ABSCESS (US)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

Re: ABSCESS (US)

24-04-2009, 22:22

apropo van Drunena - czy tylko mi się wydaje, że na "Horrific Obsession" Reifert w paru miejscach drze japę jak van Drunen?

a Morbid Reality to kapitalny krążek, choć nie słyszałem go wieki
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

24-04-2009, 23:06

Drone pisze:Mam wreszcie split ABSCESS/BONESAW i ku mojemu zaskoczeniu te dwa kawałki BONESAW są świetne. ABSCESS oczywiście znakomity - rozgorączkowany, zdyszany, na granicy zawału serca bardziej niż kiedykolwiek.
Kolesie udowodnili, ze nie przypadkiem znalezli sie na tym splicie.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

02-05-2009, 18:50

ja również nabyłem ten split Abscess, i powiem krótko, że ni chuja nie żałuję. co więcej - dla samego "Born to Be Doomed" warto było wydać te pieniądze ! tak energetycznego, niezwykle motorycznego i przebojowego kawałka dawno nie słyszałem. przez tych świrów wróciła mi faza na crust - nie przypadkiem chyba, wszystkie numery Abscess na tym splicie są utrzymane w takim właśnie klimacie. no i ten cover Black Flag też powinien dać do myślenia. Reszta utworów też na odpowiednio wysokim poziomie, z wyróżnieniem dla tytułowego "Skulldozer".
Bonesaw również bardzo przyzwoicie wypał. Co prawda to nieco inny, mniej przebojowy klimat, ale swoje pokazali i absolutnie nie mają się czego wstydzić.
Kto więc nie ma jeszcze tego materiału, niech szybko sprzeda butelki i z kasą w zębach niech leci do najbliższego punktu, gdzie można dostać to cacko !
That's what she said !
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-06-2009, 23:36

DCI Hunt

23-06-2009, 16:59

Kurde, ten split PR z tak fajnie wygląda w folii, że mi szkoda go z niej wyciągać :lol:
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

23-06-2009, 17:40

Warcrimer pisze:Kurde, ten split PR z tak fajnie wygląda w folii, że mi szkoda go z niej wyciągać :lol:
wyślij mi - przejmę na siebie obowiązek rozpakowania i napisze Ci jak wrażenia ;)

ja nowego splitu jeszcze nie mam, ale na 100% kupię - split z Bonesaw rozdał karty, więc tutaj powinno być podobnie.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

23-06-2009, 17:54

W zasadzie to już prawie na pamięć znam stronę Abscess tego splitu, ale dalej nie mogę jej rozgryźć ;)
Więc póki co zamiast się szczerzej wypowiadać zacytuję fragment "Volcanic Psychosis":

The Violence in our souls destroys the weak and tame
Fueled up on Venom, Motorhead and thoughts insane
The whiskey runs it's course, the visions dark and true
Pure armaggedon at full volume, live for doom

Taki właśnie jest ten materiał :twisted:
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

23-06-2009, 17:59

Bonny pisze:W zasadzie to już prawie na pamięć znam stronę Abscess tego splitu, ale dalej nie mogę jej rozgryźć ;)
Więc póki co zamiast się szczerzej wypowiadać zacytuję fragment "Volcanic Psychosis":

The Violence in our souls destroys the weak and tame
Fueled up on Venom, Motorhead and thoughts insane
The whiskey runs it's course, the visions dark and true
Pure armaggedon at full volume, live for doom

Taki właśnie jest ten materiał :twisted:
no, czyli rewolucji w stosunku do poprzedniego splitu, nie należy się spodziewać :lol:
That's what she said !
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

23-06-2009, 18:03

No właśnie jest inny - jak dla mnie trochę w nim sprzeczności.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

23-06-2009, 18:11

Bonny pisze:No właśnie jest inny - jak dla mnie trochę w nim sprzeczności.
tj. gdzie dokładnie?
przecież na poprzednim np. Born to Be Doomed brzmi jak jebane Ace of Spades XXI wieku.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

23-06-2009, 18:30

Myślę że powinieneś Rysiu sam tego materiału posłuchać, bo ja mam trochę zwichrowane pojęcie o Abscess, o Venom, o Motorhead nie wspominając ;)

Tak czy inaczej patent jaki wstawili w Bourbon, Blood and Butchery zwala mnie z nóg i nie pozwala się podnieść...
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

23-06-2009, 18:37

Bonny pisze:Myślę że powinieneś Rysiu sam tego materiału posłuchać, bo ja mam trochę zwichrowane pojęcie o Abscess, o Venom, o Motorhead nie wspominając ;)

Tak czy inaczej patent jaki wstawili w Bourbon, Blood and Butchery zwala mnie z nóg i nie pozwala się podnieść...
tak zrobię - na 100%.
muszę chyba uzbierać 300 zł i złożyć zamówienie w SelfMadeGod - przy takiej sumie dodają 1, wybrany przez siebie CD, gratis a ofertę mają na tyle bogatą, że spokojnie można wybrać zestaw za 300 zł.
That's what she said !
DCI Hunt

24-06-2009, 23:11

Ten split z PR to jest CD-r czy jaka cholera? Moja płyta od spodu jest zielona :shock:
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

24-06-2009, 23:52

Bo to cd-r, nic nie pisałem coby zabawy nie psuć ;) Poza tym w czym problem - jedni dają naklejkę, inni cd-r, ale z tekstami ;)
DCI Hunt

24-06-2009, 23:59

Bonny pisze:Poza tym w czym problem
W niczym w sumie, ale jestem zaskoczony :) Swoją drogą w tym szczególnym wypadku nośnik ten nabiera szlachetności :lol:
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

25-06-2009, 00:21

Warcrimer pisze:Swoją drogą w tym szczególnym wypadku nośnik ten nabiera szlachetności :lol:
Idealnie pasuje do tego ścierwa ;)
DCI Hunt

02-07-2009, 23:36

Racja, ale część Abscess jest zajebista - 'Bourbon, Blood and Butchery' miszcz. Population Reduction jest natomiast jakieś takie niespójne. Niby nie przeszkadza, ale chyba wolałbym jakby materiał Abscess był wydany samodzielnie. W sumie słucham głównie pierwszej połowy.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

12-07-2009, 22:07

świetnie, pisałem do SelfMadeGod i okazuje się, że nie mają już tego splitu...mam nadzieję, że da się go jeszcze sprowadzić. :(
That's what she said !
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

18-07-2009, 20:21

Nowy split jest genialny. Mam nadzieję, że na nowy album nie trzeba będzie zbyt długo czekać.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

21-07-2009, 23:39

Drone pisze:Mam wreszcie ten splicik. Bardzo fajny, choć trochę niejednolity - czy to kolega Bonny miał na myśli, mówiąc o sprzecznościach?
O ile split ABSCESS/BONESAW był doskonały, to ten jest bardzo dobry.
Odłożyłem na półkę po kilku dniach bardzo intensywnych przesłuchań, wczoraj wróciłem na kilka seansów i jest lepiej niż na początku. Tak - materiał jest trochę niejednolity, teraz wychodzi to jeszcze bardziej. Co do porównań do ostatniego splitu to sam nie wiem. ABSCESS/BONESAW był zdecydowanie bardziej chwytliwy i przebojowy, ostatni zaś jest zagrany totalnie na "odpierdol się", tak jakby nagrywali go w przerwach pomiędzy kolejnymi narkotykowo-alkoholowymi zapaściami, gdzieś nad ranem jeszcze nie odzyskawszy pełni świadomości. Więcej ciężkiego haszyszu popijanego ciepłą whiskey, a mniej amfetaminy, w zasadzie bez amfetaminy, której było bardzo dużo na wcześniejszym materiale. Tak to widzę :lol:
ODPOWIEDZ