OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: OBLITERATION (NOR)
Wciąż czekam na płytę Obliteration, więc trudno mi na ten temat dyskutować, jednak kiedy słuchałem kawałków udostępnionych na myspace, nie brzmiało to jak kopia Autopsy. Sporo było w tym słychać Darkthrone na przykład, więc odebrałem to jako dość ciekawe połączenie wpływów. Zupełnie inna bajka niż takie Mausoleum (całkiem fajna kapela swoją drogą), którzy zbliżyli się do Autopsy tak bardzo, jak tylko mogli (nawet wokale robił perkusista
)

-
- weteran forumowych bitew
Drone pisze:Nie słyszałem jeszcze GRAVE MIASMA.
coooooooooooo?????????????????

a tak poważnie to wczoraj z arohienem przy wódeczcie tez obrysowaliśmy dupcie trochę Obliteration.dla hieny dobre, dla mnie średnie.The Chasm zdecydowanie lepiej się słucha.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
nie rozumiem was, nie rozumiem The Chasm, w ogóle nic z tego nie rozumiem, rozjechaliście się z rzeczywistością wszyscy 

- Rattlehead
Gary rozpierdalają na ...On Pestilent Winds, w Nekropsalmach są tylko dobre. Tak gwoli ścisłości trochę ten Obliteration męczy bułkę.
support music, not rumors
-
- zaczyna szaleć
No dokładnie EXCORIATE w zeszłym roku sponiewierał wszystko..i wszystkich.Rattlehead pisze:Gary rozpierdalają na ...On Pestilent Winds, w Nekropsalmach są tylko dobre. Tak gwoli ścisłości trochę ten Obliteration męczy bułkę.
- twoja_stara_trotzky
to już nie jest rozmijanie się z rzeczywistością, to jest antyteza rzeczywistościRattlehead pisze:Gary rozpierdalają na ...On Pestilent Winds, w Nekropsalmach są tylko dobre. Tak gwoli ścisłości trochę ten Obliteration męczy bułkę.

-
- weteran forumowych bitew
natomiast nie zgodzę się z dornem by the chasm był jakis odkrywczy.nie znam ich zupełnie pierwszych płyt , ale słyszałem ,że nie sa az takie ach .
- twoja_stara_trotzky
uważam dokładnie odwrotnie. Obliteration prezentuje niezwykle oryginalne podejście do death metalu. szczerze mówiąc, obok dwójki Murder Squad nie spotkałem się z podobnym wśród (względnie) młodych zespołów.
zresztą kij z tym, pokażcie mi jakikolwiek album, który brzmi jak Nekropsalms.
zresztą kij z tym, pokażcie mi jakikolwiek album, który brzmi jak Nekropsalms.
- Rattlehead
Tylko po co? Wspomniany wcześniej Excoriate nie brzmi jak Obliteration, bo brzmi o wiele kurewniej.twoja_stara_trotzky pisze:zresztą kij z tym, pokażcie mi jakikolwiek album, który brzmi jak Nekropsalms.
- twoja_stara_trotzky
to powtarzam, pokaż mi jakiś album, który brzmi jak Nekropsalms. powinno być to łatwym zadaniem - wymienić tak przynajmniej pięć od ręki, skoro jest to tak mało oryginalna płyta.Drone pisze:Nie no, wszystko da się dobrego powiedzieć o OBLITERATION, ale nie to, że są w jakikolwiek sposób oryginalni.twoja_stara_trotzky pisze:Obliteration prezentuje niezwykle oryginalne podejście do death metalu.
- twoja_stara_trotzky
człowiek, któremu się siatkarki podobają, nie może nie mieć zjebanego gustuRattlehead pisze:Tylko po co? Wspomniany wcześniej Excoriate nie brzmi jak Obliteration, bo brzmi o wiele kurewniej.twoja_stara_trotzky pisze:zresztą kij z tym, pokażcie mi jakikolwiek album, który brzmi jak Nekropsalms.

- Rattlehead
Panie Trotzky, Pana fakty są zakłamane, ja nigdzie nie napisałem, że podobają mi się siatkarki
.
Wracając do tematu, nie twierdzę że Nekropsalms to chujnia, wręcz przeciwnie, to bardzo dobry album, no może mógłby być troszeczkę krótszy. Jednakowoż są zespoły na porównywalnym wysokim poziomie, kóre również wydały płyty w roku 2009, żeby wspomnieć np. o GRAVE MIASMA, IGNIVOMOUS, SLUGATHOR, CLAWS czy MAIM. Ominąłem EXCORIATE, bo już wcześniej wyjaśniliśmy sobie, że jest o dwie przecznice dalej
.

Wracając do tematu, nie twierdzę że Nekropsalms to chujnia, wręcz przeciwnie, to bardzo dobry album, no może mógłby być troszeczkę krótszy. Jednakowoż są zespoły na porównywalnym wysokim poziomie, kóre również wydały płyty w roku 2009, żeby wspomnieć np. o GRAVE MIASMA, IGNIVOMOUS, SLUGATHOR, CLAWS czy MAIM. Ominąłem EXCORIATE, bo już wcześniej wyjaśniliśmy sobie, że jest o dwie przecznice dalej

- twoja_stara_trotzky
wolne żarty. z wymienionych słuchałem Claws, Maim, Excoriate i Slugathor i Ignivomous i wszystko ZNACZNIE słabsze rzeczy od Obliteration, tak, jakby zestawiać amatorów z profesjonalistami, ligę polską z angielską. jeszcze Claws i Excoriate dawały radę, ale pozostałe IMO do kupna się nawet nie nadają 

- Rattlehead
Powiedz, co musiałbym napisać, żebyś przeszedł na właściwą stronę mocy? 

- hcpig
IGNIVOMOUS był akurat niezły.twoja_stara_trotzky pisze:wolne żarty. z wymienionych słuchałem Claws, Maim, Excoriate i Slugathor i Ignivomous i wszystko ZNACZNIE słabsze rzeczy od Obliteration, tak, jakby zestawiać amatorów z profesjonalistami, ligę polską z angielską. jeszcze Claws i Excoriate dawały radę, ale pozostałe IMO do kupna się nawet nie nadają
Yare Yare Daze
- twoja_stara_trotzky
jestem po właściwej stronie mocy i jestem tego pewien, nic mnie nie przekona, bo nie jestem głuchy. zabawne jest też to, że wszystkie te wymieniane przez ciebie zespoły są znacznie mniej oryginalne niż Obliteration.
Obliteration możesz zestawiać z Necros Christos czy Teitanblood - to ten poziom, a nie poziom kompletnie wtórnego Maim
Obliteration możesz zestawiać z Necros Christos czy Teitanblood - to ten poziom, a nie poziom kompletnie wtórnego Maim

- Rattlehead
Nie szłyszę jednak tej oryginalności na Obliteration, dlatego wymieniłem zespoły, które z oryginalnością nie mają również zbyt wiele wspólnego, za to świetnie się ich słucha. Jednocześnie zgadzam się z tobą w temacie oryginalności Necros Christos i Teitanblood.
- twoja_stara_trotzky
dobrze, to po raz trzeci zadam pytanie, wymień mi te wszystkie płyty, które brzmią jak Nekropsalms, możesz? tak z pięć od razu najlepiej.
- Rattlehead
Wymieniłem powyżej.
Edyta:
jak również wcześniej napisałem, po co tych powiedzmy 5 zespołów ma brzmieć identycznie jak Obliteration.
Edyta:
jak również wcześniej napisałem, po co tych powiedzmy 5 zespołów ma brzmieć identycznie jak Obliteration.
- twoja_stara_trotzky
jeszcze raz, twierdzisz, że Obliteration nie jest w żaden sposób oryginalne, to proszę, wymień mi pięć płyt, które brzmią jak Nekropsalms. to chyba proste, skoro Obliteration nie jest za grosz oryginalne, prawda?