CORPUS CHRISTII
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Re: CORPUS CHRISTII
I znowuż - niepojęte dla mnie jest czemu takie coś jak CC jest cacy, a dużo lepsze Tiamtu be.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
Mam nadzieję, że starcza demencja to mnie nieprędko dosięgnie. ;)Drone pisze:Dojrzejesz, zrozumiesz.
-
- zahartowany metalizator
Re: Re:
Jakie nabral, co to znaczy nabral? :) Bo ja na slepo wertowalem posty Drone'a wyrwane z kontekstu i z klapkami na oczach slucham nowego Corpus Christii? Alez bzdura wierutna. Co ja poradze, ze to jest klasowy album, a wy dotrzecie do tego dopiero moze za rok, kiedy juz minie moda jebania Portugalczykow z gory na dol. :) Zalecam obiektywny odsluch, a najlepiej kilka, Panie Morph. zreszta nie tylko Panu to zalecam.Morph pisze:Drone - Zdrowy Rozsądek 0:5 (orientacyjnie).Skaut pisze:Zmusiłem się i przesłuchałem nowe CC na tyle, aby się wypowiedzieć. Ta płyta jest doskonale skrojona pod wzór aktualnych trendów w BM. Wszystko jest praktycznie bezczelnie zerżnięte z jakiegoś podręcznika: "Jak grać religijny black metal".
Pisanie o tej płycie jako najlepszej w roku 2011 zakrawa albo na brak osłuchania w temacie, albo próbie marnej prowokacji.
Do tej pory tylko Byrdzia nabrał na tą płytę.
- Morph
- Kontakt:
Zalecam to przyswojenie paru(nastu) płyt, z których CC podprowadza patenty ;)
- Morph
- Kontakt:
No tak, ale Supplicium to mimo wszystko inna bajka. A CC na nowej płycie zrobili źle dokładnie to co Ofermod na Tiamtu zrobił bardzo dobrze.
-
no to juz juz, zalozcie watek o Supplicium i Ofermod i skonczcie biadolic ;)
- Skaut
- Morph
- Kontakt:
-
i czemu mowicie o parunastu plytach, z ktorych CCh podpierdala patenty, a nie potraficie tych parunastu wymienic? malo tego, nie doczekalem sie nawet kilku przykladow. zero konsekwencji ;)
- Morph
- Kontakt:
Piątka z której bezczelnie rżną na tony to:
Casus Luciferi, Dödens Evangelium, Tiamtü, Reinkaos, Antithesis
Sporo zapożyczeń z Negative Plane i Necros Christos, czyli zespołów już mało oryginalnych, acz klimatycznych.
No i finalnie - w biały dzień i jawnie podążają ścieżką zadeptaną na śmierć przez Glorior Belli (dwójka), Averse Sefira (Tetragrammatical Astigmata), Merrimack (2ka), itede itepe.
BTW - Drone - jak Ci się widzą dwa ostatnie Enthroned i ostatni Behexen (MSfhG)?
Casus Luciferi, Dödens Evangelium, Tiamtü, Reinkaos, Antithesis
Sporo zapożyczeń z Negative Plane i Necros Christos, czyli zespołów już mało oryginalnych, acz klimatycznych.
No i finalnie - w biały dzień i jawnie podążają ścieżką zadeptaną na śmierć przez Glorior Belli (dwójka), Averse Sefira (Tetragrammatical Astigmata), Merrimack (2ka), itede itepe.
BTW - Drone - jak Ci się widzą dwa ostatnie Enthroned i ostatni Behexen (MSfhG)?
- Morph
- Kontakt:
IMO tak samo warto jak to nowe CC. Tak pytałem bo mam wrażenie że dość bezkrytycznie faworyzujesz jedną z opcji stylistycznych BM.
-
Pentogramofon tak samo warto? zajebista atmosfere LF rownasz do poziomu spedalonych melodyjek Enthroned? jawna kpina
- Morph
- Kontakt:
Byrdziu, mam wrażenie że bardzo mało słyszałeś i na siłę próbujesz bronić czegoś co po prostu nie jest tego warte.
- Skaut
Primo: nigdy nie napisałem, że ORCUSTUS to wtórne i nudne brzęczenie, więc te kłamliwe osądy zostaw dla siebie. Napisałem, że THE BLACK bardziej mi pasuje.Drone pisze:Tak, tak, panie Skaut. ORCUSTUS uważasz za wtórne i nudne brzęczenie, nowe HELL MILITIA za nudne powtarzanie patentów DsO, teraz CC okazuje się być zespołem paraolimpijskim. Tak. Za to o SUPPLICIUM, SVARTJERN czy podobnego pokroju zawodnikach z ligi okręgowej piszesz peany. Sam zobacz, jak to nieporadnie wygląda. ;)Skaut pisze:Ja wiem, że inna. Chodzi mi bardziej o to, że oba zespoły czerpią z dokonań klasyków, a wychodzi im to o piekło lepiej niż paraolimpijczykom z Portugalii.Morph pisze:No tak, ale Supplicium to mimo wszystko inna bajka. A CC na nowej płycie zrobili źle dokładnie to co Ofermod na Tiamtu zrobił bardzo dobrze.
Secundo: HELL MILITIA - nudne? Racz zacytować, bo znów coś kłamiesz. Stwierdziłem, że to niewykorzystany w pełni punkowy potencjał i najlepiej im wyszedł cover GG ALLINA. Z pewnością nie jest to zła kapela i napisałem nawet, że będę miał na nich oko, ale Twoje ejakulaty i typowanie HELL MILITIA jako objawienia roku brzmiały po prostu kuriozalnie.
Tertio: Udowodnij, że to liga okręgowa. Dodatkowo, żeby było śmieszniej - nigdzie nie napisałem o SUPPLICIUM ani o SVARTJERN jako PŁYCIE ROKU (wystarczy przestudiować opisy, ale jak widać nawet ich nie czytasz ;) ), więc zarzut nieporadności przemawia raczej na Twoją niekorzyść stawiając CORPUS CHRISTI jako numero uno 2011, a ten album właśnie to taka zwykła okręgówka. Tylko tyle i aż tyle. Możesz się tymi kalekami zachwycać - nikt Tobie nie broni. Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki. Ale stawianie tego na podium BM w tym roku brzmi...hmm no właśnie, zdrowego rozsądku w tym za grosz, za to przejaskrawionej egzaltacji (nie pierwszy raz zresztą) masa. ;)
Coś tam było! Człowiek!
- Bloodcult
BM płytą roku 2011 jest póki co "Spectres Over Transilvania".
"Luciferian Frequencies" nie jest płytą roku, co więcej nie jest warta uwagi proporcjonalnej do dyskusji o niej.
Amen
"Luciferian Frequencies" nie jest płytą roku, co więcej nie jest warta uwagi proporcjonalnej do dyskusji o niej.
Amen