zapomniales dopisku.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑15-02-2026, 18:22Nie wiemy świniaku skąd te urojenia, ale my są z innej parafii.
Wracając do Mayhem. Strasznie spowszedniała ta kapela. Zaskoczenie, to kaj był synonim, a dziś niedościgniony wzorzec, fatamorgana majacząca na horyzoncie. Muzyka z betoniary, brzmienie korporacyjne, zawodzenie z podlaskiej kapliczki przy drodze krajowej.
MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: MAYHEM
- tomekw48
Order of Nine Angels... Heh... Mi ta płyta się podoba. Od dnia premiery słucham tej płyty z namaszczeniem. Codziennie jeden raz. I nie robię przy tym nic innego, jak czytanie na przykład, tylko siedzę w fotelu i się delektuję. Co prawda zaraz po Mayhem puszczam sobie taką np. Truciznę, aby wyjść z transu. Nadal mi się podoba ta płyta i jeszcze się nią nie znudziłem.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑15-02-2026, 18:22Wracając do Mayhem. Strasznie spowszedniała ta kapela. Zaskoczenie, to kaj był synonim, a dziś niedościgniony wzorzec, fatamorgana majacząca na horyzoncie. Muzyka z betoniary, brzmienie korporacyjne, zawodzenie z podlaskiej kapliczki przy drodze krajowej.
Tą płytę dał mi Bóg, który jest Wszystkim. Bóg, który jest dobry i zły jednocześnie. Bóg, który jest wszechpotężną siłą, która mną włada. Nie mam wolnej woli, moją wolą jest wola boża. Bogu najnowsze Mayhem się podoba. Nowe Mayhem to piękny gest matriksa w stronę plebsu, którzy dzięki tej częściowo komercyjnej muzie sięgną po ich starsze dokonania. Chociaż prawdę mówiąc, jak czytam teksty z DMDS, ich najbardziej kultowej płyty, która jest ich opus magnum, to nie wiem nad czym się prawdziwi black metalowcy tutaj spuszczają. To nie jest true BM w warstwie tekstowej. Zawsze się liczyła bardziej muzyka, a teksty były tylko tłem dla ucha. Taki Freezing Moon to w warstwie tekstowej nocna polucja nastolatka. Walić konia można przy tej muzyce, a nie odprawiać czarną mszę. Bolączka tekstowa trwa aż do dziś. Pod względem tekstowym Mayhem od zawsze był muzyką do walenia konia.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
Kurz w końcu opadnie, a szydło z worka wyjdzie. Ziarno od plew zostanie oddzielone. Zaprawdę powiadamy.
Zakon Dziewięciu.
Zakon Dziewięciu.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
ej ale ONA to order of nine angles a nie "angels" ja pierdole 
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- zekke
The barbeque has just begun, cytujac klasyka.
- tomekw48
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
My nie od neonazi satanistycznej sekty z UK, choc ideały szlachetne i schlebia nam porównanie, ale mylenie tropów z naszej strony też.
Jednakowoż pozdrawiamy ciebie i twoich kolegów kolejarzy.
Zakon widzi, Zakon wie.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
^ Czy kolektywnie korzystacie z ustępu?
- zekke
macie karte duzej rodziny? przy dziewieciu to chyba nawet z dwie mozna ukręcić
- DST
- rasowy masterfulowicz
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
Od kropek jest tu inny gagatek z rozdwojeniem kątów rozwartych z dziedzin i loginów wszelakich.
Myśmy są upadli co powstają. Nas dziewięciu wyklętych.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Odstaw "Władcę Pierścieni", jest dużo innej literatury np. "W pustyni i w puszczy", fajna historia.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑15-02-2026, 20:46Od kropek jest tu inny gagatek z rozdwojeniem kątów rozwartych z dziedzin i loginów wszelakich.
- hcpig
Order_of_Nipples, zacząłeś od aroganckiego posta bo nawet nie uzasadniłeś stanowiska, jak jesteś taki mądry to podziel płyty Mayhem na tiery high, mid i low.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
Byłaby to doskonale zapamiętana kapela, gdy po prostu przestała istnieć wraz z ostatnim tchnieniem Blasphemera pod tym szyldem. A tak mamy cyrk i stulejarstwo tworu, gdzie talentu za grosz i trzeba kopiować pomysły żeby co do gara włożyć na starość.
Zakon był przez dekady. Zakon wie.
Zakon był przez dekady. Zakon wie.
Kolektywizm to raczej domena tego forume. Plotki w wirtualnej rzeczywistości nie pozostawiają złudzeń towarzyszu.
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Poplułem się zupą żółwiową. Jakbym So_it_is_done czytał 15 lat temu, tylko u niego zamiast Blasphemera byłby Euro.Order_of_Nine_Angels pisze: ↑15-02-2026, 21:23Byłaby to doskonale zapamiętana kapela, gdy po prostu przestała istnieć wraz z ostatnim tchnieniem Blasphemera pod tym szyldem. A tak mamy cyrk i stulejarstwo tworu, gdzie talentu za grosz i trzeba kopiować pomysły żeby co do gara włożyć na starość.
Dawaj swoje top 10 płyt bm i pamiętaj, że bez VLAD TEPES się nie liczy.
Jest jeszcze trzecia możliwość - być może tak się dzieje, gdy się zakłada multikonto po pijaku!
Przygody Batona na czarnym lądzie
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
Pijackie ekscesy odchodziły tu z 15 lat temu. Teraz co najwyżej cynamonowe latte na sojowym.
Zakon pamięta.
Zakon pamięta.
- hcpig
Nie doceniasz Tommiego M(ontany).Order_of_Nine_Angels pisze: ↑15-02-2026, 22:17Pijackie ekscesy odchodziły tu z 15 lat temu. Teraz co najwyżej cynamonowe latte na sojowym.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Order_of_Nine_Angels
- świeżak
I tak jest spokojniejszy niźli był.