MARDUK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MARDUK

19-05-2023, 13:38

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
19-05-2023, 11:15
Anzhelmoo pisze:
18-05-2023, 23:58
Najlepsze jednak są komentarze prawdziwków, które pochwalają takie zachowania. "HEHE BLACK METAL MUSI BYĆ RADYKALNY, NIE DLA MIĘCZAKÓW, SKORO LUDZIE SIĘ OBURZAJĄ, TO ZNACZY, ZE DOBRZE ROBIĄ". Serio w 2023 roku takie dyskusje? :D
Oczywiście tak jak to prześmiewczo ująłeś to brzmi to głupio, ale uważasz że black metal nie powinien być radykalny? Tak ogólnie.
Absolutnie nie. Radykalizm to jest ograniczanie się do jednego bieguna.
Black metal zgodnie z głoszonym tu i ówdzie hasłem "NON SERVIAM" powinien być ucieleśnieniem wolności na ile się da.
Żadnym tam radykalizmem w którąkolwiek ze stron.

Chyba, że zastosujemy RADYKALIZM sensus stricte:
"– sposób myślenia lub postępowania, odznaczający się bezkompromisowością pod względem głoszonych poglądów, przyjmowanych celów i doborze środków działania" - w jakiejkolwiek dziedzinie.... ale to może i z reguły prowadzi do pędzenia na oślep tylko w jedną stronę...
Ostatnio zmieniony 19-05-2023, 13:41 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
bartwa

Sztuka to wentyl bezpieczeństwa, niech se chłopaki hajlują, aż im ręcę odpadną.

Chłopaki z antify czy innego nigdy więcej powinny ich dotować, usprawiedliwiają w końcu ich istnienie.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-05-2023, 14:22

nie zrozumiałem, jaki wentyl bezpieczenstwa?:)
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-05-2023, 14:51

Hatefire pisze:
19-05-2023, 11:46
Nie tkwisz chyba dalej w nastoletniej fantazji pod tytułem "więcej niż muzyka".
Tkwię, generalnie uważam że to powinna być pojebana muzyka dla pojebanych ludzi, a dla normików jest Abba. Nie ma nic gorszego niż ludzie którzy przychodzą do black metalu skądśtam i próbują go od razu poprzestawiać, bo jest tam dużo dziwnych złych ludzi, a oni by chcieli żeby wszyscy byli tacy jak oni.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-05-2023, 14:53

trup pisze:

Absolutnie nie. Radykalizm to jest ograniczanie się do jednego bieguna.
Black metal zgodnie z głoszonym tu i ówdzie hasłem "NON SERVIAM" powinien być ucieleśnieniem wolności na ile się da.
Żadnym tam radykalizmem w którąkolwiek ze stron.

Chyba, że zastosujemy RADYKALIZM sensus stricte:
"– sposób myślenia lub postępowania, odznaczający się bezkompromisowością pod względem głoszonych poglądów, przyjmowanych celów i doborze środków działania" - w jakiejkolwiek dziedzinie.... ale to może i z reguły prowadzi do pędzenia na oślep tylko w jedną stronę...
No może - i tak widzę black metal. Nie uważam że to dobra czy niedobre, tak samo jak nie oceniam czy to dobrze że pingwin jest biało-czarny, po prostu uważam, że blackmetal nie powinien próbować być taki jak każdy inny gatunek muzyki typu RnB czy pop. A wielu by chyba chciało.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-05-2023, 14:55

frankmullen pisze:
19-05-2023, 11:47
Treści, którymi epatuje publiczność kapela, świadczą o stanie umysłu jej członków. Jeśli black metal ma być radykalny, to idźmy dalej. Skoro OK jest propagowanie faszyzmu, to pozwólmy też kapelom na gloryfikowanie gwałcenia i np. skalpowania dzieci. To tez jest radykalne. Ma być tu jakaś granica czy nie?
Mieszasz dwie różne rzeczy - stan faktyczny z prywatną oceną moralną, a to nie o to chodzi zupełnie.
bartwa

19-05-2023, 14:56

Taki że scena to nie normalne życie i można trochę więcej. Tak jak w teatrze, ale też na uniwerku.

Poza tym wyjebali go nie za salutowanie, tylko za przyjście do pracy po pijaku i fuszerę na koncercie.
Ostatnio zmieniony 19-05-2023, 15:04 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-05-2023, 15:04

bartwa pisze:
19-05-2023, 14:56
Taki że scena to nie normalne życie i można trochę więcej. Tak jak w teatrze, ale też na uniwerku.

Poza tym wyjebali go nie za salutowanie, tylko za przyjście do pracy po pijaku.
może za salutowanie po pijaku

wygodnie wymowic się uprawianiem "sztuki" ale pewne gesty, deklaracje to już bardziej "polityka"
bartwa

19-05-2023, 15:08

nagrobek pisze:
19-05-2023, 15:04

może za salutowanie po pijaku

niech będzie haha

temat jest śliski, przyznaję, mi osobiście hajlowanie nie przeszkadza, swasta też, oba tematy dużo starsze niż hitler, zresztą swasta nie związana z nazi jest już chyba legalna

nie po drodze mi za to z nicole12 i pedo w ogóle, ale tego na szczęście dużo nie ma
Ostatnio zmieniony 19-05-2023, 15:09 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

19-05-2023, 15:09

Ahhh ci srodzy blek metale xD Co jeden to radykalniejszy a później płacz o złamany paznokieć LOL
Poro
bartwa

19-05-2023, 15:12

Prawdziwe pojeby albo nie żyją, albo garują/garowali.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

19-05-2023, 15:21

Koleś najebany zwyczajnie robił chlew na scenie i pajacował, a tu dyskusja o wolności słowa, wyrażaniu się przez sztukę i radykalizm przekazu xd

Zachowanie typa nie spodobało się reszcie załogi więc go wypierdolili z pokładu - to jest radykalizm i black metal.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Sturm
postuje jak opętany!

19-05-2023, 15:28

Otóż właśnie. Kodeks pracy, nie „Mein Kampf”.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-05-2023, 15:37

no i elo
Awatar użytkownika
Ascetic

https://www.onet.pl/informacje/onetpozn ... l,79cfc278

Coś mnie się widzi, że jak machną w pierdlu jakiś limicik 14sztuaksów rawbm, rarozjb i inni poszukiwacze "prawdziwej sztuki" będą zachwyceni. "Artyście"* wolno więcej. Co nie? xD

* Abstrahując od tego, że jak artyzm ma się sprowadzać do tego, że kolo się zesra na scenie, pomacha po rzymsku, czy zwyczajnie będzie niedorozwojem co niekleirzeczywistości/ będzie snuł swoje bajkiiopowieści odklejeńca, to ja akurat podziękuję za taki "artyzm".
Poro
bartwa

19-05-2023, 15:54

No i git, nie ma przymusu żeby wspierać tych, których się nie lubi.
Awatar użytkownika
trup

19-05-2023, 16:02

Ascetic pisze:

Coś mnie się widzi, że jak machną w pierdlu jakiś limicik 14sztuaksów rawbm, rarozjb i inni poszukiwacze "prawdziwej sztuki" będą zachwyceni. "Artyście"* wolno więcej. Co nie? xD

* Abstrahując od tego, że jak artyzm ma się sprowadzać do tego, że kolo się zesra na scenie, pomacha po rzymsku, czy zwyczajnie będzie niedorozwojem co niekleirzeczywistości/ będzie snuł swoje bajkiiopowieści odklejeńca, to ja akurat podziękuję za taki "artyzm".
Ale GG Allina to Ty szanuj...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ascetic

19-05-2023, 16:10

trup pisze:
19-05-2023, 16:02
Ascetic pisze:

Ale GG Allina to Ty szanuj...
Właściwie to racja.
Tyle, że wiesz, to jakby już było. Teraz zostaje jaranko, że jakiś najebany niedorozwój przypomniał sobie o dziadku z wehrmachtu xD I bronienie go w jakiś dziwaczny sposób - sztuka - wolność wypowiedzi - itp. itd. A ja zacytuję co nawet tutaj było, w stosunku do nredżiego. Jak takie pistolety, niech zrobią gig w takiej Indonezji. Najlepiej ze sceny krzycząc o kozojebcach, bo akurat salutowanie by im się spodobało, i rozdając publice dragi. Jeden raz, ale jaki wydźwięk xD Gloria i chwała na wieki.
Poro
bartwa

19-05-2023, 16:13

Nie zauważyłem, żeby ktoś się jarał jego hajlowaniem.

W czym hajlowanie jest gorsze od tego?

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

19-05-2023, 16:28

bartwa pisze:
19-05-2023, 16:13
Nie zauważyłem, żeby ktoś się jarał jego hajlowaniem.

W czym hajlowanie jest gorsze od tego?

Obrazek
Zasadniczo szkoda strzępić ryja, jak widzę, ale akurat z wysokiej kultury osobistej < xD odpiszę.

Biorąc pod uwagę fakt, że jednego dziadka zabili nazisci a resztę ... (to już inna historia), to właściwie widzę po ich stronie samo dobro, a sam, omawiany gest kojarzy się naszej rodzinie, jako serdeczne pozdrowienie od nacji, która Polaków i szerzej słowian, chciała przepuścić przez komin xD Odnoszę wrażenie, że te 2.000.000 Polaków* wymordowanych w trakcie IIWW podzieliłoby moją ocenę, gdyby żyli. Jak rozumiem, jest to błędne postrzeganie rzeczywistości i na luzaju powiinniśmy w ramach "wolności artystycznej" akceptować np. ... zresztą. Jak dla kogoś takie oczywiści są do dyskusji, to jak wyżej, szkoda czasu.

* Też jak wcześniej. Wczuwając się w takiego Duńczyka, to znając ten cały "pangermanizm", co tam w niego zlali, żeby ulepić jako tako logiczny, ideologiczny koncept, jestem w stanie zrozumieć wyjebkę na oburzenie. Nawet to, że się może "dobrze kojarzyć" ta wojenna historia, dziadka, babki. Tyle, że nie jestem akurat Duńczykiem. Jakoś tak wyszło. I z drugiej mańki nie kmnię jak można łapać się na bajty o "wolności słowa", której zasadniczo nie było i nie będzie. Zawsze są ramy. Zawsze były ramy. Kwestia gdzie zostały ustawione, niezależnie od tego co się komuś podoba i gdzie ktoś by je chciał widzieć.
Ostatnio zmieniony 19-05-2023, 16:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
ODPOWIEDZ