VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Voivod
jestem podobnego zadania - płyta bardzo fajna, ciekawsza od dwóch poprzednich, ale nic na miarę ich najlepszych dokonań.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Nie ma to jak logiczna dyskusja.Maria Konopnicka pisze:Logicznie rzecz biorąc nie mogą Ci podać listy dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałem dlatego że nie znam dyskografii King Crimson ponieważ nie znam dyskografii King Crimson i mogłem nie zauważyć, że odcisnęli na tych płytach piętno, a po drugie mogę nie wiedzieć o tym, że akurat te płyty są dobre, bo ich nie zrozumiałem, ze względu na brak znajomości dyskografii King CrimsonTriceratops pisze:Hmmm, logicznie rzecz biorac, to nie znam tej listy, zebym ci mogl podac te przyklady dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson musisz mi podac liste dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson. Wtedy ja ci podam kilka przykladow dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Marie cwaniaczek jakies erystyczne triki stosujeMaria Konopnicka pisze:Logicznie rzecz biorąc nie mogą Ci podać listy dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałem dlatego że nie znam dyskografii King Crimson ponieważ nie znam dyskografii King Crimson i mogłem nie zauważyć, że odcisnęli na tych płytach piętno, a po drugie mogę nie wiedzieć o tym, że akurat te płyty są dobre, bo ich nie zrozumiałem, ze względu na brak znajomości dyskografii King CrimsonTriceratops pisze:Hmmm, logicznie rzecz biorac, to nie znam tej listy, zebym ci mogl podac te przyklady dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson musisz mi podac liste dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson. Wtedy ja ci podam kilka przykladow dobrych płyt metalowych, których nie zrozumiałes i nie doceniłes dlatego, że nie znasz na wskroś dyskografii King Crimson

woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Coraz bardziej ta płyta mi się podoba. Zdecydowanie lepiej niż na 2 poprzednich
- Block69
- zahartowany metalizator
Świetna ta nowa płyta. Wszystko mi sie tu podoba. Brzmienie, "znudzony"wokal (a jaki zajebisty), każdy numer ma w sobie coś ciekawego. Jest przebojowość, jest troche kosmicznych i klimatycznych momentów (nawet kilka z nich przypomina mi "Phobos"). Pożegnanie w wielkim stylu.
PENIS METAL
- H-K44
Słyszałem, że zostawił mnóstwo materiału, ale chłopaki po jego śmierci chcieli wydać 3 płyty i na tym koniec. Może zmienili zdanie i będą tylko 2?Maria Konopnicka pisze:Bardzo fajna ta nowa płyta. Myślicie, że to będzie rzeczywiście już ostatni album Voivod? Czytałem gdzieś, że Piggy zostawił w laptopie materiałów na 5-6 albumów. Później, że tylko na dwa, a jeszcze później, że to ostatnia płyta. Wiecie coś na ten temat?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Block69
- mad
Ktoś sobie zabiarze te riffy. Ale my go złapiemy!
- Block69
- Edinazzu
W nowym TERAZ ROCKU jest wywiad i śa nawet odp na poruszone przez was kwestie. A co do "Infini" to oceniam go bardzo podobnie do "Katorz" no może ciut więcej tego charakterystycznego "voivodowskiego kosmosu" np genialny "Morpheus".
PS Orientuje się ktoś jak wygląda aktulanie koncertowy set VOIVOD?
PS Orientuje się ktoś jak wygląda aktulanie koncertowy set VOIVOD?
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- ozzy
- postuje jak opętany!
Tak było na Bang Your Head w tym roku:
1. Voivod
2. The Unknown Knows
3. Overreaction
4. Tribal Convictions
5. Treasure Chase
6. Ravenous Medicine
7. Tornado
8. Brain Scan
9. Astronomy Domine
a tak na Wardlock:
1. Voivod
2. The Unknown Knows
3. Ravenous Medicine
4. Overreaction
5. Tribal Convictions
6. global warning
7. Tornado
8. The Prow
9. Brain Scan
10. Nothingface
11. Astronomy Domine
1. Voivod
2. The Unknown Knows
3. Overreaction
4. Tribal Convictions
5. Treasure Chase
6. Ravenous Medicine
7. Tornado
8. Brain Scan
9. Astronomy Domine
a tak na Wardlock:
1. Voivod
2. The Unknown Knows
3. Ravenous Medicine
4. Overreaction
5. Tribal Convictions
6. global warning
7. Tornado
8. The Prow
9. Brain Scan
10. Nothingface
11. Astronomy Domine
SODOM i chuj
- Edinazzu
niezły zestaw. Jeżeli taki będzie w Krakowie w sobotę będę kontent
- Edinazzu
tylko szkoda ,że nie ma nic z THE OUTER LIMITS. Tylko tego szkoda,ale może będzie niespodzianka
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
doskonała setlista.
TAKtwoja_stara_trotzky pisze:doskonała setlista.

- Melepeta
- w mackach Zła
NoMelepeta pisze:Zobaczyć Voivod to jest coś <hipnoza>

- Edinazzu
No to VOIVOD rozjebał!!! kurwa dawno nie widziałem tyle radości w graniu, a nowy gitarzysta to chyba brat bliźniak ŚP.PIGGIEGO (chociaż oczywiście Piggiego nie da się zastapić!!)
A tracklista:
1.Voivod
2.Unknown Konows
3.Ravenous Medicine
4.Overreaction
5.Brain Scan
6.Global Warning
7.Nuclear War
8.Tornado
9.Tribal Convictions
10. The Prow
11.Astronomy Domine
PS nie wiem czy mi sie śniło czy faktycznie grali Psychic Vacuum i Forgotten In Space- w takim byłem transie. Niech ktoś mnie oswieci
PS 2 Na "Tribal convictions" obok mnie piojawił sie i bawił pewien rudzielec, który zaraz potem śpiewał i grał na gitarze ba zadedykował nawet jeden kawałek Piggiemuu
A tracklista:
1.Voivod
2.Unknown Konows
3.Ravenous Medicine
4.Overreaction
5.Brain Scan
6.Global Warning
7.Nuclear War
8.Tornado
9.Tribal Convictions
10. The Prow
11.Astronomy Domine
PS nie wiem czy mi sie śniło czy faktycznie grali Psychic Vacuum i Forgotten In Space- w takim byłem transie. Niech ktoś mnie oswieci

PS 2 Na "Tribal convictions" obok mnie piojawił sie i bawił pewien rudzielec, który zaraz potem śpiewał i grał na gitarze ba zadedykował nawet jeden kawałek Piggiemuu