WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- ultravox
- Gore_Obsessed
- ultravox
Ok, rozumiem co masz na myśli, ale ja czasem mam klimat na takie właśnie, bardziej melodyjne granie, w którym Dissection sprawdza się znakomicie. Może na "Reinkaos" trochę przegieli z wygładzeniem muzyki, ale "Storm..." to jednak konkretny wykop. Co do Watain to jest to mimo wszystko bardziej surowe i obskurne, ale te właśnie echa, podkreślam - echa melodyjnego grania psuja mi całą atmosferę, co zresztą zdarza się często u szwedzkich zespołów. Ale juz np taki Craft potrafi osiągnąc to o co mi chodzi. Osobiscie cenię metal za różne jego cechy i właśnie różnorodność tej muzyki jest jedną z rzeczy za które ją kocham.
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
To co odróżnia Dissection od wiekszosci melodyjnych kapel to fakt że D jest (był) jak najbardziej metalową kapelą, do tego tekstwo bardzo zajebiście. Po prostu Dissection blirzej jest do heavy metalu niż klasycznego black metalu, można nawet by nieśmiale nazwać to D kapelą black/heavy metalową, tyle że nie mozna bo sami kolesie to chuja heavymetalowcami nie są.
- ultravox
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Ja mogę ci powiedzieć co dla mnie jest nie tak :] - wypieszczone brzmienie, które ni cholery nie umywa się do zmiatającego soundu RDC, mało oryginalne kompozycje, przestali mieć jakiś pomysł na swoje granie. Po trzecie - mamy tu to co przy ostatnim Satyricon, tylko na trochę mniejszą skalę - diabeł opakowany w plastik...
Plusy oczywiście ta płyta też ma, ale w ogólnym rozrachunku dałbym jej jakieś 6/10.
Aha, dobór utworu na hołd dla Jona to jakaś kpina, nie wiem co im do łba strzeliło :].
Plusy oczywiście ta płyta też ma, ale w ogólnym rozrachunku dałbym jej jakieś 6/10.
Aha, dobór utworu na hołd dla Jona to jakaś kpina, nie wiem co im do łba strzeliło :].
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
Widzisz Morph..mi to brzmienie bardzo odpowiada,w moim mniemaniu jest kurewsko mocne,klarowne-fakt-ale w tym przypadku działa to in plus(za to nigdy nie mogłem przekonac sie do końca do soundu pozostałych płyt szwedów)
Kompozycje nie grzeszą oryginalnością,fakt,nie jest to nic co może uchodzić za jakąś rewolte, ale mają to COŚ, są intrygujace melodie, jest niszcząca perkusja, no i TOTALNY wokal.
porównanie z Satyricon?absolutnie
oczywiście rozumiem o co Ci biega ale NIGDY nazwałbym Sworn To The Dark produktem..syntetycznym.
diabeł opakowany w plastik?nie, raczej diabeł przechodzący rozmaite fluktuacje;)
Kompozycje nie grzeszą oryginalnością,fakt,nie jest to nic co może uchodzić za jakąś rewolte, ale mają to COŚ, są intrygujace melodie, jest niszcząca perkusja, no i TOTALNY wokal.
porównanie z Satyricon?absolutnie
oczywiście rozumiem o co Ci biega ale NIGDY nazwałbym Sworn To The Dark produktem..syntetycznym.
diabeł opakowany w plastik?nie, raczej diabeł przechodzący rozmaite fluktuacje;)