DODHEIMSGARD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

24-05-2007, 14:15

I CHUJ
vomit

24-05-2007, 14:33

[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
no ja nie przeczę ze ich korzenie są gdzieś indziej, stwierdzam tylko fakt że nowa płyta (i kilka poprzednich) nie ma nic z BM wspólnego - co zresztą widać i słychać [/quote]

Po pierwsze: wydali 4 dlugograje. Słowo "kilka" słuzy sie zwykle do opisywania wielkosci wiekszej niz cztery, zatem przeczysz sam sobie.

Po drugie: jesli ktos ogranicza BM do ryjow pomalowanych w dwa kolory oraz muzycznie opierajacych sie na schemacie dawno temu zawartym na "Under a funeral moon" to wychodza tego typu kwiatki
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

24-05-2007, 14:46

[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Po pierwsze: wydali 4 dlugograje. Słowo "kilka" słuzy sie zwykle do opisywania wielkosci wiekszej niz cztery, zatem przeczysz sam sobie[/quote]kilka to liczba mnoga więc ilośc wieksza niż jeden

[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Po drugie: jesli ktos ogranicza BM do ryjow pomalowanych w dwa kolory oraz muzycznie opierajacych sie na schemacie dawno temu zawartym na "Under a funeral moon" to wychodza tego typu kwiatki [/quote]jeżeli ktoś uważa BM za fajną muzyczkę do słuchania, możliwośc realizowania swoich ambicji i pokazywanie jakim to nie jest się zajebiście openminded człowiekiem to właśnie wychodza takie kwiatki.

Na takiej samej zasadzie mozna powiedzież że behemoth to black metal...
vomit

24-05-2007, 17:00

zawsze musisz wszystko popsuc ;) chcialem byc czepialski no :)

a poza tym who cares
DCI Hunt

25-05-2007, 08:05

Dobra jest, ale 50zl to ja za to nie dam. Kupie sobie później okazyjnie hehe.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

30-05-2007, 23:08

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
kupić tą płytę czy nie kupić ? Ponad 50 zeta ... się zastanawiam. Chyba kupić? [/quote]

Kilkanaście zł mniej czy więcej za ten album jest bez znaczenia, jeśli chcesz mieć kopię jednego z oryginalniejszych albumów nagranych w metalu.

A gdy już będziesz miał Supervillain outcast wrzuć na kompa The hands resist him i odpal np. All is not self z tego albumu... zajebiście pasuje, przynajmniej mi, w świecie za kolczastym drutem ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-06-2007, 08:50

jeżeli ktoś uważa BM za fajną muzyczkę do słuchania, możliwośc realizowania swoich ambicji i pokazywanie jakim to nie jest się zajebiście openminded człowiekiem to właśnie wychodza takie kwiatki.[/quote]
Black Metal to właśnie realizowanie własnych ambicji w 100%.
Ciekawe czyje, jeśli nie WYŁĄCZNIE WŁASNE ambicje realizowali Darkthrone na "UaFM" czy "TH", albo chłopcy z Mayhem na "DMDS"?
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-06-2007, 09:20

longinus nie znasz sie i huj, blak to szyszki i bory tucholskie.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

01-06-2007, 10:25

[quote][i]Wysłane przez zekke[/i]
longinus nie znasz sie i huj, blak to szyszki i bory tucholskie. [/quote]

+ sardoniczny mech i mroczne jagody pana szatana.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

01-06-2007, 10:55

[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Black Metal to właśnie realizowanie własnych ambicji w 100%[/quote]taa? a mnie sie zawsze wydawało że to narzędzie odpowiedniej propagandy...
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

01-06-2007, 11:46

W końcu się zmusiłem do częstszego słuchania nowej płyty.....no i spodobała mi się, nawet bardzo. Nie ma sensu porównywanie do wczesnego etapu działalności, bo to już zupełnie inna muzyka, ale DHG dalej pozostaje bardzo ciekawym zespołem. Na początku Supervillain Outcast jakoś mnie odrzucała, że aż teraz się dziwię, bo płyta jest bardzo przebojowa. Praktycznie każdy utwór ma jakiś motyw, który go wyróżnia, wpada w ucho i potem siedzi w głowie i człowiek się przyłapuje, że go sobie nuci w tramwaju. Wszystko jest oczywiście polane jakąś narkotyczną polewą. Całości dopełniają ciekawe, różnorodne wokale....Jak dla mnie jedna z ciekawszych płyt jakie ostatnio słyszałem.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-06-2007, 12:10

Black Metal to właśnie realizowanie własnych ambicji w 100%[/quote]taa? a mnie sie zawsze wydawało że to narzędzie odpowiedniej propagandy... [/quote]
Są tacy, którzy potrafią łączyć obie te rzeczy.
Poza tym propaganda jest mało skuteczna, gdy prowadzi się ją ciągle tymi samymi, wytartymi już metodami.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

01-06-2007, 12:58

Są tacy, którzy potrafią łączyć obie te rzeczy[/quote]niestety DHG do nich nie należy. Bo? Bo "Black Metal bez ideologii to tylko metal"

Poza tym propaganda jest mało skuteczna, gdy prowadzi się ją ciągle tymi samymi, wytartymi już metodami. [/quote]niby kto tak powiedział? jeżeli owe metody się sprawdzają to nie ma potrzeby ich zmieniać
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

01-06-2007, 15:09

Czemu jak czytam twoje posty to mam wrazenie ze masz 15 lat? Nikogo nie obchodzi czy to blak, srak, czy jakie tam jeszcze nazewnictwo sobie wymyslisz.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

01-06-2007, 23:50

a w moim towarzystwie nikogo nie obchodzi muzyka jaką dany zespół zrobił na płycie a wasze zdanie na forum mnie tylko bawi. I co więcej to jest też zdanie ludzi którzy od kilunastu lat siedzą na scenie BM
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-06-2007, 00:57

a w moim towarzystwie nikogo nie obchodzi muzyka jaką dany zespół zrobił na płycie [/quote]
ROTFL, opsrałem się ze śmiechu.
To nie gadaj z nami o muzyce, bo tracimy tylko czas.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

02-06-2007, 01:11

O ja pierdolę, nic mnie już na tym forum nie zdziwi. Proponuję w takim razie zrezygnować z wystawiania ocen za muzykę w recenzjach, zamiast tego przyznając na przykład 7 punktów na 10 za oddanie sprawie i prawidłowe szerzenie propagandy.
Wniosek ten z pewnością poprą najwybitniejsze autorytety na scenie BM, a także zasłużeni weterani tej sceny.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-06-2007, 01:19

Hehehehe, problem w tym, że zasłużeni weterani mają wizję BM dokładnie odwrotną niż Left-Hand-Path i jemu podobni.
I to jest największy ROTFL całej tej sprawy.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

02-06-2007, 03:21

Hehehehe, problem w tym, że zasłużeni weterani mają wizję BM dokładnie odwrotną niż Left-Hand-Path i jemu podobni.[/quote]np kto jest owym weteranem (Darkena pomijając)? Oczywiście mówimy tutaj o ludziach którzy aktywnie działają od kilkunastu lat. No rzuć jakimiś ksywami, chętnie sobie poprawie humor

To nie gadaj z nami o muzyce, bo tracimy tylko czas. [/quote]a czy ja z wami gadam? każde sobie może popisać coś na forum i byc moze ja mam takie zachcianki żeby sobie tu wejśc, posmiać się z was i sobie coś nabazgrać. A wy jak te cielaki wierzycie we wszystko co napisze hehe... Pomijam już fakt że niektórzy z was są tak zjebani jak na przeciętnego metalowca przystało. Poza tym z wami i tak o muzyce się nie da gadać bo gówno o niej wiecie, z kilkoma wyjątkami oczywiście
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

02-06-2007, 09:54

Buahahahahahah.

To forum o muzyce wiec spierdalaj ; ) wracaj na mhouse do oriasa palowac sie nad ideologia. Moze powinienes zamknac sie w piwnicy i kserowac propagande zamiast pisac cokolwiek o muzyce. Wymienianie ksyw? Kogo to kurwa obchodzi, zatrzymales sie na poziomie piaskownicy? Nastepny zakompleksiony clown ktorego posty to oczywiscie prowokacja i tak naprawde siedzi sobie wygodnie na fotelu i szczerzy do monitora swoj pryszczaty ryj czytajac nasze odpowiedzi. Tylko dlaczego zawsze gdy wychodzi na to ze dany osobnik jest idiota to zaczyna 'bronic' sie w ten sposob?

Proponuje ignorowac skrzata bo przez takich clownow nie moge poczytac normalnych opinii i zajebistym nowym mayhem, swietnym dhg czy tez hujowatym abigor ;).
ODPOWIEDZ