CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trashowaprzemoc
- świeżak
Re: CULTES DES GHOULES
chujowa to jest lepiej posłuchajcie sobie trashowa przemoc, to jest dobre
Traszowa przemoc, spadaj. Opuszczam ten nudny kościół. Po prostu sobie rzeczy będą płonęły żywcem. Traszowa przemoc, odejdź. Traszowa przemoc, spadaj. Solo na gitarze. Ła. Będę robił czego chcę. Coś o garniturze, nie. Jebać wasze stare chuj wam w dupę
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jutro, a w zasadzie dzisiaj może być TEN WIELKI DZIEŃ !
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sova
- rasowy masterfulowicz
CULTES DES GHOULES - The Rise Of Lucifer 10"MLP
-Cavernous necromantic Black Metal of Death.
No samples, no nothing.

-Cavernous necromantic Black Metal of Death.
No samples, no nothing.

- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Wydaje mi się czy faktycznie tłoczenie na złotym placku już poszło z Terratur ? Chuj wielki ! ... a to miał być taki piękny dzień :/
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- postuje jak opętany!
Poszło chyba w parę godzin. OCSR wyda też kasetę w niedługim czasie jakby coś.
- COFFIN
Skoro to jeden około 20 minutowy kawałek, to jestem ciekawy tym bardziej. Jak ktoś dostanie placka od Sovy to niech napisze, jak jest.
'Come the Blessed Madness'
-
Re: Cultes des Ghoules
Taki cytat z drugiej strony tematu:
Rozbawiło mnie.Cthulhu pisze:Za 4-5 lat nikt nie będzie pamiętał o czymś takimi jak "Cultes des Ghoules". Ale i tak szacunek za całkiem udany debiut.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- zaczyna szaleć
Mam od wczoraj ten LP, i jest całkiem OK.
- Silent_Sea
Cóż, w przypadku tego zespołu "całkiem OK" oznacza znaczny spadek formy ;)Fidelio666 pisze:Mam od wczoraj ten LP, i jest całkiem OK.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- zaczyna szaleć
Ile ludzi, tyle gustów.
-
- postuje jak opętany!
Delikatnie napisane. Kawałek bezsprzecznie nie odbiega od tego co CdG zaprezentowali na Henbane, więc jest troszeczkę lepiej niż OK. Naturalnie, jeśli ktoś uważa, że Henbane jest OK, The Rise of Lucifer też jest ok:)Fidelio666 pisze:Mam od wczoraj ten LP, i jest całkiem OK.
- COFFIN
Na to liczyłem.White Pharaoh pisze: Kawałek bezsprzecznie nie odbiega od tego co CdG zaprezentowali na Henbane więc jest troszeczkę lepiej niż OK.
Jeśli ktoś uważa, że jest tylko ok, to delikatnie rzecz ujmując trzeba współczuć.White Pharaoh pisze: Naturalnie, jeśli ktoś uważa, że Henbane jest OK, The Rise of Lucifer też jest ok:)
- Drone
To prawda, "Henbane" to wybitna płyta. 8/10 bez dwóch zdań.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Jako spec od blak metalu uwazam ze obie poprzednie płyty inne i obie wyśmienite ze wskazaniem na lulka. Czekam na nowa z niecierpliwościa.
-
Tak jest.Harlequin pisze:obie poprzednie płyty inne i obie wyśmienite ze wskazaniem na lulka
Bo lulek lulkiem, spust masowy odnotować można, a Haxan to też jest przecież bardzo dobry materiał, zdecydowanie wybijający się ponad przeciętną. Pod kątem atmosfery jest to może bardziej konwencjonalne niż Henbane, ale mimo to wciąż zajebiste. Henbane wygrywa z uwagi na nieco bardziej oryginalną (chociaż nie wykraczająca poza ramy gatunku: i bardzo dobrze) otoczkę takiego psychodelicznego horroru skąpanego w słowiańskim folklorze (wiedźmy, bagna, gotowanie słuchacza w rosole z żabiego skrzeku, niby nic nowego, ale bez grama tandety - i to jest pewne novum - stuprocentowe zło, nie ma żartów). Niemniej jednak, słuchając obu albumów pod rząd nie mam wrażenia, że Haxan jest na jakimś drastycznie niższym poziomie, właściwie jest to porównywalna półka IMO.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Harlequin
Tak. Haxan zdecydowanie jest bardziej upiorny, ale Henbane to troche taki troche poganski, nieokiełznany, nieco obrządkowo-rytualny. Dla mnie mega.
- COFFIN
Wrzucę tutaj:
No to dopiero teraz narobiłem sobie smaka:>White Pharaoh pisze: Numer jak żywcem wyjęty z Henbane, ale broń bobrze nie odpad. Spokojnie byłby jednym z lepszych kawałków na płycie. Jak to u CdG bywa, numer w tempach raczej średnich, aczkolwiek w kilku momentach rzeźbią dla Szatana nieco szybciej. Jest kilka riffów, które w połączeniu z jak zawsze rytualną pracą bębnów, wyryły mi pod czaszką głębokie rany. Kawałek w języku ojczystym.
-
Zajebiście - bo jeśli miałbym na siłę szukać jakichś minusów na Henbane, to byłby nim ten właśnie, że brakuje mi tekstów po polsku (poza The Devil Intimate oczywiście). Angielszczyzna nie pasuje do całej tej pogańskiej estetyki, a ostatni numer jest właśnie między innymi dzięki temu doskonały.White Pharaoh pisze:Kawałek w języku ojczystym.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- maciek z klanu
Harlequin pisze:Tak. Haxan zdecydowanie jest bardziej upiorny, ale Henbane to troche taki troche poganski, nieokiełznany, nieco obrządkowo-rytualny. Dla mnie mega.
czy my sluchamy innych plyt? przeciez haxan jest tak rytualny ze glowa odpada...
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo