AGENT STEEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: AGENT STEEL
Ja nie mam problemu z szufladkowaniem, albo czegoś słucham, albo nie. Proste jak...sami wiecie co.
- ultravox
- zahartowany metalizator
- aginsiak
- w mackach Zła
Mind Wars przyjacielu.potęgaRaf pisze:Nie widzi mi się, nie wobec takich płyt jak Exciter jak "Heavy Metal Maniac" (1983), Griffin "Protectors Of The Lair" (1986) czy Holy Terror "Mind's Eye" (1988).Drone pisze:Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Nie, nie, nie. HOLY TERROR to był krok w tył w stosunku do AGENT STEEL.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Wyżej stawiam Liege Lord - Master Control. Debiut Metal Church też chyba jest poważnym konkurentem dla "Unstoppable Force".Drone pisze:Powiedzmy sobie szczerze: nie ma lepszej płyty speedmetalowej od "Unstoppable Force". Mówię to z pełną odpowiedzialnością.
- Drone
METAL CHURCH to power metal, AGENT STEEL to speed metal - ach te etykiety, z lubością je nalepiam ;)
-
- w mackach Zła
Ale nie każdy ceni wygładzone brzmienie, naprawdę, poza tym Holy Terror to jednak w ramach podobnej stylistyki mimo wszystko trochę większy wykurw i wścieklejsze granie niż Agent Steel na "Unstoppable Force", no ale ja jestem fanem nakurwiania więc nie zgadzam się często z mającymi odmienne priorytety ;)Drone pisze:Nie, nie, nie. HOLY TERROR to był krok w tył w stosunku do AGENT STEEL.
"Omega Conspiracy" podoba mi się bardziej niż "Unstoppable Force". Może dlatego, że kojarzy mi się w jakiś sposób (wokalnie?) z późnym Metal Church, gdzieś tak z The Weight of the World.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
byłem przekonany, że mam jedynke Agent Steel na winylu, szukałem, nie znalazłem, dziwne. Metal Church znalazłem oczywiście. te płyty mam w takim miejscu do którego się niezbyt często zapuszczam - a jak już mam chęć na klasykę i baraszkowaniu w starociach winylowych to i tak sie kończy na Living Death, Iron Angel lub Onslaught.Drone pisze:METAL CHURCH to power metal, AGENT STEEL to speed metal - ach te etykiety, z lubością je nalepiam ;)
ed. zreszta tak samo miałem z Sadus, też nie znalazłem. a miałem przecież ! albo ktoś mi podpierdala winyle gdy śpię albo mam jakieś projekcje i chciałbym zmaterializować to czego nie mam :/
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja bym na Twoim miejscu sprawdził kobietę. Może widzi, że w tamte rejony się nie zapuszczasz zbyt często, robi notatki, a później te pozycje lądują cichaczem na allegro...
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
Wygląda na to, że Agent Steel stał się Agentem Popeliną

- Block69
ja pierdole, gość rozdawał karty na 1 i 2, a tutaj po minucie uszy więdną
PENIS METAL
- Oferma
To jest jeden z najbardziej nieśmiesznych żartów, jakie ostatnio słyszałem :/
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Drone
Nie wiem, o co tu chodzi, ale tu ewidentnie ktoś pojechał z edycją wokalu w Autotune czy w Melodyne na maksa aż wyszło tak groteskowo. Trudno uwierzyć, że to zamierzony efekt, ale z drugiej strony trudno uwierzyć, że niezamierzony, zwłaszcza że muzyka ma normalną produkcję.
- Oferma
Jezu...
How entranced we are by the fire
-
Cóż, Agenta zwerbowały wrogie siły, ale nie wiadomo czy ziemskie czy pozaziemskie... W każdym razie polecieli w dół zgodnie z fragmentem tekstu "their system that traps you into mediocrity", chociaż to się chyba nawet nie łapie na "mediocrity"...
- Drone
Hehe, czyli filmik potwierdza wprost, że grzebali w tych wokalach i te wszystkie kaczkowate skrzeki to celowy zabieg. Nie podoba mi się to w ogóle.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
co to ma być ?
zaorać

zaorać

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- moonfire
Lepiej było zostawić oryginalny wokal, bo po grzebaniu brzmi to okropnie.