GRAVELAND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: GRAVELAND

20-11-2011, 13:29

Oh jeju, jeju.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 13:30

Piętnujecie Honor, a graveland git. :D
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

20-11-2011, 13:31

Bambi pisze:Zespół nie powinien mieć prawa koncertowania, skoro otwarcie manifestuje zakazane, jakby nie było poglądy.
Tylko że przez te nakazy, zakazy, blokady, marsze i antyfaszystowską cenzurę, narodowi socjaliści mogą odgrywać swoją rolę uciśnionych żołnierzy o wolność i niepodległość zamiast pozostać ignorowanymi wioskowymi głupkami jak cała skrajna narodowo-katolicka prawica.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 13:34

W sumie może ignorowanie byłoby skuteczniejsze. Możliwe, że masz rację.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-11-2011, 13:36

@ Bambi
1. Gdzie, w jaki sposób, przytocz słowa Roba, gdzie ten przedstawia plan zagłady jakiejkolwiek rasy.
2. Gdzie odbywają się koncerty Graveland?
3. Czy naprawdę uważasz, że jest sens udzielania się w temacie o kapeli, której słyszało się "gdzies tam, kiedyś, jakieś" fragmenty i, generalnie, ma się gówno a nie pojęcie?
4. Zakazane też jest jebanie świętej panienki, mord na tysiącach chrześcijan i inne wesołe wizje metalowych poetów. Czysto teoretycznie, przynajmniej. Czy ci też powinni mieć zakaz koncertowania?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 13:40

O reggae to wiem doskonale, nie słucham, nawet nie ze względu na początkowe ideologie, po prostu wkurwia mnie ta muzyka. Mówiliśmy o jazzie i raczej ciężko byłoby wyśpiewać trąbką "urodzony czarnym", czy coś takiego. Jazz to jednak muzyka instrumentalna przede wszystkim więc nie ma możliwości za pośrednictwem tekstów, przekazywać czegokolwiek. W śpiewankach też raczej nie było takich kwestii poruszanych. Poza tym mówimy o czasach obecnych, nie o genezie gatunków i związanych z nimi myślami. Co do ostatnich zdań - nie wiem sam - niby dajesz im wolną, małą przestrzeń do manifestowania ich poglądów (zamknięty koncert), ale jednak zgadzasz się na to manifestowanie.
HAILSA!!!!!
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 13:47

Lykantrop pisze:@ Bambi
1. Gdzie, w jaki sposób, przytocz słowa Roba, gdzie ten przedstawia plan zagłady jakiejkolwiek rasy.
3. Czy naprawdę uważasz, że jest sens udzielania się w temacie o kapeli, której słyszało się "gdzies tam, kiedyś, jakieś" fragmenty i, generalnie, ma się gówno a nie pojęcie?
4. Zakazane też jest jebanie świętej panienki, mord na tysiącach chrześcijan i inne wesołe wizje metalowych poetów. Czysto teoretycznie, przynajmniej. Czy ci też powinni mieć zakaz koncertowania?
1. Białe bestie Swaroga...
Krwawe oblicza pełne dumy
Od wieków wciąż na nieustannej wojnie
w imię honoru i dumy...
Zrodzone pośród śmierci...
Wychowane w cieniu miecza
Zawsze wierne prawu stali
I z nieustannym gniewem w sercach...

White hand's power to the realm of isengard, white hand's elegance to the
Kings of isengard white hand's supremacy to the ancestors of middle-earth
White hand's dominion to the end of the world...and to universe at next!!!

Ciekawe o czym są te kawałki.

2.Mam nadzieje, że nigdzie.
3.Uważam
4.To chyba nie niesie (jak widać) aż takiego zagrożenia, jak ns.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-11-2011, 13:55

Bambi pisze:
w imię honoru i dumy...

Ciekawe o czym są te kawałki.

2.Mam nadzieje, że nigdzie.
3.Uważam
4.To chyba nie niesie (jak widać) aż takiego zagrożenia, jak ns.
Ad. 1, 2, 3 - bez komentarza
Ad. 4 - Straszne zagrożenie. Kilkaset nastoletnich łebków, którzy przeżywają sezonowy okres fascynacji narodowym socjalizmem. Żyjesz w matrixie prof. Środy, sarno.
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 14:01

Trzeba mieć ładnie najebane, żeby przeżywać okres fascynacji narodowym socjalizmem.
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

20-11-2011, 14:05

Wg mnie również trzeba mieć najebane, żeby pierdolić jak potłuczony bzdury w temacie, o którym się nie ma zielonego pojęcia, a wszystko idzie na zasadzie domysłów i baaardzo daleko posuniętej i dziwacznej analogii. Czy to kogoś obchodzi? No więc właśnie. Mam nadzieję, że w końcu zrozumiałeś morał tej bajki.
Bambi
rasowy masterfulowicz

20-11-2011, 14:06

Sieg heil!
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-11-2011, 15:42

Podobnie dziwne jest dla mnie podejście Lykantropa, który piętnuje ns, przyznaje się do podobnych grzechów młodości i jednocześnie kupuje płyty w sklepie Lower Silesian Stronghold, na którego stronie internetowej jest tekst ze LSS hołduje prawu 14 słów. Zwykla hipokryzja.
Kilka słów wyjaśnienia. Gdzieś wspominałem, że grzechem mojej młodości było kłanianie się w pas ideom Heideggera i pokrewnych? Chyba, że podobnie jak Bambi stawiasz znak równości między pogaństwem, a NS. Wtedy ok, by się zgadzało.
Czy kupując w LSS jednocześnie godzę się i akceptuję regulamin, w którym któryś z punktów wspomina, iż jako kupujący reprezentuję jakąś linię ideologiczną, a mój dziadek był w Wehrmachcie? Łączy mnie z właścicielem tego sklepu tylko zwykła umowa kupna - sprzedaży. Na tej samej zasadzie możesz uznać mnie za zdrajcę ideałów, bo kupuję codziennie w warzywniaku starego UBeka. Gdzie tu widzisz hipokryzję?
DCI Hunt

21-11-2011, 16:08

Bambi pisze:
w imię honoru i dumy...

:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Bambi pisze:Nie zapoznałem, ale po tym co słyszałem, wydaje mi się, że nie ma sensu. Ideologicznie i muzycznie dno i wodorosty.
No stary, przecież to jest podejście godne młodocianego hitlerowca po podstawówce i bez górnej jedynki ;)

Obrazek

Uruk Hai = Sieg Heil :)

BTW, jakiś czas temu kupiłem sobie wreszcie "Following The Voice Of Blood" i podoba mi się dużo bardziej niż w okresie premiery.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 16:39

A myślałem, że tylko mnie ten fragment:
kojarzy się z Władcą Pierścieni ;) Chyba, że Tolkien też był zwolennikiem "supremacji białej rasy", to wtedy to ma nawet sens :D
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-11-2011, 16:53

Lykantrop pisze:Straszne zagrożenie. Kilkaset nastoletnich łebków, którzy przeżywają sezonowy okres fascynacji narodowym socjalizmem.
sedno sprawy

@Bambi
jak to jest że jednym nie wolno zaśpiewać o białym bogu (bo to od razu rasizm i nawoływanie do eksterminacji czarnych :D) a innym wolno jawnie nawoływać do nienawiści i przemocy: http://www.euroislam.pl/index.php/2011/ ... prawicowa/
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

21-11-2011, 17:06

Gdyby nie durna poprawnosc polityczna i lewackie skrzywienie percepcji, to Islam bylby zabroniona ideologia.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 17:46

A najśmieszniejsze jest to, że lewacy i piewcy politycznej poprawności to sól w oku, każdego wojującego islamisty.
nan
postuje jak opętany!

21-11-2011, 18:03

Lykantrop pisze:Gdzieś wspominałem, że grzechem mojej młodości było kłanianie się w pas ideom Heideggera i pokrewnych?
e??
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 18:06

taki tam filozof z zagranicy
nan
postuje jak opętany!

21-11-2011, 18:07

no ale jak myśli się o ideach Heideggera to raczej dasein, byty, czasy, a nie ten nazi-epizod.
ODPOWIEDZ