nie zauważyłeś może, że przynajmniej kilka osób ten album jebie właśnie za to, że jest łatwy i przyjemny?Castor pisze:Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów.
MASSEMORD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MasseMord
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie musialem na nic przejrzec, to slychac od samego poczatku, i jest to najwieksza wada tego albumu.Castor pisze:o widzę że Ty też przejrzałeś na oczy
this is a land of wolves now
- Castor
- weteran forumowych bitew
no może i tak, ale pojęcie łatwy lub przyjemny jest pojęciem względnym, niekoniecznie dobrym lub złym. To zależy. Mi chodziło bardziej o odbiór tej muzyki niż o muzykę samą w sobie. Paracletus nie jest albumem, którego bym się spodziewał po takim zespole jak DsO. Inny klimat. A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.twoja_stara_trotzky pisze:nie zauważyłeś może, że przynajmniej kilka osób ten album jebie właśnie za to, że jest łatwy i przyjemny?Castor pisze:Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów.

- Lykantrop
A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Kontakt:
no akurat w tym nie ma nic specjalnie zabawnego. wiem, ze ostatnio modnie jest najezdzac na Castora, ale jakkolwiek sa to malo fachowe okreslenia, to jednak pasuja do pracy gitary na tej plycie.
- twoja_stara_trotzky
ale o czym ty do mnie rozmawiasz? przecież Paracletus nie jest ani udziwniony ani wykręcony, jest właśnie mało udziwniony i wykręcony, jest wręcz tandetnie prostacki momentami.Castor pisze:no może i tak, ale pojęcie łatwy lub przyjemny jest pojęciem względnym, niekoniecznie dobrym lub złym. To zależy. Mi chodziło bardziej o odbiór tej muzyki niż o muzykę samą w sobie. Paracletus nie jest albumem, którego bym się spodziewał po takim zespole jak DsO. Inny klimat. A poza tym jest tak na siłę "udziwniona" i "wykręcona" głównie przez riffy. A coś takiego mnie męczy, ale jednak daje radę ją wysłuchać do końca.twoja_stara_trotzky pisze:nie zauważyłeś może, że przynajmniej kilka osób ten album jebie właśnie za to, że jest łatwy i przyjemny?Castor pisze:Przykładem niech będzie to nowe Deathspell Omega. Mimo że do łatwych i przyjemnych ta płyta nie należy, to jednak nie mam z nią problemów.
- Lykantrop
Dla mnie "Paracletus" to krok w tył, jeśli chodzi o to "udziwnianie" i "wykręcanie". Poza tym rozumieć mam to tak, że Castor po DSO spodziewał się płyty ułożonej, z wyważonymi i przewidywalnymi patentami? W takim razie chcę znać jego zdanie o "Fas...".
To tak jak oczekiwać tego, że kupując płytę Jose Carreasa usłyszy się czysty sopran.
To tak jak oczekiwać tego, że kupując płytę Jose Carreasa usłyszy się czysty sopran.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Castor właśnie pogrzebał szanse DSO na tytuł Płyta Roku

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Castor
- weteran forumowych bitew
masz prawo tak ją oceniać, a jeśli się ze mną nie zgadzasz to tylko dla tego że miałeś inne oczekiwania co do tego zespołu niż ja.twoja_stara_trotzky pisze: ale o czym ty do mnie rozmawiasz? przecież Paracletus nie jest ani udziwniony ani wykręcony, jest właśnie mało udziwniony i wykręcony, jest wręcz tandetnie prostacki momentami.
Na pewno nie spodziewałem się że użyją wyważonych i przewidywalnych patentów, bo to nie pasuje do zespołu który na nowo definiuje pojęcie Black Metalu, albo co najmniej je poszerza. Spodziewałem się jednak czegoś bardziej odkrywczego. Nie umiem tego czegoś lepiej sprecyzować bo to nie jestem ikoną Black Metalu i to nie ja wyznaczam trendy w tym gatunku. Jednak to co zrobili na Paracletus kompletnie do mnie nie przemawiaLykantrop pisze:Dla mnie "Paracletus" to krok w tył, jeśli chodzi o to "udziwnianie" i "wykręcanie". Poza tym rozumieć mam to tak, że Castor po DSO spodziewał się płyty ułożonej, z wyważonymi i przewidywalnymi patentami?

Ostatnio zmieniony 13-11-2010, 11:23 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.

- wombat
- zaczyna szaleć
Wszystko przez zbyt duze "udziwnienie" i "wykręcenie", którego jest jednak zbyt mało

- Riven
- Kontakt:
umowmy sie - riffy sa 'wykrecone' nawet bardziej niz wczesniej, ale sama plyta jest znacznie mniej 'wykrecona'

- twoja_stara_trotzky
dziękuje, że pozawalasz mi się z tobą nie zgadzać.Castor pisze:masz prawo tak ją oceniać, a jeśli się ze mną nie zgadzasz to tylko dla tego że miałeś inne oczekiwania co do tego zespołu niż ja.
- twoja_stara_trotzky
dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem 

- Maleficio
- Kontakt:
kurde, muszę to w takim razie posłuchać... pośmiać się zawszę warto w taką chujową pogodę.twoja_stara_trotzky pisze:dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem

twoja_stara_trotzky pisze:dobra, leci to nowe Massemord... ależ eksperyment, zajebali jeden riff z Roots Sepultury i go rozwadniają jakimś "klimatycznym" black metalem

- hcpig
- twoja_stara_trotzky
poniekąd. generalnie nie jest źle, szczególnie w końcówce, gdy mniej rozwadniają to "klimatycznym" black metalem, a bardziej na trans i space rocka stawiają. no ale żadne tam objawienie.
- Maleficio
- Kontakt:
Weź, znowu wprowadzasz zamęt na forum, teraz wszyscy będą szukać w wikipedii co to space rock 

- twoja_stara_trotzky
to im ułatwię: space rock to muzyka, gdzie zespół rockowy gra w kółko jeden riff, tyle, że część muzyków się wyłamuje i nie gra żadnego riffu, tylko robi "space" 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Nie trzeba było Castora aby te szanse pogrzebać.Adrian696 pisze:Castor właśnie pogrzebał szanse DSO na tytuł Płyta Roku![]()
![]()

A nowy MasseMord choć może jakiś rewelacyjny nie jest, to mi zdecydowanie najbardziej się podoba z tego co pod tym logiem nagrali. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo poprzedników słuchałem już dość dawno i niewiele pamiętam