FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: FURIA

09-09-2016, 09:24

WaszJudasz pisze:
maciek z klanu pisze:cos dlugo cicho u Furii. Ktos cos wie? Załamanie po słabym Nocelu?
Po prawdopodobnie najlepszej płycie znaczy?
moim zdaniem jest najslabsza. ale to juz kwestia gustu. przy takiej krolowej luizie albo marzannie MOIM ZDANIEM Nocel nie istnieje
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

09-09-2016, 09:27

Ostatnio w końcu posłuchałem nocel. Pierwszy utwór spoko, drugi też , trzeci daje rade, a potem jakies plumkanie, melodeklamacje, i inne chujstwa, co to ma być? straszna siermięga...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

09-09-2016, 19:45

Nocel i Marzanna są dobre, Grudzień już słabszy, ale do Jesieni chyba się już nie przekonam. Bzyczy to i tyle.
Awatar użytkownika
hcpig

23-09-2016, 20:30

Only_True_Believers pisze:Ostatnio w końcu posłuchałem nocel. Pierwszy utwór spoko, drugi też , trzeci daje rade, a potem jakies plumkanie, melodeklamacje, i inne chujstwa, co to ma być? straszna siermięga...
Zajebista płyta, BTW życzę temu bandu powtórzenia sukcesu Mgły bo załugują na niego w równym stopniu.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

23-09-2016, 20:39

+1
535

24-09-2016, 01:16

hcpig pisze:
Only_True_Believers pisze:Ostatnio w końcu posłuchałem nocel. Pierwszy utwór spoko, drugi też , trzeci daje rade, a potem jakies plumkanie, melodeklamacje, i inne chujstwa, co to ma być? straszna siermięga...
Zajebista płyta, BTW życzę temu bandu powtórzenia sukcesu Mgły bo załugują na niego w równym stopniu.
Jeżeli to nie są jaja, to prawdopodobnie w tym momencie wychodzi różnica pokoleń. Inaczej tego nie mogę sobie wytłumaczyć.

edit
Szybki risercz w komentarzach i wszystko jasne, wkleję na chama, bo inaczej nie umiem.

Uzurpator666
Uzurpator6661 miesiąc temu
Najwybitniejszy album w dziejach polskiego Black Metalu. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
1
TheMistico66
TheMistico661 miesiąc temu
A Martwa polska jesień? A Mgła? EPka Nagual? Plaga? Pierwsze albumy Behemoth? Graveland?
2 Roach43
Roach431 miesiąc temu (edytowany)
Dobre pytanie..... Jest pełno dobrych polskich zespołów....
1 Uzurpator666
Uzurpator6661 miesiąc temu
Są bardzo dobre, niektóre nawet doskonałe, ale jak wyżej. Chociaż małe sprostowanie: jest jeszcze wśród najwybitniejszych PROFANUM - 'Profanum Aeternum - Eminence Of Satanic Imperial Art'... No to idą łeb w łeb.
MrBoogie92
MrBoogie921 tydzień temu
Najnowsza Mgła, Batushka i tyle możemy rozmawiać. :) Najnowsze KSM też rozpierdala na łopatki.
Awatar użytkownika
hcpig

24-09-2016, 08:09

No i czego to ma dowodzić.

Furia, Mgła, Profanum, KSM zajebiste zespoły,najlepszy polski BM obok kilku innych nazw, uzasadniona konfrontacja.

Stary Behemoth, Graveland, Plaga - dobre rzeczy.

Nagual - ??? Nie znam.

Batuszka - ROTFL
Yare Yare Daze
535

24-09-2016, 08:12

No właśnie tej. No. Kurwa....różnicy pokoleń.
Awatar użytkownika
hcpig

24-09-2016, 08:15

Jak kogoś niszczy Furia albo ostatnie KSM to jest gimbem? Aha.
Yare Yare Daze
535

24-09-2016, 08:27

hcpig pisze:Jak kogoś niszczy Furia albo ostatnie KSM to jest gimbem? Aha.
Nie. Tego nie napisałem, dlaczego od razu wpadasz w skrajne interpretacje? Nie jestem wytrawnym badaczem sceny, ale w dyskusji o "najlepszych polskich zespołach Black Metalowych" w której nie pada nazwa Cultes Des Ghoules, czuję się dziwnie. Wystarczy jednak zestawić sobie Black Metal tej jednej z Black Metalem, który grają tamci i wszystko staje się dla mnie jasne.
Awatar użytkownika
hcpig

24-09-2016, 09:18

I Furia i Cultesy są zajebiście orygnialne, rozpoznawlane, na zajebistym poziomie. Inna muza, ta sama liga.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

24-09-2016, 10:07

No, każdy inny, wszyscy równi.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-09-2016, 10:18

Koledzy chyba zapomnieli że black metal bez ideologii to tylko metal. Furia nie ma żadnej ideologi tylko pierdoli farmazony godne upośledzonych, tak w tekstach jak i wywiadach.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

24-09-2016, 10:24

Ale do kogo się kolega zwraca w liczbie mnogiej? Mimo, że w sumie lubię Furię w warstwie muzycznej, to w nie przyszłoby mi do głowy, by równać ją w jakiś sposób z CdG. Nie mieszajmy systemów walutowych. Tak, poczułem się wywołany do tablicy :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

24-09-2016, 10:29

Ja natomiast, tradycyjnie mając w dupie ideologie i szufladki, stwierdzam, że Furia, przynajmniej na tak wychwalanym Nocel, prezentuje się momentami zwyczajnie słabo. Nie twierdzę, że w ogóle nie ma na czym zawiesić ucha, ale miejmy umiar. I nie zgadzam się, że CDG to ta sama liga, a z pewnością nie na muzycznym poletku.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

24-09-2016, 10:38

Furia jest po prostu za mientka i słodka. A skoro mówi to fan Green Day/Cradle of Filth to coś musi być bardzo na rzeczy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

24-09-2016, 11:58

Plastek pisze:Furia jest po prostu za mientka i słodka. A skoro mówi to fan Green Day/Cradle of Filth to coś musi być bardzo na rzeczy.
Neurodegeneracja? ;)
W sumie rozumiem zarzuty dotyczące miękkości Furii, choć z drugiej strony nigdy nie pozowali na epigonów Archgoat etc. (albo coś mi umknęło). Tak czy siak, zupełnie nie przemawia do mnie porównywanie tych wszystkich tworów z LTWB z CdG - to są zupełnie różne kategorie wagowe i dyscypliny. A już zupełnie osobiście, to CdG > F, i ta dysproporcja jest wyraźna. Generalnie, w tym kraju nie ma IMO dla Cultes des Ghoules jakiejś alternatywy z prawdziwego zdarzenia (choć pewnie się mylę, ale nie siedzę za bardzo w tych klimatach, a co dopiero w polskim podziemiu bm).
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

24-09-2016, 13:16

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
hcpig

24-09-2016, 21:22

Plastek pisze:Koledzy chyba zapomnieli że black metal bez ideologii to tylko metal. Furia nie ma żadnej ideologi tylko pierdoli farmazony godne upośledzonych, tak w tekstach jak i wywiadach.
Pod lasem Plastki idą,
gdzie owoce gniją
tam życia szukają,

Ni to stare,
ni młode,
na wieczność polują.

Liście się szamoczą
choć zbutwiałe,
ciężkie idą Plastki.

Idą Plastki polami,
życia przedłużaniem
żywot wypełniają.

Nocą i dniem,
orać pod nienawiść
maszerują dumne Plastki.

Plastki polecą,
Plastki polecą,
kiedy szpony sobie
rozdziobią,
zagryzą,
zjedzą.
Raz
i daleko,
raz i wysoko.
Najdalej, najwyżej,
najszybciej
jak tylko mogą, Plastki polecą.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

24-09-2016, 22:49

co wy tu wypisywaliscie od mojego ostatniego tematu :). Wyrażę sie jasniej o mazenie. Kupujac plyte furii w ciemno liczylem na plyte z bm a dostalem trochę bm z dodatkiem jakiegos chujstwa i to mnie sie nie podoba. Poprzednia plyta bardzo mi sie podobala. Byla moco rozwodniona rockowymi patentami ale to ciagle byl bm. Ale odejście od starych wzorow na bm nie jest dla mnie tu problemem tylko to ze na tej plycie bylo duzo mielizn i nudnych momentow ktorych nie mozna nawet nazwac muzyka. Po prostu mierna plyta.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
ODPOWIEDZ