MASSEMORD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: MasseMord

13-11-2010, 10:14

Castor pisze:Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów.
nie zauważyłeś może, że przynajmniej kilka osób ten album jebie właśnie za to, że jest łatwy i przyjemny?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

13-11-2010, 10:16

Castor pisze:o widzę że Ty też przejrzałeś na oczy :lol:
nie musialem na nic przejrzec, to slychac od samego poczatku, i jest to najwieksza wada tego albumu.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

13-11-2010, 10:37

twoja_stara_trotzky pisze:
Castor pisze:Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów.
nie zauważyłeś może, że przynajmniej kilka osób ten album jebie właśnie za to, że jest łatwy i przyjemny?
no może i tak, ale pojęcie łatwy lub przyjemny jest pojęciem względnym, niekoniecznie dobrym lub złym. To zależy. Mi chodziło bardziej o odbiór tej muzyki niż o muzykę samą w sobie. Paracletus nie jest albumem, którego bym się spodziewał po takim zespole jak DsO. Inny klimat. A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-11-2010, 10:47

A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.
:lol:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2010, 10:50

no akurat w tym nie ma nic specjalnie zabawnego. wiem, ze ostatnio modnie jest najezdzac na Castora, ale jakkolwiek sa to malo fachowe okreslenia, to jednak pasuja do pracy gitary na tej plycie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-11-2010, 10:54

Castor pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:
no może i tak, ale pojęcie łatwy lub przyjemny jest pojęciem względnym, niekoniecznie dobrym lub złym. To zależy. Mi chodziło bardziej o odbiór tej muzyki niż o muzykę samą w sobie. Paracletus nie jest albumem, którego bym się spodziewał po takim zespole jak DsO. Inny klimat. A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.
ale o czym ty do mnie rozmawiasz? przecież Paracletus nie jest ani udziwniony ani wykręcony, jest właśnie mało udziwniony i wykręcony, jest wręcz tandetnie prostacki momentami.
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-11-2010, 10:55

Dla mnie "Paracletus" to krok w tył, jeśli chodzi o to "udziwnianie" i "wykręcanie". Poza tym rozumieć mam to tak, że Castor po DSO spodziewał się płyty ułożonej, z wyważonymi i przewidywalnymi patentami? W takim razie chcę znać jego zdanie o "Fas...".

To tak jak oczekiwać tego, że kupując płytę Jose Carreasa usłyszy się czysty sopran.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

13-11-2010, 10:56

Castor właśnie pogrzebał szanse DSO na tytuł Płyta Roku :D :D :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

13-11-2010, 10:59

twoja_stara_trotzky pisze: ale o czym ty do mnie rozmawiasz? przecież Paracletus nie jest ani udziwniony ani wykręcony, jest właśnie mało udziwniony i wykręcony, jest wręcz tandetnie prostacki momentami.
masz prawo tak ją oceniać, a jeśli się ze mną nie zgadzasz to tylko dla tego że miałeś inne oczekiwania co do tego zespołu niż ja.
Lykantrop pisze:Dla mnie "Paracletus" to krok w tył, jeśli chodzi o to "udziwnianie" i "wykręcanie". Poza tym rozumieć mam to tak, że Castor po DSO spodziewał się płyty ułożonej, z wyważonymi i przewidywalnymi patentami?
Na pewno nie spodziewałem się że użyją wyważonych i przewidywalnych patentów, bo to nie pasuje do zespołu który na nowo definiuje pojęcie Black Metalu, albo co najmniej je poszerza. Spodziewałem się jednak czegoś bardziej odkrywczego. Nie umiem tego czegoś lepiej sprecyzować bo to nie jestem ikoną Black Metalu i to nie ja wyznaczam trendy w tym gatunku. Jednak to co zrobili na Paracletus kompletnie do mnie nie przemawia :!:
Ostatnio zmieniony 13-11-2010, 11:23 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

13-11-2010, 11:00

Wszystko przez zbyt duze "udziwnienie" i "wykręcenie", którego jest jednak zbyt mało

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2010, 11:03

umowmy sie - riffy sa 'wykrecone' nawet bardziej niz wczesniej, ale sama plyta jest znacznie mniej 'wykrecona'

;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-11-2010, 11:05

Castor pisze:masz prawo tak ją oceniać, a jeśli się ze mną nie zgadzasz to tylko dla tego że miałeś inne oczekiwania co do tego zespołu niż ja.
dziękuje, że pozawalasz mi się z tobą nie zgadzać.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-11-2010, 11:39

dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-11-2010, 11:43

twoja_stara_trotzky pisze:dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem ;)
kurde, muszę to w takim razie posłuchać... pośmiać się zawszę warto w taką chujową pogodę. :wink:
DCI Hunt

13-11-2010, 11:45

twoja_stara_trotzky pisze:dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem ;)
Awatar użytkownika
hcpig

13-11-2010, 11:55

Rip off Roots, czyli coś jak Monotheist? :wink:
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-11-2010, 11:57

poniekąd. generalnie nie jest źle, szczególnie w końcówce, gdy mniej rozwadniają to "klimatycznym" black metalem, a bardziej na trans i space rocka stawiają. no ale żadne tam objawienie.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-11-2010, 12:18

Weź, znowu wprowadzasz zamęt na forum, teraz wszyscy będą szukać w wikipedii co to space rock :-)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-11-2010, 12:20

to im ułatwię: space rock to muzyka, gdzie zespół rockowy gra w kółko jeden riff, tyle, że część muzyków się wyłamuje i nie gra żadnego riffu, tylko robi "space" ;)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

13-11-2010, 13:41

Adrian696 pisze:Castor właśnie pogrzebał szanse DSO na tytuł Płyta Roku :D :D :D
Nie trzeba było Castora aby te szanse pogrzebać. :wink:
A nowy MasseMord choć może jakiś rewelacyjny nie jest, to mi zdecydowanie najbardziej się podoba z tego co pod tym logiem nagrali. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo poprzedników słuchałem już dość dawno i niewiele pamiętam :wink:
ODPOWIEDZ