AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: AUTOPSY - The Return

18-04-2009, 13:59

no ta, pewnie zaraz dostane maila ze promocja 3 zl taniej :D. jebac, mam kaca, musialem kliknac :mrgreen:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

21-04-2009, 16:59

Dziś kupiłem swój egzemplarz. Elegancki, gruby digi, na matowym papierze, fajny wywiad z Reifertem, Cutlerem i Corallesem w środku, bonusy pierwsza klasa - generalnie wypas. Słuszne wydanie na 20 urodziny płyty. Oby takich więcej i mimo że mam pierwsze wydania to z chęcią kupie takie wznowienie.
Kupować or die!

Gasping For Air to jeden z najlepszych wałków w historii death metalu. Rzekłem.
haath
zaczyna szaleć

21-04-2009, 19:53

Bonny pisze:Dziś kupiłem swój egzemplarz. Elegancki, gruby digi, na matowym papierze, fajny wywiad z Reifertem, Cutlerem i Corallesem w środku, bonusy pierwsza klasa - generalnie wypas. Słuszne wydanie na 20 urodziny płyty. Oby takich więcej i mimo że mam pierwsze wydania to z chęcią kupie takie wznowienie.
Kupować or die!
...kur...doczekać na przesyłkę się już nie mogę.

Gasping For Air to jeden z najlepszych wałków w historii death metalu. Rzekłem.[/quote]
...ośmieliłbym się rzec że najlepszy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2009, 20:09

tez czekam na paczke z mokrymi majtami. do tego bedzie w niej tez Horrorhammer :twisted:
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

21-04-2009, 23:11

Bonny pisze:Dziś kupiłem swój egzemplarz. Elegancki, gruby digi, na matowym papierze, fajny wywiad z Reifertem, Cutlerem i Corallesem w środku, bonusy pierwsza klasa - generalnie wypas. Słuszne wydanie na 20 urodziny płyty. Oby takich więcej i mimo że mam pierwsze wydania to z chęcią kupie takie wznowienie.
Kupować or die!

Gasping For Air to jeden z najlepszych wałków w historii death metalu. Rzekłem.
A jak z okladka, jest oryginalny obraz czy wersja z przystojniakami w zielonych kitlach?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-04-2009, 23:13

sa chirurdzy, i ta wersja podoba mi sie duuuzo bardziej niz pierwotna. swietny artwork, jeden z lepszych deathmetalowych obrazkow imo. w ogole praktycznie kazda plyta Autopsy i Abscess ma doskonala okladke.
haath
zaczyna szaleć

24-04-2009, 15:46

Właśnie odebrałem...i napierdalam...wygląd i resztę fajnie opisał Bonny i można się pod tym podpisać.
Tylko czekać na replay "Mental Funeral"
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

24-04-2009, 15:51

Wkleje foto co by zachęcić niezdecydowanych do zakupu:

Obrazek
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-04-2009, 17:09

ja zaraz ide na poczte odebrac paczke z aviso, mam nadzieje, ze to to
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-05-2009, 13:43

Od wczoraj jestem właścicielem kopii tego jubileuszowego wydania "Severed survival". Skorzystałem z promocji w Media Markt i kupiłem o 22% taniej, płacąc 37 złotych. Taką cenę za dwupłytową nowość to ja rozumiem! Jest to wydane bardzo fajnie (zresztą Block to już pokazał) i aż miło popatrzeć na taki digipack. Dwa nowe kawałki są świetne, bo inne być nie mogły. Zwłaszcza "Horrific obsession" przywołuje echa najchlubniejszych dokonań tego zespołu. Szkoda, że to tylko kilka minut muzyki. Wiem, że gdyby zdecydowali się nagrać kilkadziesiąt też żadnej wpadki by nie było. Pozostaje mieć nadzieję ("Maybe some day we will do more!"). Ech...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

08-05-2009, 21:32

Miałem w reku, macałem, odłożyłem na sklepową półkę - nie podoba mi się ten digi, podobnie jak poprzednia reedycja ze zmienioną okładką z "pacjentem" zamiast "doktorków", drugi dysk na mnie też nie działa. Jak nie wyhaczę w końcu first pressa po rozsądnej cenie to mogę jechać dalej na cd-r przepalonym z pierwszego wydania kolejne lata :) Może ktoś wie o jakiejś licencji pudełkowej w dobrej cenie z pierwotną okładką?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-05-2009, 00:46

Gore_Obsessed pisze:Od wczoraj jestem właścicielem kopii tego jubileuszowego wydania "Severed survival". Skorzystałem z promocji w Media Markt i kupiłem o 22% taniej, płacąc 37 złotych. Taką cenę za dwupłytową nowość to ja rozumiem! Jest to wydane bardzo fajnie (zresztą Block to już pokazał) i aż miło popatrzeć na taki digipack. Dwa nowe kawałki są świetne, bo inne być nie mogły. Zwłaszcza "Horrific obsession" przywołuje echa najchlubniejszych dokonań tego zespołu. Szkoda, że to tylko kilka minut muzyki. Wiem, że gdyby zdecydowali się nagrać kilkadziesiąt też żadnej wpadki by nie było. Pozostaje mieć nadzieję ("Maybe some day we will do more!"). Ech...
no to gratuluje, chyba musze czesciej chodzic do media jednak.
wydanie znakomite, wywiad swietny. te odrzuty z sesji sa dla mnie niewiele warte, ale dwa nowe numery zamiataja. i cos czuje, ze predzej niz pozniej zrobia 'more'
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-05-2009, 00:19

Nie rozumiem, co moze sie nie podobac w wydaniu tego digipacka ?!... ze nie swieci w nocy i nie gra melodyjek przy otwieranu? Zadziwiajace jest natomiast to, ze te nowe kawalki brzmia jak nagrane gdzies w okolicach sesji do "Acts of the Unspeakable".
Sczerze watpie, by powstalo jeszcze cos pod bandera Autopsy... chyba, ze na trzydziestolecie :)
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

13-09-2009, 19:48

Kurważ! gdzie jeszcze mozna dostac to wznowienie SS na 2CD z nowa Epą?
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

13-09-2009, 21:01

Dziekowac
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
shitfun
weteran forumowych bitew

Re: AUTOPSY

02-06-2010, 22:21

<center>Obrazek</center>

AUTOPSY - THE RETURN
Having just completed their comeback appearance at the Maryland Death Fest, since originally laying the band to rest over 15 years ago, it is time for Autopsy to embark upon a fresh spree of brutality.
A new EP, entitled ‘The Tomb Within’, with artwork from renowned horror/fantasy artist Matt Cavotta, will be released on Peaceville Records in August 2010. Furthermore, a new studio album (the band’s fifth) will be released early 2011, to be called 'Macabre Eternal'.

It can also be announced that Autopsy will be infesting European shores in August with 2 very special & exclusive headlining shows, at Party.San Open Air festival & Norway's Hole in the Sky festival.

BAND STATEMENT:
"As many of you know, for years it has been repeatedly stated that Autopsy was over with and done for good. While that was indeed true for a long span of time, it is no longer the case. Autopsy has come to the solid realization that the time is now right to resume their mission of gore soaked death metal brutality and to fulfill this mission with maximum intensity. Make no mistake about it, Autopsy is not about reliving the past, basking in nostalgia or riding on efforts from years long gone. The band is hungry to devour fresh minds and souls and has been amassing an arsenal of new and deathly material to unleash upon those who also hunger for such brutality.
The surgical instruments are being sharpened and a pure death metal assault of the most horrific order is underway as you read these very words.
On behalf of the band, thanks goes out to all who relented and simply would not allow this beast to remain in the grave. Your persistence will be met with unspeakable and unapologetic sonic atrocities. Let the blood flow...."

The band also offered the following update regarding the long-running act Abscess, featuring Autopsy members, having recently released their latest & greatest work, Dawn of Inhumanity.

"Greetings, sickos. We need to inform you that Abscess has officially broken up. The reason for this is that Clint Bower has left the band for personal reasons and out of respect to him and to all who have supported us for these 16 years, we have decided to call it a day. Without Clint Bower, there can be no Abscess so we won't even try to cheat anyone with something that is not the real thing. "Dawn of Inhumanity" has become our final statement and we feel that it is the perfect way to close the Abscess chapter since we must do so. Thanks to all of you who were and still are proud to call yourselves Abscess Freaks!
With the line up of Eric Cutler and Danny Coralles on guitars, Chris Reifert on drums/vocals and Joe Trevisano (formerly Allen) on bass, Autopsy is now the full time focus. Longtime friend and bass destroyer Dan Lilker has performed with Autopsy at Maryland Death Fest VIII and will also do so at the upcoming Party San and Hole in the Sky festivals in August of this year before Joe Trevisano takes over full time on bass. A new Autopsy E.P. and full length album are in the works and will be released on Peaceville Records, along with an upcoming documentary DVD.
Again, thanks to all. All we can do is offer more brutality....."

Keep track of band activities at the official source for all things Autopsy at http://www.peaceville.com/autopsy/

Obrazek

Obrazek

źródło http://www.myspace.com/peacevillerecords
Ostatnio zmieniony 02-06-2010, 22:29 przez shitfun, łącznie zmieniany 1 raz.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

02-06-2010, 22:28

a na konkurencyjnym forum ptaszki świerka ją że ma być klubowa trasa po Europie
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-06-2010, 22:00

Chcę koncert klubowy, chcę nową płytę. AUTOPSY to bogowie! Szkoda ABSCESS - sytuacja analogiczna jak w połowie lat 90. z odejściem Cutlera, ale co robić. Ten zespół i tak coraz bardziej zbliżał się do wiadomej stylistyki. Już gdzieś na poziomie trzeciej płyty, było tam słychać masę tego. Dobrze, że mają od razu stałego basistę w osobie Allena. Wiadomo jaki cyrk był zawsze w AUTOPSY z obsadą tej pozycji.

Kilka lat temu zażartowałem sobie na forum rozpuszczając plotę o warszawskim koncercie, dzisiaj to całkiem realne. He he...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

04-06-2010, 18:56

A jaką muzę gra Autopsy? Warto? Bo znam tylko "Scream Bloody Gore"...
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

05-06-2010, 08:23

Jesli plyta bedzie tak zajebista jak epka, to nie mam pytan.
ODPOWIEDZ