TSJUDER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: TSJUDER
ale ową robotę potrafią rzucić z bomby tylko kiedy zainteresowanie ich zespołem wzrasta. część zobaczyła jaki na świecie sukces odnosi teraz watain więc próbują szczęścia ponownie, w szczere intencje i granie dla samego grania jakoś wierzyć mi się nie chce. a Troll po co wrócił ? kariera z the Kovenant nie wypaliła i probują teraz kasę zbijać na black metalu.
Lykantrop - a ty byś przestał wreszcie z matką w jednym łóżku spać..
Lykantrop - a ty byś przestał wreszcie z matką w jednym łóżku spać..
Chyba tylko te, których wyobrażenie o tym biznesie jest podobne do twojego. Wierz mi jednak na słowo, że nie ma takich zbyt wiele.Zephyrous pisze:ale ową robotę potrafią rzucić z bomby tylko kiedy zainteresowanie ich zespołem wzrasta. część zobaczyła jaki na świecie sukces odnosi teraz watain więc próbują szczęścia ponownie
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Chłopczyku, żarty żartami, uszczypliwość to jedno - ale takich tekstów to byś mi w 4 oczy chyba nie wygdakał, co? EOT.Zephyrous pisze:Lykantrop - a ty byś przestał wreszcie z matką w jednym łóżku spać..
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
zauważ że standardy szwedzko-norweskie są drastycznie inne od polskich, tam się da żyć z muzyki nawet nie koniecznie grając wielkie trasy koncertowe po całym świecie.
Lykantrop - załóż się syneczku.
Lykantrop - załóż się syneczku.
Standardy szwedzko-norweskie pozwalają zajmować się muzyką bez wielkich (lub żadnych) wyrzeczeń, ale zarabianie na niej to zupełnie inna bajka.
Ty już oczywiście masz rachunki wystawione na swój adres i nazwisko? Wiesz ile kosztuje samodzielne życie? Wgląd w roczne rozliczenia poszczególnych kapel też posiadasz? Czy to tylko takie gdybanie?Zephyrous pisze:a czemu by nie mieli ? jest popyt, jest podaż. w dobie czasów kiedy black metal jest prawie tak popularny jak muzyka disco, te bardziej znane zespoliki wywęszyły całkiem niezły biznes, więc czemu by nie nagrywać tylko po to żeby ponownie swoim zespołem wzbudzić zainteresowanie, tak wyglądają powroty prawie wszystkich zespołów.
W Polsce oprócz domorosłych mechaników samochodowych, lekarzy, trenerów piłki nożnej oraz budowlańców, jest także duża grupa księgowych-amatorów. Wszyscy mają wieloletnią praktykę oraz monopol na rację.
-
- zaczyna szaleć
a ty co 535 taki znawca, a z muzyką miałeś do czynienia pewnie jedynie na papierze. znam temat od podszewki więc wiem jak wygląda sprawa, pozatym jak już napisałem nie porównuj polski pod względem standardów muzycznych do takich krajów jak skandynawia bo to się mija z celem kompletnie, na żarcie,chlanie i rachunki im wystarczy, a niektórym więcej do życia nie potrzeba.
Oczywiście w Skandynawii miałeś okazję bywać, czy znasz to z przekazów papierowo-internetowych?
-
- zaczyna szaleć
skreśl opcję numer 2. pozatym mówimy o czołówce tamtej sceny a nie o zespołach dopiero początkujących, ci goście przekroczyli juz dawno 30-tke i mają troche inne priorytety, nie koniecznie związane jak napisałem z graniem dla samego grania, pisałem też, że tam black metal i nie tylko tam zresztą jest jak muzyka disco w polsce, zdecydowanie łatwiej więc zarabiać kasę na takim graniu, szczególnie takim zespołom jak Tsjuder itp. byle jakiego gniota teraz nie nagrają i tak się sprzeda.
Ostatnio zmieniony 20-11-2011, 22:14 przez Zephyrous, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
porównywanie polski do krajów takich jak skandynawia faktycznie mija się z celem, tu ma rację.
Dobrze. Skoro się orientujesz w realiach to rzuć liczbą sprzedawanych kopii wydawnictw kapeli pokroju TSJUDER.
-
- zaczyna szaleć
zapytaj się ich ostatniego wydawcy, będzie łatwiej.
- Scaarph
jeśli to do mnie to spieszę donieść, iż niestety nie posiadam takich danych, a to z tego względu, że skandynawia nie jest krajem, a w związku z tym nie ma sensu nawet dalej cokolwiek
A to Tsjuder, pod względem "artystycznym" lub czysto komercyjnym, kiedykolwiek należał do czołówki norweskiej sceny BM? To najzwyczajniej w świecie nie jest zespół na tyle popularny żeby mogli z samej muzyki wyżyć.Zephyrous pisze:pozatym mówimy o czołówce tamtej sceny
-
- zaczyna szaleć
a z innej beczki, odpowiedz na chłopski rozum czemu nagle wrócił do grania Troll, z czystej rządzy grania black metalu ? jakoś nie sądze.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
A co wy tam wiecie chłopaki, Zephyrous ma dane z pierwszej ręki. Tsjuder już w dniu premiery z najnowszym albumem miał status 666-krotnej platynowej płyty, za koncert biorą nie mniej niż po 50 tysiów euro na główkę, więc żyć nie umierać. Oczywiście mówimy o Tsjuder bardziej znane zespoły ze Skandynawii mnożą stawkę koncertową razy 1488.Conflagrator pisze:A to Tsjuder, pod względem "artystycznym" lub czysto komercyjnym, kiedykolwiek należał do czołówki norweskiej sceny BM? To najzwyczajniej w świecie nie jest zespół na tyle popularny żeby mogli z samej muzyki wyżyć.
Hello darkness, my old friend
- Scaarph
no tak troll to na bank zarobi kupę kapusty na tej reaktywacji :D
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
Dwie pierwsze płyty. Na nich jest jeszcze klimat i niebalnalne aranżacje. Potem poszli juz w stronę skocznego pitu-pitu.
Stary - w Skandynawii to mógłbym być nawet pederastą - gwałcicielem, gdybym wiedział, że za to pójdę wypoczywać przez pół roku w trójgwiazdkowym hotelu, jak pewien muzyk ze znanej norweskiej kapeli. I zanim zaczniesz pierdzieć, że nie "bywam" po drugiej stronie Bałtyku: mam tam wystarczająco dużo znajomych, żeby wiedzieć, że tam można się świetnie bawić, buntując za państwowe pieniądze.Oczywiście w Skandynawii miałeś okazję bywać, czy znasz to z przekazów papierowo-internetowych?
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
Hamburger na stacji benzynowej potrafi kosztować 100NOK , po ile płyty sprzedaje TSJUDER?
e
Dla przykładu DARKTHRONE The Cult Is Alive w dużym jak na Norwegię sklepie w Alesund 250 NOK.
e
Dla przykładu DARKTHRONE The Cult Is Alive w dużym jak na Norwegię sklepie w Alesund 250 NOK.
To się musisz Sragasha zapytać, ale nie dopuszczasz myśli, że ktoś zwyczajnie znów poczuł potrzebę grania takiej czy innej muzyki? Myślisz, że jak Anders Odden po latach grania z Apoptygma Berzerk powrócił z Cadaver to zrobił to tylko po to żeby żyć z muzyki i robić karierę?Zephyrous pisze:a z innej beczki, odpowiedz na chłopski rozum czemu nagle wrócił do grania Troll, z czystej rządzy grania black metalu?
Popatrz na koszty utrzymania w Norge. Taki Tsjuder naprawdę musiałby nieźle zarabiać żeby tam wyżyć z samej muzyki.