Wstyd się przyznać, ale też uważam, że to całkiem dobra płyta jest.Sturm pisze: ↑14-02-2025, 03:28Posłuchałem sobie tego Patriarkha trochę dla beki, trochę na zasadzie easy listenera puszczonego w formie, na którą szkoda było czegoś lepszego — i właściwie zaskoczyło in plus. Mam to skatalogowane jako guilty pleasure. Wydaje mi się dużo lepsze niż pierwsza Batushka (nic późniejszego od żadnego z obozów nie słyszałem), bo tam było to zlepione na zasadzie przeplatanki elementów cerkiewnych, świetnych z urzędu, z bardzo miernym meloblackiem i trzymało się tylko na tych pierwszych. Teraz to jest dużo bardziej pokombinowane i zintegrowane, sam meloblack jest tylko jednym z elementów układanki, stojąc mocno w cieniu, dominują te cerkiewno-folkowe. Zaryzykuję nawet ocenę, że całkiem kunsztownie te kawałki opracowali. Podejrzewam, że to jest po całości szaber, oni przewalają całe tony płyt z muzyką cerkiewną i folkiem od Bialorusi po Bałkany, wybierają motywy, które później po niewielkim przetworzeniu albo wręcz żywcem włączają do tych swoich utworów, i z tego powodu słucha się nieźle. Nie szanuję, ale może jeszcze wrócę. Takiego Rotting Christa z ostatnich paru płyt ekipa grubego rozwala na drobne kawałki. Porównanie mało nobilitujące, ale na wyższej półce ich nie postawię, bo to podobna zarobkowa produkcja.
BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
To musi być straszne wstydzić się, że jakaś muzyka się podoba.
Zawsze można publicznie mówić, że słucha się tylko Revenge, żeby uratować twarz przed kolegami.
Zawsze można publicznie mówić, że słucha się tylko Revenge, żeby uratować twarz przed kolegami.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Mnie tam i pierwszy album się podobał i ten również, chociaż bardziej. Tych pomiędzy nie słyszałem. Z tym, że ja lubię melodyjne granie a na bleku się nie znamŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-02-2025, 18:30To musi być straszne wstydzić się, że jakaś muzyka się podoba.

Everyone loves you when you are dead
-
- weteran forumowych bitew
Jestem pod wrażeniem...ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-02-2025, 18:30To musi być straszne wstydzić się, że jakaś muzyka się podoba.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ja mówię, że jak mam ochotę na metal to włączam PORTAL i dyskusja jest zamknięta. Wczoraj jak wrzuciłem ''ION'' to aż uszy zaboleli