AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: AUTOPSY

21-01-2012, 10:27

83koper83 pisze:Mieliście szczęście dorastac w otoczeniu die-hardów, którzy wam coś podsunęli, doradzili... Zazdroszczę wam.
Ty tak na serio? Nie sądzę aby dorastanie w otoczeniu takich typów było czymś godnym pozazdroszczenia. ;)
A co do wątku o Autopsy, to mam wrażenie, że z karygodnie niedocenianego zespołu stają się tutaj powoli świętą krową i coraz trudniej będzie o jakąś sensowną dyskusję bez obrzucania się błotem.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-01-2012, 10:29

zeby ulatwic sprawe powiem ze okladka tej kompilacji wydaje mi sie zupelnie przecietna, takze nie ma idealow ;)) no ale tak poza tym to naprawde ciezko sie do czegos przyczepic hehe
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

21-01-2012, 10:35

A ja wciąż jeszcze mam mieszane uczucia względem ostatniej płyty, choć może z czasem się do niej przekonam. Czuję jednak w kościach, że nowa epka będzie strzałem w dziesiątkę. Abscess na różnych splitach robiło czasami o wiele ciekawsze rzeczy niż na długograjach, uwielbiam też autopsiaste "Fiend for Blood", więc pokładam duże nadzieje w tym materiale.
DCI Hunt

21-01-2012, 10:51

ultravox pisze:A ja wciąż jeszcze mam mieszane uczucia względem ostatniej płyty, choć może z czasem się do niej przekonam.
U mnie zaskoczyła od razu - zajebista płyta. Dość przystepna i przebojowa, więc nie słucham jej zbyt często żeby nie przedawkować tak jak "Dawn Of Inhumanity". Ostatnio najczęściej słucham "Acts..." i "Shitfun".
shitfun
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 10:57

Dobry wybór Maciek z Actsem i Shitfunem, ich najlepsze płyty :)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
DCI Hunt

21-01-2012, 11:28

I chyba najmniej przystępne. Chyba dlatego je tak magluję :) W sumie to odkąd kupiłem sobie playera 8gb to większość dyskografii Autopsy cały czas tam trzymam. :D
shitfun
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 11:45

polecam je zmaglować doszczętnie, dla mnie od ponad 15 lat najlepsze płyty i autopsy i death metalowe :)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

21-01-2012, 12:10

Riven pisze:haha,no dzieki Maria, przekaze. najzabawniejsze ze byrdzio sam sie wpychal na mojego priva i regularnie wlazil mi w dupe friendly talkiem i pytanami o muzyke (az mialem juz tego lekko dosc jak mi sie zaczal zwierzac z jakis problemow, przeciez ja typa na oczy nie widzialem nawet), a potem nagle weszla jakas spinka i teraz jestem zjebem i nie mam przyjaciol (no kurwa ;D)
Się uśmiałem. :))))))
Maria Konopnicka

21-01-2012, 12:32

Nie ma się z czego śmiać - tak to jest na forum. Trotzky też najpierw bardzo lubił Drone'a, a później uznał go za idiotę. :) Na forum jest jak w brazylijskim serialu - intrygi, zwroty akcji, miłości, zdrady... :)
ultravox pisze:z karygodnie niedocenianego zespołu stają się tutaj powoli świętą krową i coraz trudniej będzie o jakąś sensowną dyskusję bez obrzucania się błotem.
Też mam takie wrażenie - dlatego ponawiam pytanie - czy ostatnia płyta AUTOPSY mimo swej zajebistości nie jest przypadkiem słabsza od poprzednich? :)
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 12:37

Pewnie to reakcja na kolejną uwagę za brak zeszytu z nauk przyrodniczych, ale moim zdaniem jest słabsza. Ale to jak z Immolation - ich słabszy moment i tak jest nieosiągalny dla innych.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
byrgh
zahartowany metalizator

21-01-2012, 12:54

Maria Konopnicka pisze:
byrgh pisze: dziewczyny nie znajdziesz, ale przynajmniej dasz chwile na oddech wirtualnym przyjaciolom :) dobranoc
...ej no, Riven ma dziewczynę. Nawet bardzo sympatyczna. :) Pozdrawiam przy okazji. :)
Chłopaki - nie spinajcie się, na forum nic nie jest takie na jakie wygląda. Nawet Voivod ani Coroner nie mają takiego kultowego statusu jakbyśmy chcieli, a ostatnie Autopsy w rzeczywistości jest za długie i dość przeciętne. :)))))
Jakos nie chce mnie sie w to wierzyc, ale no dobra, niech ci bedzie. ;-)
No jak nie jest takie na jakie wyglada, a jakie jest blokowanie i odblokowywanie, bo go rzyc swedzi? Co mozna powiedziec o kims, kogo najwartosciowszy post w temacie Burzum brzmi:
Riven pisze:mmmmmm.....jeb fale!
?
Wy moze obcujecie z takimi na co dzien, ale mnie to przerasta. i tyle z obronnego offtopu, mialem sprostowac pare rzeczy, ale czy jest sens - kazdy moj konczacy post zawsze bedzie powodowal reakcje, poza tym to tylko forum, parafrazujac 535 "nie bede odbieral mu nadziei na ostatnia funkcje w zyciu". :))))))
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

21-01-2012, 12:56

Maria Konopnicka pisze:
ultravox pisze:z karygodnie niedocenianego zespołu stają się tutaj powoli świętą krową i coraz trudniej będzie o jakąś sensowną dyskusję bez obrzucania się błotem.
Też mam takie wrażenie - dlatego ponawiam pytanie - czy ostatnia płyta AUTOPSY mimo swej zajebistości nie jest przypadkiem słabsza od poprzednich? :)
Inna od wcześniejszych, zajebista, deathmetalowa aż do szpiku kości!!!
Nie minął nawet rok od premiery ME, a pierwsze albumy mają już po 20 lat. Za szybko...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-01-2012, 13:00

Ilość ludzi siedzących w piątkowy wieczór przed komputerem, pijących do ekranu i pierdolących głupoty w temacie o najlepszym zespole grającym szwedzki death metal jest zaskakująco duża.

:D
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

21-01-2012, 13:10

SCREAMBLOODYGORE pisze: inna od wcześniejszych, zajebista, deathmetalowa aż do szpiku kości!!!
Dokladnie tak - inna, ale jakościowo nie odstaje do reszty. Może gdybym był pierdołą przedkładającym równania i zestawienia nad słuchanie zajebistej muzyki to stwierdziłbym, że "Macabre Eternal" to ich najsłabsza płyta, ale póki co stwierdzam, że to po prostu kolejna zajebista płyta Autopsy.

PS. Ciekawe czy (The) Ravenous ma szanse zostać kultem ? :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-01-2012, 13:55

Morph pisze:Ilość ludzi siedzących w piątkowy wieczór przed komputerem, pijących do ekranu i pierdolących głupoty w temacie o najlepszym zespole grającym szwedzki death metal jest zaskakująco duża.

rotfl, true.
Ten, a moze bysmy piwko dzis strzelili, co? Ale dzis bez spirolu, serio, mam od zajebania roboty, a we wtorek wydupiam do cieplego kraju.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-01-2012, 13:57

19 w piwotece?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-01-2012, 14:00

20 w Eclipse.

Jestem ustawiony z 2 ziomami + na 75% longinus.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

21-01-2012, 14:00

Może być.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-01-2012, 14:02

Git.
535

21-01-2012, 14:06

Morph pisze:Ilość ludzi siedzących w piątkowy wieczór przed komputerem, pijących do ekranu i pierdolących głupoty w temacie o najlepszym zespole grającym szwedzki death metal jest zaskakująco duża.

Uczymy się od najlepszych...Mistrzu.
Conflagrator pisze:Ciekawe czy (The) Ravenous ma szanse zostać kultem? :)
Jeżeli tylko zechcemy, to jak najbardziej. Daj znać kiedy zaczynamy proces beatyfikacji. Tam kolejka jest długa, więc nie zwlekaj z decyzją.
Maria Konopnicka pisze:Ponawiam pytanie - czy ostatnia płyta AUTOPSY mimo swej zajebistości nie jest przypadkiem słabsza od poprzednich? :)
Oczywiście, że tak jest. Tam wyżej jeden Kolega napisał o przebojowości i przystępności. Mi uchylenie wieka trumny, kompletnie nie przeszkadza. Niech AUTOPSY wypełnia listy przebojów i wszelakie rankingi popularności. Może nawet Wojewódzki Krzysztofa zaprosi do programu, albo inny Lis. Myślę, że cała konkurencja zazdrości owej "słabości".
ODPOWIEDZ