ENSLAVED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Re: ENSLAVED, czyli progresywne Wikingi z Haugesund
Przyznaję, że posta o aktualnie pierwszym przesłuchaniu nowej płyty, spłodziłem czysto spontanicznie. Wiązało się to z radochą z okazji obcowania z wyczekiwanym tworem zespołu, który niegdyś był jednym z moich ulubionych. Jeśli ktoś spodziewał się patentów rodem w Voivod czy innego Rush, to może sobie teraz popłakać gdzieś w kącie. Ja dostałem do ręki (albo dostanę na dniach
) Axioma Ethica Odini i podtrzymuje swoją pierwotną opinię. Płyta bardzo dobra, mimo tego, że zwłaszcza początkowo, te czyste wokale działały mi nieco na nerwy. Moja dość wysoka ocena tego materiału wynika może z tego, że nie spodziewałem się jakiegoś spektakularnego powrotu do starego ich stylu.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no ale właśnie ta płyta jest jakby odejściem od eksperymentów z poprzedniej 
na rzecz pszaśnej piosenki biesiadnej i smutnych emo-smentów

na rzecz pszaśnej piosenki biesiadnej i smutnych emo-smentów

- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Mi poprzednia podeszła bardzo, ale to bardzo (choć fakt, nie od razu). Za to w przypadku nowej płyty... najpierw sceptycznie podszedłem do niezbyt pochlebnych wypowiedzi, które tu sie pojawiły. W końcu stwierdziłem, ze jednek ENSLAVED to ENSLAVED i trzeba spróbować... posłuchałem i.... wyłączyłem po 2 kawałku. Nie wiem, moze nastrój miałem nie taki, albo oczekiwałem czegoś innego, ale te wokale faktycznie nie jakoś tak irytowały. Jestem rozczarowany, przynajmniej na chwilę obecną. Ale pewnie jeszcze dam tej płycie szansę. W każdym razie nie teraz.
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najlepsze jest to, że Enslaved wlazł nową płytą w formułę, którą wyczerpuje OPETH i tym jednym albumem skasował całą dyskografię OPETH.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Pacjent pisze:Najlepsze jest to, że Enslaved wlazł nową płytą w formułę, którą wyczerpuje OPETH i tym jednym albumem skasował całą dyskografię OPETH.

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Pacjent pisze:Najlepsze jest to, że Enslaved wlazł nową płytą w formułę, którą wyczerpuje OPETH i tym jednym albumem skasował całą dyskografię OPETH.

Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
- twoja_stara_trotzky

- chaos
- w mackach Zła
straszne pierdy ten nowy enslaved
zatracili się gdzieś po drodze, a takie fajne płyty nagrywali jakiś czas temu
ciekawe dlaczego na MA ma aż 95 %
zatracili się gdzieś po drodze, a takie fajne płyty nagrywali jakiś czas temu
ciekawe dlaczego na MA ma aż 95 %
- Scaarph
- zahartowany metalizator
bo tam recenzje piszą zjeby. w szafie śpisz? 

- chaos
- w mackach Zła
- Scaarph
o masz, a ciebie co w dupę ugryzło? 

Rewelacyjny album! Nie wiem jeszcze czy przeskoczy poprzedni album, ale na pewno o rozczarowaniu nie może być mowy. Muszę się koniecznie w czwartek zerwać wcześniej z roboty i znów zobaczyć ich na żywo. Zawsze ich ceniłem ale w ciągu ostatnich dwóch lat Enslaved wdarł się do dość ścisłej czołówki moich ulubionych kapel. Trzeba być 13-letnim onanistą, wychowanym na Korn i Limp Bizkit, żeby nie doceniać geniuszu tej kapeli
Hehehe! Wracam do formy, jeszcze parę tygodni i powrócę do swojego starego nicka
))

- Skaut
Scaarph pisze:bo tam recenzje piszą zjeby. w szafie śpisz?

Na RYM też ocena wysoka, ale przy tym albumie to nie dziwota, bo młodzież chwyta takie melodyjne pseudoprogresywne patenty z łatwością. Gdyby nie te czyste zaśpiewy, to może dałoby się ten album uratować.
A tak, niestety, jest tylko lepszy niż cała dyskografia OPETH

Coś tam było! Człowiek!
- chaos
- w mackach Zła
w życiu nie spałem w szafie, śpię normalnie w łóżku, czasem w opakowaniu w łóżku ale ostatnio rzadko 
nie czytałem nigdy recenzji na MA, nie mam czasu, ale chyba masz rację że zjeby tam piszą recenzję, że takie kurwa gniotowi 95 %

nie czytałem nigdy recenzji na MA, nie mam czasu, ale chyba masz rację że zjeby tam piszą recenzję, że takie kurwa gniotowi 95 %
-
Re:
jestes gluchySkaut pisze:Scaarph pisze:bo tam recenzje piszą zjeby. w szafie śpisz?![]()
Na RYM też ocena wysoka, ale przy tym albumie to nie dziwota, bo młodzież chwyta takie melodyjne pseudoprogresywne patenty z łatwością. Gdyby nie te czyste zaśpiewy, to może dałoby się ten album uratować.
A tak, niestety, jest tylko lepszy niż cała dyskografia OPETH

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Scaarph
...a nie spierdalaj od razu.
-
a gdzie tam,Skaut to lebski facet,cyna,humor,tak jak Ty,jak mam kazac takim gosciom spierdalac,no co TyScaarph pisze:...a nie spierdalaj od razu.

- chaos
- w mackach Zła
- Skaut
kłamiesz[V] pisze:jestes gluchySkaut pisze:Scaarph pisze:bo tam recenzje piszą zjeby. w szafie śpisz?![]()
A tak, niestety, jest tylko lepszy niż cała dyskografia OPETH![]()
![]()

Coś tam było! Człowiek!
- Scaarph
ale to do chaosa było[V] pisze:a gdzie tam,Skaut to lebski facet,cyna,humor,tak jak Ty,jak mam kazac takim gosciom spierdalac,no co TyScaarph pisze:...a nie spierdalaj od razu.