Celtic Frost "Monotheist"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ulfr
- zaczyna szaleć
A mnie wypada sie niniejszym przyznac do pewnej gluchoty, wykazywanej w poczatkach obcowania z "Monotheist", bo poczatkowo jakos mi ten album nie wszedl, a moze bylem zbyt zaskoczony tym co uslyszalem (jakos chyba nie moglem "przebic sie" przez ta specyficzna "duszna" atmosfere
) i w rezultacie ocenialem go stanowczo zbyt nisko, podczas gdy dzis nie mam watpliwosci ze jest to rzecz bezdyskusyjnie wybitna.
No coz, mam zreszta (chyba jak kazdy) pare takich albumow, ktore przyswajalem i docenialem dlugo (w tej kategorii absolutnym rekordzista jest u mnie "Odium"), nalezy do nich takze "Monotheist".

No coz, mam zreszta (chyba jak kazdy) pare takich albumow, ktore przyswajalem i docenialem dlugo (w tej kategorii absolutnym rekordzista jest u mnie "Odium"), nalezy do nich takze "Monotheist".

VIVA MEGALOMANIA
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
-
- zaczyna szaleć
Ciekawe ile prawdy jest w tych wszystkich zachwytch,a moze wszyscy tak sie zachwycaja nowym Celtic bo kilku"wielkich"tego forum tak napisało i inaczej nie wypada?
Dla mnie nowy celtic jest rozczarowaniem.....i to nie z powodu menopauzy:D
Dla mnie nowy celtic jest rozczarowaniem.....i to nie z powodu menopauzy:D
"bierz sobie wzorce
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
z życia powszedniego
a ja jestem wolna
i chuj ci do tego! "
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- panthyme
- w mackach Zła
I tu nagle z mgły wychyla się głowa i rzecze:
Mnie się podoba to nowe coś... Na pewno jest jeden z lepszych powrotów po latach..
Nie rozczarowuje. Z resztą, czy po ostatnich płytach Celtic Frost wracając z jakąkolwiek cięższą płytą by rozczarował? Stary klimat jest, oczywiście z nowym sosie podany... Celtic Frost w formie tak wyczekiwany...
Mnie się podoba to nowe coś... Na pewno jest jeden z lepszych powrotów po latach..
Nie rozczarowuje. Z resztą, czy po ostatnich płytach Celtic Frost wracając z jakąkolwiek cięższą płytą by rozczarował? Stary klimat jest, oczywiście z nowym sosie podany... Celtic Frost w formie tak wyczekiwany...
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
no teraz wszyscy pieją że fajna płyta a wcześniej jak był wątek o powrocie to suchej nitki nie zostawili że syf że po co itd
ale płyta fajniutka choć mażyło mi się że to będzie jednak bardziej eksperymentalne ToMegahterion albo cięższe into the Pandemonium a tu ani jedno ani drugie tylko coś nowego ... na razie po prostu dobra płyta, trochę zwiędłe wokale warriora, potężne oryginalne brzmienie, energiczna sekcja i mało za mało eksperymentu. Najbardziej co mnie tu raduje to bezlitosny ciężar tak utęskniony od więcej niż 16 lat bo ostatnie podrygi czegoś takiego były na Into the Pandemonium a to było już tak dawno dawno temu w innej bajce za górami Gigerami obok Boscha w PRL`u

- Ulfr
- zaczyna szaleć
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- twoja_stara_trotzky
- boroowa
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Left-Hand-Path[/i]
jeżeli "Monotheist" ma "doskonałe brzmienie" to ja chyba na stare lata zacznę słuchac jakiegoś in flames albo innej wesołej muzyki... [/quote]
Ma doskonałe brzmienie MEGANECROTOTAL ultra celtikowohellhammerowe rozpoznawalne potężne po prostu ZAJEBISTE, jak myślisz innaczej to się nie znasz hehe i już
jeżeli "Monotheist" ma "doskonałe brzmienie" to ja chyba na stare lata zacznę słuchac jakiegoś in flames albo innej wesołej muzyki... [/quote]
Ma doskonałe brzmienie MEGANECROTOTAL ultra celtikowohellhammerowe rozpoznawalne potężne po prostu ZAJEBISTE, jak myślisz innaczej to się nie znasz hehe i już
- twoja_stara_trotzky
- boroowa
[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
a ty się pilnuj, bo go uczę skoku do gardła łosia na hasło "borówa"
[/quote]
twój pies muchy by nie skrzywdził
a ty się pilnuj, bo go uczę skoku do gardła łosia na hasło "borówa"

twój pies muchy by nie skrzywdził

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- twoja_stara_trotzky
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- longinus696
- zahartowany metalizator
Nie wiem o czym pierdoliliście przez te 9 stron. Szczerze przyznam, że nie chce mi się tego czytać, bo właśnie przesłuchałem ten album i....
... O KURWA !!!
Dla mnie samo brzmienie wystarczy by uznać tę płytę za doskonałą. Posrałem się w gacie normalnie. Gitary są tak kurewsko organiczne, że brak mi słów. A utwory to już w ogóle bajka. Idę do jaskini na miesiąc i tam będę słuchał "Monotheist" przez najbliższe parę miesięcy.
... O KURWA !!!
Dla mnie samo brzmienie wystarczy by uznać tę płytę za doskonałą. Posrałem się w gacie normalnie. Gitary są tak kurewsko organiczne, że brak mi słów. A utwory to już w ogóle bajka. Idę do jaskini na miesiąc i tam będę słuchał "Monotheist" przez najbliższe parę miesięcy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky