PANTERA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: PANTERA
o to to. wlasnie dokladnie o to mi chodzi, poza tym, ze jak dla mnie COWBOYS wypada nie lipnie, bo to fajna plyta, a po prostu zupelnie inaczej. no i jeszcze zdaje mi sie, ze Pantera jest kojarzona takze poza teksasem, tyle, ze to glownie w ameryce popularne sa te cienkie bandy o ktorych wspomniano wczesniej. co nie zmienia faktu, ze jak przyjdzie wymieniac najbardziej charakterystyczne zespoly w ogolnie pojetym metalu lat 90. to Pantera powinna znalezc sie w tym zestawieniu.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
- 4m
- weteran forumowych bitew
No właśnie, z kagankiem się przypętałeś domagając się wdzięczności za oświetlanie drogi w piękny, słoneczny dzieńDrone pisze:Problem nie w inspiracji SLAYERA PANTERĄ czy vice versa, tylko w koledze 4m, internetowym mądrali, który tak bardzo lubi pouczać innychWyciągnąłem kiedyś do niego rękę z kagankiem oświaty, lecz on zamiast pokornie chłonąć wiedzę, wykarmił tutaj swój małomiasteczkowy kompleks eksperta od wszystkiego

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
4m przedstswił trafną i przekonywującą analize zjawiska.reszta albo się miota albo pisze bzdury albo popisuje arogancką głupotą.
- Riven
- Kontakt:
jak juz sie tak tu wszyscy czepiamy szczegolow, to przekonujaca, a nie przekonywujaca, poza tym podaj w ktorym poscie, bo nie wiem za bardzo o czym mowisz - chyba nie o echach stylu pantery w epokowych nagraniach zespolu Slayer
- Riven
- Kontakt:
pogadalismy z 4mem na privie i wyszlo na to, ze praktycznie rzecz biorac zgadzamy sie w 100%. Pantera miala wplyw na Slayer, ale dopiero w pozniejszym etapie dzialalnosci, tak mniej wiecej od VDOP, czyli 92 roku (ergo byc moze juz na DI). oczywista sprawa w sumie, pisalem podobnie od poczatku, ale w wyniku jakis tam zaszlosci i nieporozumien wynikla mala sprzeczka i niepotrzebne wjazdy ad personam. nieistotne.
paradoksem tego tematu jest to, ze wszyscy sie pozarli, a wiekszosc ma bardzo zblizone zdanie.

paradoksem tego tematu jest to, ze wszyscy sie pozarli, a wiekszosc ma bardzo zblizone zdanie.
wobec tego mam pytanie do Ciebie, vulture. kto w takim razie przedstawil 'trafna i przekonywujaca analize zjawiska', a kto 'pisze bzdury albo popisuje arogancka glupota', skoro merytorycznie patrzac sie zgadzamy?vulture pisze:4m przedstswił trafną i przekonywującą analize zjawiska.reszta albo się miota albo pisze bzdury albo popisuje arogancką głupotą.

arogancka głupotaDrone pisze:Oho, mentalna prowincja atakuje na całegovulture pisze:4m przedstswił trafną i przekonywującą analize zjawiska.reszta albo się miota albo pisze bzdury albo popisuje arogancką głupotą.
Slayer mógl inspirować się kapelami typu Pantera, Machine Head na wysokości "Diabolus in Musica" co zresztą słychać.
- 4m
- weteran forumowych bitew
Riven, ale jak mogłeś napisać, że się zgadzamy w 100%, jeżeli się zgadzamy po części (w temacie Pantery i Slayera), ale nie w temacie inspiracji Kinga i Dimebaga? Nadal się nie rozumiemy całkowicieRiven pisze:pogadalismy z 4mem na privie i wyszlo na to, ze praktycznie rzecz biorac zgadzamy sie w 100%. Pantera miala wplyw na Slayer, ale dopiero w pozniejszym etapie dzialalnosci, tak mniej wiecej od VDOP, czyli 92 roku (ergo byc moze juz na DI). oczywista sprawa w sumie, pisalem podobnie od poczatku, ale w wyniku jakis tam zaszlosci i nieporozumien wynikla mala sprzeczka i niepotrzebne wjazdy ad personam. nieistotne.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- rob
- w mackach Zła
Czy ty kurwa potrafisz czytać ze zrozumieniem? Czy ktoś tu kwestionuje wpływ Slayera na muzykę metalową? Napisałem w sposób łopatologiczny, że gra Darella miała wpływ na to co tworzył KK, nie napisałem też, że miało to miejsce w czasach RiB czy SoH, jeśli tak to kurwa zacytuj mnie ,ok.? Jeśli nie, to naucz się czytać ze zrozumieniem. Przytoczyłem ogólnie znany fakt , że KK i DD byli kumplami ,którzy często ze sobą pogrywali. To, że KK miał za sobą już ww. płyty nie zmienia faktu , że w późniejszym okresie Darell i jego sposób gry był inspiracją dla KK jako gitarzysty, o czym on sam mówił. cos tu trzeba jeszcze tłumaczyć?Riven pisze:ja piernicze, udajesz, czy naprawde nie skumales? w tym temacie czas raczej nie podlega zalamniu i nic nie zmieni tego, ze gdy SLAYER nagrywal WAZNE dla gatunku plyty Pantera grala glam rock. Pierwsza plyta na ktorej mogly i najpewniej pojawily sie wplywy Dimebaga to Diabolus in Musica, wczesniej King napierdalal czysty thrash (na DI oczywiscie widac juz pewna zmiane kierunku, ale nie tak drastyczna jak na DIM), ktorego Pantera nigdy nie grala, a juz zwlaszcza kiedy on nagrywal RIB czy SOH.
proste. zreszta jesli gdzies sprawdzisz kiedy ta wypowiedz padla to pewnie potwierdzi sie moja teza.
kolejny mistrz intelektu się odezwał, kto i gdzie napisał, że KK inspirował się Panterą w czasach RiB czy SoH? Np. Larry Lalonde inspirował się Satrianim w czasach Possessed, pomimo tego, że tworzył muzę która niewiele miała wspólnego z produkcjami JS. Czyli co, inspiracja musi być ślepym naśladownictwem? Poza tym 4m całkiem sensownie ci wyjaśnił co i jak, natomiast ty piszesz o jakiejś mentalnej prowincji, nie ma co wyszukana odpowiedź, która w twoim wydaniu wcale mnie nie zaskakuje.Drone pisze:A cytowanie Kinga tu jest nie na miejscu, bo nawet jeśli w latach 80-tych King "inspirował się" grą Dimebaga (w co zupełnie nie wierzę, ta wypowiedź dotyczy czasów po DI) ,.
jebać frajerów
- Riven
- Kontakt:
4m, na gg pisales nieco inaczej, zreszta mysl co chcesz, nie interesuje mnie to.
rob > dobra, dyskusja sie troche przeciagnela, nie mniej juz na poczatku napisalem, ze cytowanie Kinga nie ma tu wiekszego sensu (od tego zaczela sie ta dysputa), bo dotyczy to pozniejszych plyt Slayera, wydanych gdy nie byl juz zespolem tak waznym jak w latach 80. uwielbiam ich i cenie praktycznie kazda rzecz jaka wydali, ale w latach 90. po prostu przestali wyznaczac kierunek dla metalu, przynajmniej dla jego ekstremalnej odmiany. tak wiec to, ze King wtedy inspirowal sie gra Dimebaga ma w szerszym kontekscie male znaczenie, sto razy mniejsze niz np. wplyw Judas Priest czy ...Metallici na gre lysego. Rozmowa toczy sie o znaczeniu Pantery, dlatego to poruszam.
rob > dobra, dyskusja sie troche przeciagnela, nie mniej juz na poczatku napisalem, ze cytowanie Kinga nie ma tu wiekszego sensu (od tego zaczela sie ta dysputa), bo dotyczy to pozniejszych plyt Slayera, wydanych gdy nie byl juz zespolem tak waznym jak w latach 80. uwielbiam ich i cenie praktycznie kazda rzecz jaka wydali, ale w latach 90. po prostu przestali wyznaczac kierunek dla metalu, przynajmniej dla jego ekstremalnej odmiany. tak wiec to, ze King wtedy inspirowal sie gra Dimebaga ma w szerszym kontekscie male znaczenie, sto razy mniejsze niz np. wplyw Judas Priest czy ...Metallici na gre lysego. Rozmowa toczy sie o znaczeniu Pantery, dlatego to poruszam.
- rob
- w mackach Zła
dawno już takich bzdur nie czytałem, znamy się małolat? co ty o mnie możesz wiedzieć? odpowiem ci: gówno i nic więcej, pisałem ci już , że jesteś idiotą? jeśli nie, to piszę to teraz, a teraz spadaj sobie pololować czy jak to się tam nazywa,Drone pisze:No właśnie, tu jest ten cytat:. I wreszcie rob się pojawił z sążnistą ripostą, mój ulubiony lewacki pisarz forumowy, którego tutejsza aktywność ogranicza się do obrony tzw. poglądów popularnych. :
jebać frajerów
-
- postuje jak opętany!
Rob, ty lepiej przeproś, pokajaj się i zacznij głosić kontrowersyjne tezy, bo inaczej zostaniesz wyzwany od narcyzów, lewaków, ateistów albo prowincji mentalnej (w sumie przyjemne obelgi). I zacznij zachwycać się DsO, a nie jakimś gównianym Slayerem. A co do wątku, to o Panterze mówi się więcej niż ten zespół jest tego wart.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- postuje jak opętany!
Ty się, Drone, lepiej przyznaj, że moje teksty też Cię drażnią, inaczej byś je ignorował.
Nie ma to jak wojna podjazdowa.

Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- rob
- w mackach Zła
Aryman z takimi pajacami jak ten powyżej nie zamierzam wdawać się w dyskusję, szkoda na to mojego czasu.aryman pisze:Rob, ty lepiej przeproś, pokajaj się i zacznij głosić kontrowersyjne tezy, bo inaczej zostaniesz wyzwany od narcyzów, lewaków, ateistów albo prowincji mentalnej (w sumie przyjemne obelgi). I zacznij zachwycać się DsO, a nie jakimś gównianym Slayerem.
jebać frajerów
- Riven
- Kontakt:
to ja tez napisze jakis poemat
na gorze roze
na dole fiolki
phorm je guwno
na gorze roze
na dole fiolki
phorm je guwno
- rob
- w mackach Zła
- Riven
- Kontakt:
- rob
- w mackach Zła
nie skumałeś mistrzuniu jeszcze, że to wszystko to mistyfikacja ? guru ci o tym nie wspomniał ? oj głupiś ty ...Riven pisze:no i CHUJ?
jebać frajerów
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Pamiętacie co powiedział Tyrant na temat Dimebaga?