OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Opeth
Still Life potęga, dla mnie zdecydowanie najlepszy album kapeli i jeden z moich ulubionych albumów w ogóle. Wyróżniłbym też "Morningrise" za niepowtarzalny klimat. Generalnie po Blackwater Park zaliczają obniżkę formy, ale wciąż jestem bardzo ciekaw ich dokonań.Deathless King pisze:uwielbiam Still Life, Blackwater Park bardzo fajne, Damnation/Deliverance lubie wybiorczo, reszta mi lotto, my arms... i orchid tez spoko
- moonfire
- zahartowany metalizator
Pierwsze trzy są OK, zawsze je lubiłem, ale gdy ostatnio posłuchałem sobie Orchid, myślałem, że się zanudzę na śmierć. Potem nagrywali już szmelc, jedynie Deliverance było w miarę, no i piosenek na Damnation też można było posłuchać, chociaż to nic wielkiego. Na to wychodzi, że wyrosłem z Opeth, jak z krótkich gaci.
- twoja_stara_trotzky
nie przepadam za Opeth, ale do A. mam spory szacunek, bo gość jest maniakiem muzyki i tyle ;)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja tam mam do nich wielki sentyment, choć nie słuchałem ich kilka lat szczerze powiedziawszy, ale od czasu do czasu lubię sobie zarzucić "Blackwarter Park" oraz "Mourningrise", choć przyznam się że do "Damnation" wszystkie płyty mam na oryginale i wcale nie jest mi z tym źle :)
muszę sobie "Watershed" odświeżyć bo pamiętam że nawet mi się podobał ... choć nie zainwestowałem w oryginał; nową z pewnością również sobie przesłucham;
muszę sobie "Watershed" odświeżyć bo pamiętam że nawet mi się podobał ... choć nie zainwestowałem w oryginał; nową z pewnością również sobie przesłucham;
-
- rasowy masterfulowicz
Sprał Cię na COMUS? ;)twoja_stara_trotzky pisze:nie przepadam za Opeth, ale do A. mam spory szacunek, bo gość jest maniakiem muzyki i tyle ;)
- twoja_stara_trotzky
nie, na Comus mnie Tibet sprał ;)
- Skaut
Mam ich płyty do "Blackwater Park" włącznie. Później nie chciało mi się już nic kupować, bo te masturbacje gitarowe przestały mnie jakkolwiek interesować. Jeszcze fajna była spokojniejsza "Damnation" - szkoda, że bardziej nie zaczęli tych rejonów eksplorować, mogło się wykluć coś ciekawego, a tak wrócili znów do ultranudnych pasaży. Z roku na rok coraz rzadziej wracam do tego zespołu i się zastanawiam po co trzymam jeszcze CDki na półce.
Coś tam było! Człowiek!
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: OPETH
To najciekawsze ze wszystkiego.Mikael Åkerfeldt pisze:I've listened a lot to Alice Cooper for the last year
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Ale zdaje sie Mikaelowi zawdzieczamy powrot COMUS na scene, afair to z jego inicjatywy zagrali swoj pierwszy koncert po latach. Tak jak nie lubie Opeth, tak za mozliwosc zobaczenia tych maniakow na scenie bede mu dozgonnie wdzieczny. :)streetcleaner pisze:Sprał Cię na COMUS? ;)twoja_stara_trotzky pisze:nie przepadam za Opeth, ale do A. mam spory szacunek, bo gość jest maniakiem muzyki i tyle ;)
this is a land of wolves now
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Opeth to konkretna firma, wyrobiona marka. Nie kupuję kompletnie ich najnowszego Watershed, ale do wcześniejszych dokonań wracam wybiórczo bez przymusu. Zwłaszcza do Blackwater Park i Damnation. Tak dawno nie słuchałem, że aż jestem ciekaw nowych dokonań.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Zainteresowało mnie to. Dam szansę płycie, choć łatwo nie będzie z pewnością.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- Bloodcult
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nigdy nie podniecał mnie ten zespół, może dlatego, że nie przepadam za mieszaniem normalnego wokalu z growlem. Wydaje mi się to po prostu niespójne i pasuje jak pięść do oka. Åkerfeldt powinien tylko śpiewać. Ta nowość jednakże to
Bloodcult pisze:całkiem dobry utwór
all the monsters will break your heart
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jezus maria, synu nie bluźnij. Człowiek posiadający jeden z najlepszych growlingów na scenie powinien tylko śpiewać? To tak jakby powiedzieć, że Mustaine powinien tylko pisać teksty albo Nocturno Culto robić tylko okładki do płyt Darkthrone. ;)nicram pisze: Åkerfeldt powinien tylko śpiewać
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran