ANTIGAMA "Zeroland"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ANTIGAMA
Kwestia gustu - mi Warning mimo swego poszatkowania wszedł od razu i lepiej, niz Resonance. Przyznaję, że Resonance traktuję nieco po macoszemu, trzeba będzie przysiąść do tego albumu na konkretne trzy, cztery odsłuchy z rzędu, może wtedy potwierdzę nokaut.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Cholernie jestem ciekaw tej plytki.Zespół ANTIGAMA zakończył właśnie prace nad szóstą dużą płytą pt. "Meteor"
"Meteor" to jedenaście utworów, które nagrane zostały na początku 2013 roku w Progresja Studio z realizatorem Pawłem "Janosem" Grabowskim.
Za mastering odpowiedzialny jest amerykański muzyk i producent Scott Hull (Visceral Sound Studios, AGORAPHOBIC NOSEBLEED, PIG DESTROYER).
Jako gość specjalny w jednym z utworów wystąpił Michał Łapaj z warszawskiego zespołu RIVERSIDE.
Oto krótki acz treściwy komentarz lidera zespołu Sebastiana Rokickiego: "To była bardzo trudna i wymagająca sesja, ale jej rezultat wszystkich zaskoczy. Meteor to kawał intensywnego grania, które przyprawia o palpitacje serca. Jest na pewno najszybszym, a jednocześnie najbardziej eksperymentalnym krążkiem Antigamy."
Raport wideo ze studia, jak również pierwszy utwór z płyty dostępne będą już wkrótce.
Premiera płyty przewidziana jest na przełom maja i czerwca 2013 roku pod szyldem SELFMADEGOD RECORDS.
- manieczki

jak będzie taka jak te odkurzacze to bdb!!!:-)))
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
Jak utrzymają formę z epki to będzie kosmiczny rozpierdol, na co szczerze liczę, bo ich bardzo lubię.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
Najszybszy i najbardziej eksperymentalny - palpitacje serca i totalne zaskoczenie... no, no. Zapowiada się fajnie.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Premiera 28 maja, płytka będzie trwać 30 minut. Tradycyjnie pojawiły się także okładka i tracklista:

1. Collapse
2. The Key
3. Prophecy
4. Meteor
5. Fed by the Feeling
6. Crystal Tune
7. Stargate
8. The Signal
9. Turbulence
10. Perfect Silence
11. Untruth
Nieco więcej info tu.

1. Collapse
2. The Key
3. Prophecy
4. Meteor
5. Fed by the Feeling
6. Crystal Tune
7. Stargate
8. The Signal
9. Turbulence
10. Perfect Silence
11. Untruth
Nieco więcej info tu.
-
Ultra mocny cutting edge grindcore - cokolwiek to znaczy brzmi groźnie;-) Kurde, nie moge się doczekać tej premiery! A okładka wyjebana w kosmos! Jak będzie koszulka z tym motywem to kupuję!
-
Okładka rzeczywiście bardzo fajna, o dziwo, bo raczej nie lubię takich komputerowych grafik. W sumie to jaram się bardzo, będzie moc, taką mam nadzieję. Ostatnia epka zostawia ogromny niedosyt, bo to znakomity materiał.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
Agresja i innowacyjność, progresywne i noise'owe granie - mieszanka dość wybuchowa i ciekawa.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
Mi się podoba.
-
Tym bardziej zaskakuje to, że jest fajna :)Kurt pisze:Ja wiem? Okładka raczej jest małym koszmarkiem...
Grrrówno!
- Godplayer
- w mackach Zła
Kurwa , facet niszczy mnie swoim wokalem . No i po ostatniej epusi jestem bardzo kontent , bo Antigama zmienia sie dokładnie tak , jak to sobie zamarzyłem . Ciut prościej , konkretniej , bez zbytniego mieszania . Z większym jebnięciem .
Na Allegro znowu pojawił sie split z Deformed , ja swoją sztukę wyrwałem na licytacji za 7 zł , nówka .
-
Jebnięcie będzie konkretne, coś przeczuwam że ten materiał wywinduje mnie w kosmos.
- chaos
- w mackach Zła
tak właśnie !Baton pisze:Jak utrzymają formę z epki to będzie kosmiczny rozpierdol, na co szczerze liczę, bo ich bardzo lubię.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
nowa piosenka do posłuchania i potańczenia
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Jest dobrze.
-
Jeśli cała płyta będzie utrzymana w tak intensywnych tempach to jestem spokojny - będzie się zgadzało z tym, co zapowiadano;-) Ale podejrzewam że podczas premierowego odsłuchu jeszcze się zaskoczę, zdziwię jakimś niuansem, rozwiązaniem, czymkolwiek - to nie będzie płyta obok której będzie można przejść obojętnie. Takie mam przeczucia, zobaczymy czy trafne.
-
- w mackach Zła
Żle nie jest ale szału też nie ma. Co prawda to tylko jutub, ale brzmieniu jakby trochę mocy brakuje.
- chaos
- w mackach Zła