Ignivomous - Death Transmutation
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Ignivomous - Death Transmutation
Pewnie siedzą przy grillu, popijają piwo i ogladaja final superbowl czy tam jakieś zawdoy w rzucie bumerangiem:)
Co do zwrotu "czysty death metal" to jednak bardziej pasuje mi to do nieco "klasyczniejszych" zespołów.
Co do zwrotu "czysty death metal" to jednak bardziej pasuje mi to do nieco "klasyczniejszych" zespołów.
Oj tam, od większości reguł są wyjątki :)Lykantrop pisze:Poczekaj aż tu wpadnie Maniek :)
- Lykantrop
Chyba muszą mieć coś do polskich emigrantów, bo odpowiedzi w OD zine z jakieś 20 razy krótsze. Albo akurat Eryk miał pecha i trafił na mniej wygadanego delikwenta z tego kolektywu :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posłuchałem sobie ich drugiej płyty. Całkiem niezła, ale aż tak wielkich peanów na ich cześć bym nie wygłaszał. Jedzie mi to Excommunion na milę, nawet produkcję mają identyczną jak Superion. Dwa mankamenty - wszystkie utwory są łudząco do siebie podobne, nie mają czegoś rozpoznawalnego w sobie, a co zwykle cechuje wybitne płyty; materiał o takiej intensywności nie powinien trwać 48 minut. To stanowczo za długo.
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
LOL. Co ma Excommunion do Ignivomous? Kompletnie inna bajka. Chyba Ci się płyty pomyliły :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- nicram
Chyba jednak nie. Podobna atmosfera, riffy, wokale.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Wypisz wymaluj, jakbym czytał o nowym Imolejszyn.nicram pisze:Dwa mankamenty - wszystkie utwory są łudząco do siebie podobne, nie mają czegoś rozpoznawalnego w sobie...
support music, not rumors
- Sybir
Re: Odp: Ignivomous - Death Transmutation
Odwołam się do klasyka - nicram, masz źle podpisane empetrójki. Ignivomous to esencjonalna smoła, rzecz, której nie są się "posłuchać". Przy tych wyziewach trzeba się trochę skoncentrować, że pozwolę sobie na tych kilka truizmów.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Daj już spokój z tym Immolation i posłuchaj sobie zjawiskowego Fury & Flames ;)Rattlehead pisze:Wypisz wymaluj, jakbym czytał o nowym Imolejszyn.nicram pisze:Dwa mankamenty - wszystkie utwory są łudząco do siebie podobne, nie mają czegoś rozpoznawalnego w sobie...
- nicram
Re: Odp: Ignivomous - Death Transmutation
No nie. Zupełnie nie trafiony argument. Immolation kombinuje z rytmiką swoich utworów, upycha w nich pełno bardzo charakterystycznych riffów i melodii.Rattlehead pisze:Wypisz wymaluj, jakbym czytał o nowym Imolejszyn.nicram pisze:Dwa mankamenty - wszystkie utwory są łudząco do siebie podobne, nie mają czegoś rozpoznawalnego w sobie...
Czy na tym ma polegać muzyka, żeby siedzieć po 50 razy przy jednej płycie i analizować każdy dźwięk? Oczywiście jestem w stanie zrozumieć, że są onaniści, którzy lubują się w takich czynnościach, ale dla mnie jednak muzyka ma nieść "ducha", sprawiać przyjemność, bo od analizy mam analizę matematyczną :-) Chciałbym po dwóch pierwszych taktach rozróżniać utwory jeden od drugiego. Spójrz nawet na taki Mitochondrion, który napierdala jak głupi, ale każda piosenka jest inna. Tutaj natomiast jest monolit, totalny nakurw, ale jednak jakiegoś pierwiastka mi brakuje.Sybir pisze:Odwołam się do klasyka - nicram, masz źle podpisane empetrójki. Ignivomous to esencjonalna smoła, rzecz, której nie są się "posłuchać". Przy tych wyziewach trzeba się trochę skoncentrować, że pozwolę sobie na tych kilka truizmów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie trzeba analizować tej muzyki, wystarczy jej posłuchać. Tak po prostu. Czy jesteś jednym z ludzi, którzy twierdzą, że Revenge nagrywa ten sam utwór czwartą płytę? Jak tak, to w sumie mnie nie dziwi Twoja opinia.
The madness and the damage done.
- nicram
W ogóle nie słucham Revenge...
poza tym to była odpowiedź do Sybira i jego argumentów o skoncentrowaniu, bo przecież Ignivomous nie da się "posłuchać".
poza tym to była odpowiedź do Sybira i jego argumentów o skoncentrowaniu, bo przecież Ignivomous nie da się "posłuchać".
- Rattlehead
przecie napisałem ogólnie raptem tylko ze 3 posty o nowym imolejszyn. Skąd to oburzenie? ;). Co do Furii,to łyka ostatniego Immo w przedbiegach i jak powiada klasyk- takie są fakty.est pisze:Daj już spokój z tym Immolation i posłuchaj sobie zjawiskowego Fury & Flames ;)Rattlehead pisze:Wypisz wymaluj, jakbym czytał o nowym Imolejszyn.nicram pisze:Dwa mankamenty - wszystkie utwory są łudząco do siebie podobne, nie mają czegoś rozpoznawalnego w sobie...
support music, not rumors
-
Jak zwykle nie masz racji ale skutecznie poprawiasz mi humor ;)
Ja włączam Ignivomous na full power, zatykam sobie uszy i odbieram tę muzyke przeponą. Nie wiem czy przepona jest połączona jakimiś grupami mięśni ze zwieraczem, ale często uchodzą ze mnie przy tych odsłuchach gazy. I wtedy czuję przyjemność bo muzyka ma "sprawiać przyjemnośc".nicram pisze:muzyka ma nieść "ducha", sprawiać przyjemność
- nicram
Jak zwykle - urzekła mnie Twoja historia. :-)
Rozumiem, że słuchasz muzyki, bo jej nie lubisz? LOL
Rozumiem, że słuchasz muzyki, bo jej nie lubisz? LOL
-
Chodzi o to, że ty mało co rozumiesz oprócz swojego widzimisię (oczywiście jeżeli chodzi o muzykę).
- nicram
Jedna z głupszych rzeczy jakie tutaj napisałeś. To mi kurwa wytłumacz jak nie rozumiem! :-)
-
przestaniecie się kurwa kłócić czy nie przestaniecie?!?
-
A co ci bedę tłumaczył, poczytaj swoje posty.nicram pisze:Jedna z głupszych rzeczy jakie tutaj napisałeś. To mi kurwa wytłumacz jak nie rozumiem! :-)