby wznowiono je na osobnym CD. O ile to ma sens w wymiarze biznesowym oczywiście. Tak czy inaczej milo, że będzie ta reedycja "Elapse".
all the monsters will break your heart
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
-
- w mackach Zła
Na razie w planach nie ma.Kilgore pisze:A będzie lp?
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
pojawilo sie info, ze bedzie wydane w zwyklym pudelku. bdb.
-
Jesteś posłańcem pięknych wieści!jesusatan pisze:pojawilo sie info, ze bedzie wydane w zwyklym pudelku. bdb.
- Headcrab
- Kontakt:
Nigdy nie słyszałem tego Violent Dirge. Naprawdę to takie super, czy to tylko sentyment, dobre bo polskie itd?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Si, Tomek potwierdził.Pacjent pisze:Jesteś posłańcem pięknych wieści!jesusatan pisze:pojawilo sie info, ze bedzie wydane w zwyklym pudelku. bdb.
- nicram
Jeżeli się nie zgrywasz, to potwierdzam. Obie ich płyty to klasa światowa. Zespół zjawiskowy jak na tamte czasy. W sumie na te, także.Headcrab pisze:Nigdy nie słyszałem tego Violent Dirge. Naprawdę to takie super, czy to tylko sentyment, dobre bo polskie itd?
- Headcrab
- Kontakt:
No właśnie bardziej mnie interesuje czy to jest wybitne teraz a nie X lat temu.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- nicram
Tak jak De Profundis jest wybitne, tak są Elapse i Craving.
-
- w mackach Zła
Jak lubisz Cynic/ Atheist i generalnie techniczny śmierć metal to może i wybitny, "Craving" zdecydowanie lepszy był, trochę mniej łamania, a więcej wygaru :)Headcrab pisze:No właśnie bardziej mnie interesuje czy to jest wybitne teraz a nie X lat temu.
- nicram
Z tym wygarem to chyba odwrotnie. Elapse ma tego więcej. Craving jest jak Focus Cynica.
-
- w mackach Zła
Muszę wrócić do lektury chyba, bo byłem święcie przekonany, że to dwójka była bardziej nieokiełznana i miała bardziej plugawe brzmienie. Chociaż może to bardziej wina jakości przegranej taśmy... :D