MORTUARY DRAPE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORTUARY DRAPE
no właśnie, ja obcuję z BOGAMI, a wy się Popiełuszko jaracie :D
- megawat
- weteran forumowych bitew
Widzę, że Mortuary Drape to ostatnio bardzo modna kapela na Masterfulu. ;)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Trotzky, a co sądzisz o takich kapelach jak Barathrum i Countess ? :)
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
OMG Maria, wez.... zaraz jeszcze o japonskim Sabbat zapytasz
- twoja_stara_trotzky
słuchanie ich 20-15 lat temu jestem w stanie zrozumieć, podobnie jak słuchanie wtedy Mortuary Drape. słuchanie ich dziś odbieram jako skrajne zatwardzenie słuchu :D
Płyty Mortuary Drape z lat 92-97 są takimi samymi klasykami jak np. wczesny Ancient Rites czy Barathrum. Nie są to płyty wybitnie wpływowe ani przełomowe i oceniając jej przez pryzmat ogólnie pojętej muzyki rockowej czy nawet tylko metalowej gówno znaczą, ale w tym małym pierdolniku zwanym black metalem zdecydowanie są klasykami i mają swoje miejsce w historii tej muzyki.twoja_stara_trotzky pisze:no właśnie, ja obcuję z BOGAMI, a wy się Popiełuszko jaracie :D
Zresztą luz, ja mam swoją bajkę i uwielbiam wiele nagrań z tamtych lat z całą ich archaicznością i naiwnością.
Ostatnio zmieniony 20-06-2012, 01:20 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
Ja ci mówię o Realu Madryt, a ty mi, że GKS Bełchatów to taki sam dobry zespół jak ŁKS i Podbeskidzie.DCI Hunt pisze:Płyty Mortuary Drape z lat 92-97 są takimi samymi klasykami jak np. wczesny Ancient Rites czy Barathrum. Nie są to płyty wybitnie wpływowe ani przełomowe i oceniając jej przez pryzmat ogólnie pojętej muzyki rockowej czy nawet tylko metalowej gówno znaczą, ale w tym małym pierdolniku zwanym black metalem zdecydowanie są klasykami i mają swoje miejsce w historii tej muzyki.twoja_stara_trotzky pisze:no właśnie, ja obcuję z BOGAMI, a wy się Popiełuszko jaracie :D
To znaczy, że kibicować Arce to obciach, bo przecież jest Real Madryt?
DCI Hunt pisze:oceniając je przez pryzmat ogólnie pojętej muzyki rockowej czy nawet tylko metalowej gówno znaczą, ale w tym małym pierdolniku zwanym black metalem zdecydowanie są klasykami i mają swoje miejsce w historii tej muzyki.
- twoja_stara_trotzky
dokładnie :D
- twoja_stara_trotzky
ti ti edytorze :D
a co ja zedytowałem? bo napisałem 'tośmy pogadali', a potem "że się nie dogadamy", ale już mi się nie chciało pisać dalej i podsumowałem w skrócie j/w.
- twoja_stara_trotzky
blefowałem. trafiłem.
:D
:D
no nie trafiłeś :) tak czy inaczej o Mortuary Drape napisałem co miałem. Nie zamierzam cie przekonywać, że MD jest zajebisty, bo skutek będzie taki sam jakbyś przekonywał mnie, że jest chujowy, ale w blackmetalowym mikrokosmosie (który jest mi bliski i w dodatku rządzi się zupełnie innymi prawami niż reszta) jest to klasyk ;)
- twoja_stara_trotzky
no ja łapię łapię, niech sobie będą mistrzami paraolimpiady :D
- maciek z klanu
Czyli podazasz za trendami!twoja_stara_trotzky pisze:słuchanie ich 20-15 lat temu jestem w stanie zrozumieć, podobnie jak słuchanie wtedy Mortuary Drape. słuchanie ich dziś odbieram jako skrajne zatwardzenie słuchu :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Ten jak się mści za MGŁĘ. :Dtwoja_stara_trotzky pisze:Sova, inaczej, możesz ocalić coś od zapomnienia: masz do wyboru jeden dowolny numer z Blood Fire Death czy całą dyskografię Mortuary Drape. co wybierasz? o dzieciach pomyśl :D
Poza tym nie ma co się zasłaniać blackmetalową etykietką i mówić, że "my to jesteśmy trochę upośledzeni i słuchamy MD". MORTUARY DRAPE z punktu widzenia szeroko pojętej sztuki znaczy tak naprawdę o wiele więcej i mocniej wpływa na dzisiejszy underground niż niejeden pseudoklasyk z tamtych lat. Powrót do jaskiniowego brzmienia, okkultu i okadzania się dymem w krypcie jest bardziej treściwy niż szukanie na siłę wartości dodanej w Kartoflaku, Turbogolfie czy innym hipsterskim gównie. Jedynka i dwójka MD to w sumie ten sam nieziemski klimat, który znamy z DMDS MAYHEM - czas to sobie uzmysłowić, jeżeli ktoś jeszcze tego nie pojął :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Maleficio
- Kontakt:
Ciekawe ile kapel tak na prawdę Mortuary Drape zainspirowało bezpośrednio? Padła nazwa już Necros Christos, ale prawdopodobnie chodziło o image... nie wiem, nie czytałem wywiadów z nimi i nie wiem czy oni się do tych inspiracji przyznają. Wydaje mi się jednak, że tu chodzi o to, że ich inspirowała cała ranna grecka scena (necromantia, varathron, rh), czy tam ujmując to inaczej południowo europejska scena. I nie porównywał bym MD do Mayhem bo to daleko idąca i złośliwa nadinterpretacja faktów:)
- Adrian696
napiszmy to wprost - debilowata interpretacjaMaleficio pisze: I nie porównywał bym MD do Mayhem bo to daleko idąca i złośliwa nadinterpretacja faktów:)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
I think that the old school scene is best scene of ever with band like: Profanatica, Beherit, Grave, Carnage, Megaslaughter, Mystifier... But the greater part of the listeners of this genre doesn’t knows these cult bands and doesn’t know what is extreme metal. Mortuary Drape is one of the few ones that bring on this pure art, since 1986
...However, I know that wildness perversion (founder of the band)was in contact with great part of the all historic bands like: Mayhem, Dark throne, Necromantia, Varathron, Rotting Christ, Blasphemy, Beherit, Absu...
...However, I know that wildness perversion (founder of the band)was in contact with great part of the all historic bands like: Mayhem, Dark throne, Necromantia, Varathron, Rotting Christ, Blasphemy, Beherit, Absu...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior