8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Jest! To co zwykle. :) proponuje przekleic kilka stron z tematu o LULU albo z NUMINOUS.
a do tematu:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=164932
a do tematu:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=164932
I AM MORBID
- evildead
- weteran forumowych bitew
Sorry, ale musiałbym na łeb upaść żeby wierzyć wypowiedziom muzyków na temat własnej twórczości, podobnie jak wypowiedziom piłkarzy na temat własnej gry albo dowolnemu handlowcowi na temat towaru który promuje. ;)Drone pisze:Nic podobnego - nie należy szukać prostych wytłumaczeń, że wszyscy rżnęli z METALLIKI. Żeby jeszcze było z czego rżnąć - raczej taki był duch czasów. Wiele zespołów robiło w tym czasie "coś innego". A jeśli chodzi o "The Ritual", to może lepiej oddajmy głos panu Chuckowi:
'The Ritual' was on a path of its own. The record was actually written a lot heavier and thrashier, and at that time, Alex [Skolnick, guitar] was on tour with Stu Hamm doing some other gigs and coming back to listen to the songs we wrote. He was like, 'I'm not playing over the thrash parts! We need to slow it down and get some straight-ahead beats.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- evildead
Coroner lubię, chociaż bez przesady - ale nie dlatego że są ąęRiven pisze:To znaczy, ze olewasz z jednej strony Coroner, a z drugiej np. Jarretta?jakoś nigdy w metalu finezji nie szukałem - to tak jakby szukać agresji w jazzie. Pewnie się gdzieś znajdzie, ale po co? :))
taki np. techno thrash zawsze mi się jawił jako dość zabawna muzyka z przerostem ambicji, podobnie jak death metal oparty na dwustu riffach i zmianach tempa co 3 sekundy
riff otwierający "Resurrection" Venom >>> wszystko co nagrał np. Blind Illusion ;))
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Bez porownania lepszy.[V] pisze:Że niby Ritual lepszy niż Black album? :DDDDDDDRiven pisze:Wlasnie dla psa kielbasa, w tym problem. jakby to jeszcze nie byla taka nudna plyta, to by bylo ok[V] pisze:mogą sobie mówić co chcą ale i tak wiadomo jak to wygląda.czarny album im zrobił kuku i starali sie napisać równie dobre,proste,melodyjne utwory,no ale nie dla psa kiełbasa;DD
Nie znam Blind Illusion i tez nie lubie technometalu, ale Coroner nie ma z tym NIC wspolnego.evildead pisze:Coroner lubię, chociaż bez przesady - ale nie dlatego że są ąęRiven pisze:to znaczy ze olewasz z jednej strony Coroner a z drugiej np. Jarretta?jakoś nigdy w metalu finezji nie szukałem - to tak jakby szukać agresji w jazzie. Pewnie się gdzieś znajdzie, ale po co? :))
taki np. techno thrash zawsze mi się jawił jako dość zabawna muzyka z przerostem ambicji, podobnie jak death metal oparty na dwustu riffach i zmianach tempa co 3 sekundy
riff otwierający "Resurrection" Venom >>> wszystko co nagrał np. Blind Illusion ;))
this is a land of wolves now
- evildead
nie napisałem że ma
- Riven
- Kontakt:
to co to ma do tematu? Typowy technometal ma akurat najdalej do jakkolwiek rozumianej finezji. Od jakis tam technicznych masturbantow imo bardziej finezyjne jest Blasphemy ;d
this is a land of wolves now
- evildead
nic nie ma, generalnie "finezja" to taki erystyczny wytrych we wszelkich dyskusjach o muzyce, najczęściej nie do przebicia na zasadzie innej niż "a wcale nie" - podobnie jak w dyskusjach o brzmieniu "ciepły sound i głębia" ;)))Riven pisze:to co to ma do tematu? Typowy technometal ma akurat najdalej do jakkolwiek rozumianej finezji. Od jakis tam technicznych masturbantow imo bardziej finezyjne jest Blasphemy ;d
finezja: subtelność, delikatność, wyrafinowanie
tak mi to pasuje do metalu jak różowy kolor do Harleya ;)
- Riven
- Kontakt:
- shagwest
- zaczyna szaleć

Testament's new album, DARK ROOTS OF EARTH will be released on July 27, 2012 (Europe) and July 31, 2012 (North America) via Nuclear Blast Records.
Nie jestem w stanie utrzymać powagi, gdy patrzę na tę okładkę :D
So say we all.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Okładka roku !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Zajebista jest.shagwest pisze:Nie jestem w stanie utrzymać powagi, gdy patrzę na tę okładkę :D
-
Też nie do końca rozumiem co w niej śmiesznego - fajna.
- shagwest
- zaczyna szaleć
Kwestia gustu, mnie taki kicz zawsze śmieszy.
So say we all.
- witchfinder
W kategorii "kloce z fotoszopa" jest fajna ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ściga się z nowym Sinister.Nerwowy pisze:Okładka roku !
The madness and the damage done.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Tylko gdzie tracklista, ja sie pytam?!Nerwowy pisze:Okładka roku !
niekoniecznie gustu, raczej zrozumienia konwencji.shagwest pisze:Kwestia gustu, mnie taki kicz zawsze śmieszy.
- KreatoR
Chyba pora rozprawić się z "Formation...", bo to co widzę to...
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
abstrahując od artystycznego poziomu tej okładki - gdzie Ty tam widzisz fotoszopa poza ewentualną postprodukcją?witchfinder pisze:W kategorii "kloce z fotoszopa" jest fajna ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Jebać okładkę! Czekam na płytę, bo kocham Testament i mam do nich szczególny sentyment. W zasadzie każda ich płyta była dla mnie ważna, nie tylko muzycznie :) Dla mnie wielka czwórka thrash metalu to właśnie Metallica, Slayer, Megadeth i Testament (a nie Anthrax).