DISKORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: DISKORD - czyli z dupy Fenriza wygrzebane cz. 1

22-08-2012, 22:19

To znaczy te trupy są bardzo fajne, ale takie gablotowe, nie poruszają się wcale :)
Bardzo mi się podoba ta płyta, ale nie dostrzegam w niej czegoś naprawdę głęboko poruszającego. Casus OBLITERATION.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Harlequin

22-08-2012, 22:44

Jeśli mówisz o "Dystopics" to rzeczywiście zgadzam się z Tobą. Po 4-5 odsłuchach płyta mi się znudziła i nie miałem co odkrywać. Trochę takie mieszanie dla mieszania. Dziwne, bo w sumie "Dystopics" jest podobna muzycznie do debiutu, ale nie ma tego pazura i charakteru. "Doomscapes" z jednej strony zgrabna kompilacja dokonań Cadaver i Disharmonic Orchestra, z drugiej jakiś powiew świeżości i nowe spojrzenie na techniczny death metal w oldschoolowym stylu. Mimo wszystko uważam "Doomscapes" za jeden z najlepszych deathmetalowych krążków ostatnich lat. Mam jednak wrażenie, że pomysłów wystarczyło tylko na 1 krążek.

Ciekawe jak będzie z Obliteration i Execration, skoro już o Norwegii mowa.
Awatar użytkownika
Drone

22-08-2012, 22:45

Tak, o "Dystopics". "Doomscapes" nie znam, nie wiem, jak to się stało, przeoczyłem oba te albumy w swoim czasie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

22-08-2012, 23:36

heh, zgadzam się w 100 proc. z Drone, chyba z dużo wutki.
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

22-08-2012, 23:53

A tam przeoczyliście. Niektórzy byli zajęci odkrywaniem Autopsy, a Wy praliście na Obliteration. :D
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-08-2012, 22:21

Jedynka Diskord, jeśli ktoś jeszcze nie ma:
http://allegro.pl/diskord-doomscapes-i2586045697.html
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

25-08-2012, 21:32

Miałem dziś nieprzyjemny sen. Śniło mi się, że wraz z Grzegorzem Skawińskim zasiadam w jury konkursu muzyki alternatywnej. Byłem znudzony niskim poziomem i wychodziłem co chwilę do pomieszczenia obok, w którym jacyś rzeźbiarze żłobili posąg Piłsudskiego albo Kościuszki - sami nie byli pewni, kto to będzie. W posągu były małe drzwiczki, zza których wyciągali co i rusz tlące się skręty. Popalaliśmy. Wracałem potem za stół jurorski i aż robiło mi się niedobrze od tych awangardowych dysonansów i wygibasów prowadzących donikąd. Skawiński nachylił się i powiedział mi w pewnym momencie, że nagrał nową płytę i czy nie chcę kupić za 25 zeta. O, mówię, ok. Wtedy ją wyjął i okazało się, że to jedynka DISKORD. Pomyślałem sobie, że ten różowy kolor okładki zdradził go ostatecznie. Postanowiłem nie kupować, nie ciągnąć dalej tematu i jak najszybciej stamtąd się ulotnić.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

25-08-2012, 22:36

Mówią, że tylko stuprocentowy facet jest w stanie założyć na siebie coś różowego: bo wie, że jest na tyle męski, że i taki kolor nie jest go w stanie owej męskości pozbawić.

Polecam odrzucić wszystkie śmieszne przedsądy. Debiut to znakomity materiał, mam przeczucie, że teraz niedoceniony wypłynie za kilka lat, jak to na perły przystało. I za te ileś lat, jakiś przyszły Trocki, który właśnie po raz pierwszy usłyszał "Streetcleaner", jakiś przyszło Drone, który w zeszłym tygodniu ściągnął z Internetu "Kind of Blue" i jeszcze nie zdążył przesłuchać, będą prać na ten materiał. Słusznie zresztą, jest on tego wart. Owszem, każdy poszczególny element już gdzieś-kiedyś się pojawił. Ale nie pojawiły się one do tej pory w tak znakomity sposób połączone

Dziwnie czuję się mówiąc w ten sposób o płycie, którą znam od nieco ponad miesiąca. Ale mam przeczucie, że się nie mylę - jest dosłownie kilka płyt, które mną tak pozamiatały od samego początku, i żadna z nich do dziś mi się nie zdezaktualizowała (i ciężko żeby tak się miało stać - to same wielkie pozycje).
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
Drone

25-08-2012, 22:58

No ja jeszcze debiutu nie słyszałem, więc nie mogę się wypowiadać.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

26-08-2012, 04:09

Drone pisze:Miałem dziś nieprzyjemny sen. Śniło mi się, że wraz z Grzegorzem Skawińskim zasiadam w jury konkursu muzyki alternatywnej. Byłem znudzony niskim poziomem i wychodziłem co chwilę do pomieszczenia obok, w którym jacyś rzeźbiarze żłobili posąg Piłsudskiego albo Kościuszki - sami nie byli pewni, kto to będzie. W posągu były małe drzwiczki, zza których wyciągali co i rusz tlące się skręty. Popalaliśmy. Wracałem potem za stół jurorski i aż robiło mi się niedobrze od tych awangardowych dysonansów i wygibasów prowadzących donikąd. Skawiński nachylił się i powiedział mi w pewnym momencie, że nagrał nową płytę i czy nie chcę kupić za 25 zeta. O, mówię, ok. Wtedy ją wyjął i okazało się, że to jedynka DISKORD. Pomyślałem sobie, że ten różowy kolor okładki zdradził go ostatecznie. Postanowiłem nie kupować, nie ciągnąć dalej tematu i jak najszybciej stamtąd się ulotnić.
Chciałbyś, nie?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-08-2012, 09:10

Drone pisze:Pomyślałem sobie, że ten różowy kolor okładki zdradził go ostatecznie. Postanowiłem nie kupować, nie ciągnąć dalej tematu i jak najszybciej stamtąd się ulotnić.
Nigdy nie sprawiło Ci przyjemności nic różowego?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

26-08-2012, 13:26

Wina generalnie nie lubię - jeśli już to jakieś lekkie różowe właśnie albo białe reńskie. Różowy kolor mi nie przeszkadza. Czy róż na okładce "Born Too Late" jest zły?... Chyba bardziej pasowałby tam czerwony jednak :)
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

27-08-2012, 19:07

Też bym się nad tym pospuszczał, ale nie mam skąd flaca ukraść.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-08-2012, 01:21

Drone pisze:Wina generalnie nie lubię - jeśli już to jakieś lekkie różowe właśnie albo białe reńskie. Różowy kolor mi nie przeszkadza. Czy róż na okładce "Born Too Late" jest zły?... Chyba bardziej pasowałby tam czerwony jednak :)
jakbym Nera słuchał :DDDDDDDDDDDD
Awatar użytkownika
Lykantrop

31-08-2012, 01:24

Czyli, że "Born too late" Świętego Vitka jednak na wyjebanie?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

31-08-2012, 10:52

Przecież okładka BTL jest fioletowa. Jebani daltoniści.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Maria Konopnicka

31-08-2012, 21:28

twoja_stara_trotzky pisze:jakbym Nera słuchał :DDDDDDDDDDDD
Nie mówił Ci Nergal, że pisze pod nickiem Drone na Masterfulu? :)
Maria Konopnicka

31-08-2012, 21:32

Bezdech pisze:Przecież okładka BTL jest fioletowa. Jebani daltoniści.
Chyba w Twoim ukraińskim wydaniu, na którym śliwki leżały jak Sasza wiózł płytę w pasiastej torbie na Stadion X-lecia :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2012, 15:18

Tym którzy tutaj mieszali z błotem "Dystopics" zalecam wzmożoną higienę uszu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

01-09-2012, 15:24

Byli aż tacy? Ja z kolejnymi przesłuchami utwierdzam się w przekonaniu, że Dystopics to płyta zawieszona gdzieś między poziomem dobra/bardzo dobra, ale jedyneczka to liga wyżej.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
ODPOWIEDZ