OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
					Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
	Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ggfh
 - weteran forumowych bitew

Re: OBITUARY
bonusy to te utwory co dawali na remasterowanych wersjach?

- Żułek
 - Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- 
				Nasum

Przesłuchałem, i jako właściwie rówieśnik zgodzę się z Marianem. 
Trójka Obituary była na piracie, sam taką miałem. Te wspominki z lat minionych, pokrytych kurzem, są bardziej rozwinięte, opowiada o nich z większą pasją, lepiej sie tego słuchało. Od albumu powrotnego jakby tego polotu w wypowiedziach mniej, na zasadzie że wydali płytę i raptem kilka słów o niej. Jakby mniej czasu poświęcił na wgryzienie się w te materiały, więc i wspomnień dotyczących tych albumów mniej. Zgadzam się co do Santolli, bo to był szkodnik zarówno w Obituary, jak i w Deicide.

Trójka Obituary była na piracie, sam taką miałem. Te wspominki z lat minionych, pokrytych kurzem, są bardziej rozwinięte, opowiada o nich z większą pasją, lepiej sie tego słuchało. Od albumu powrotnego jakby tego polotu w wypowiedziach mniej, na zasadzie że wydali płytę i raptem kilka słów o niej. Jakby mniej czasu poświęcił na wgryzienie się w te materiały, więc i wspomnień dotyczących tych albumów mniej. Zgadzam się co do Santolli, bo to był szkodnik zarówno w Obituary, jak i w Deicide.
- 
				Maruder
 - w mackach Zła

- 
				Nasum

Taaa, to taka seria. 
A swoją drogą - sam wywód na temat danej kapeli jest dobry, poznajesz punkt widzenia recenzenta, ale ciekawsze by było, gdyby miał jakiegoś rozmówcę, kogoś, kto by był niejako w opozycji, albo po prostu pokazywał inny punkt widzenia. Chociażby jak w filmie o dyskografii Suffocation, który wkleił swego czasu kolega Mol.

A swoją drogą - sam wywód na temat danej kapeli jest dobry, poznajesz punkt widzenia recenzenta, ale ciekawsze by było, gdyby miał jakiegoś rozmówcę, kogoś, kto by był niejako w opozycji, albo po prostu pokazywał inny punkt widzenia. Chociażby jak w filmie o dyskografii Suffocation, który wkleił swego czasu kolega Mol.
- Bonecrusher
 - zahartowany metalizator

Ostatnie Obituary jest jak dojrzała  kobieta  z mocnym makijażem. Naturalnie też  jest piękna, ale lata zrobiły swoje i trzeba było  się  odpicowac  przed wyjściem  na miasto. Ostatni MA też  mi siadl  ładnie. Ogólnie  to młode  kapele robią  taki rozpierdol w eterze, że  to głowa  mała. A  legendy dalej trzymają  wysoki poziom jak Immolation , czy Incantation. Bardzo dobry czas na bycie fanem muzyki.

Eternal  spokój!
						- 
				Nasum

Ostatni longplay Obituary jest bardzo dobry i zasługuje na więcej uwagi niż pobieżne przesłuchanie. Tam jest właściwie wszystko to, za co lubię ten zespół.  Jestem skłonny się założyć, że kolejny materiał jaki nagrają będzie brzmiał podobnie i po raz kolejny będzie to udana płyta.

- Żwirek i Muchomorek
 - postuje jak opętany!

Rozbraja mnie zupełnie fakt, że te historie są totalnie o niczym - pojechałem na bazarek, kaseta była za droga, kupiłem sobie inną - a słucha się ich tak, że ciężko się oderwać, suspens taki że włosy dęba stają. To jest urodzony gawędziarz, ze świecą takich szukać.
Aż se jedynkę zarzucę, bo czemu nie. "Nieludzkie wokale" aj waj.
- Aron
 - postuje jak opętany!

Ja tam Maryśkę lubię. Fakt że gawędziarz z niego niczym Robert Makłowicz, który chuja tam się zna na gotowaniu, ale to pasjonat który o żarciu mówi z takim zamiłowaniem, że aż sam chciałbyś wpierdolić szczura niczym mieszczanie w obleganym Orleanie.

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
						z forum fanów Metalliki
- hcpig
 - mistrz forumowej ceremonii

Re:
Dzisiaj mija 20 rocznica od napisania tego posta. Czy Maniek podtrzymujesz tę orkę na zespole Obitewary?Gore_Obsessed pisze: ↑06-09-2005, 18:49Podpisuję się pod tym. Dla mnie ten zespół to nuuuuuuuuuuuuuuuda.
Nie słyszałem tylko koncertówki i "Frozen In Time". Z pozostałych wydawnictw najgorsze jest według mnie "Cause Of Death". To obok "Here In After" najbardziej muląca deathmetalowa płyta jaką słyszałem. "World Demise" jest odrobinę lepsza, ale i tak z własnej woli bym jej poraz kolejny nie przesłuchał. Jest za długa, za jednostajna, za monotonna. "Back From The Dead" jest chociaż odrobinę krótsza, ale to jej jedyna przewaga. Najlepsze są "Slowly We Rot" i "The End Complete" (mój głos na tę pierwszą), ale i tak bym na nie pieniędzy nie wydał.
Ogółem wkurwiają mnie: brak tekstów na pierwszej płycie, teksty o ratowaniu Ziemi na "World Demise", teksty O NICZYM na pozostałych płytach. Wkurwia mnie wokal Twardego. Wkurwiają mnie rapowane naleciałości słyszalne od zawsze w ich graniu. Kolesiom brakuje tylko luźniejszych ciuchów i dredów. ZAORAĆ!
Yare Yare Daze
						- Triceratops

Chuj z Obituary ale Here In After to najlepsze Immolation a perkusyjnie to najlepsze Immolation i nie tylko, Craig Smilowski to byl perkusyjny kosmita, szkoda, ze juz nie gra nigdzie.

woodpecker from space
						- Najprzewielebniejszy
 - zahartowany metalizator

- Believer
 - weteran forumowych bitew

Nie wiem czy najlepsze, bo nie jestem wielkim znawcą dyskografii tego zespołu, ale here in after bardzo lubięTriceratops pisze: ↑06-09-2025, 10:49Chuj z Obituary ale Here In After to najlepsze Immolation a perkusyjnie to najlepsze Immolation i nie tylko, Craig Smilowski to byl perkusyjny kosmita, szkoda, ze juz nie gra nigdzie.