SLIPKNOT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: SLIPKNOT

15-10-2014, 21:20

Twardy z ciebie zawodnik, że masz siłę słuchać tych balladek.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

16-10-2014, 07:37

XIX jest świetne, Killpop też. Reszty jeszcze nie słuchałem.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

16-10-2014, 08:15

Plastek pisze:Twardy z ciebie zawodnik, że masz siłę słuchać tych balladek.
A co nie lubisz NiN? :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-10-2014, 08:20

Nie, wolę industrial, niż samplowany roczek z MTV:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

16-10-2014, 21:28

strasznie słabe te nowe numery, Slipknot goes crabcore
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-10-2014, 21:29

chyba crapcore
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-10-2014, 10:08

[V] pisze:http://www.blabbermouth.net/news/slipkn ... n-i-video/

więcej gówna..nawet nie ukradne sobie tej płyty z internetów.
Lojezu ale sraka. Ale prawdę mówiąc to tak kojarzyłem cały slipknot po iowa :d
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

17-10-2014, 10:11

Vol3 jest w porządku jeszcze
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2014, 21:00

Nie jest, zapoczątkowała degrendgoladę która zniszczyła to co najlepsze i wyjątkowe w tym zespole.
Yare Yare Daze
[V]

17-10-2014, 21:18

Slipknot i Iowa to dzikie,nieokrzesane napierdalanie.Czuć narkotyki,destrukcję i death metal. Szkoda,że tak wielu ludzi wrzuca to do szuflady modne koniukturalne gówno i nie potrafi tego na spokojnie posłuchać. Te płyty zdrowo namieszały swego czasu,szkoda,że dalsza kariera tego zespołu to coraz bardziej radio friendly pioseneczki,początki mieli wielkie i za to szacun jest. Słuchasz tej muzyki i czujesz instynktownie ,że ta agresja jest autentyczna,że nie ma tu żadnej ściemy,oni po prostu wyrzygali z siebie te materiały,dla mnie pozostaną wyjatkowe no matter what.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2014, 21:20

Ta płyta wykracza wchuj dużo poza death metal, to jest zjawisko samo w sobie.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-10-2014, 21:21

[V] pisze:Slipknot i Iowa to dzikie,nieokrzesane napierdalanie.Czuć narkotyki,destrukcję i death metal. Szkoda,że tak wielu ludzi wrzuca to do szuflady modne koniukturalne gówno i nie potrafi tego na spokojnie posłuchać. Te płyty zdrowo namieszały swego czasu,szkoda,że dalsza kariera tego zespołu to coraz bardziej radio friendly pioseneczki,początki mieli wielkie i za to szacun jest. Słuchasz tej muzyki i czujesz instynktownie ,że ta agresja jest autentyczna,że nie ma tu żadnej ściemy,oni po prostu wyrzygali z siebie te materiały,dla mnie pozostaną wyjatkowe no matter what.

Wiesz, większość ludzi jest po prostu za głupia żeby to zrozumieć, albo boi się przyznać coś takiego bo a nóż widelec kolega z forum wyśmieje, że słuchasz "gówna z MTV dla dzieciaków".
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2014, 21:24

Masz rację i niestety też kiedyś padłem ofiarą podobnego mysłenia po ujrzeniu klipów do Vol3. (obraziłem sie na nich) ale teraz jestem wolny od uprzedzeń i mogę napisać z pełną odpowiedzialnością -' Iowa' to monument ekstrelanego metalu czy ogólnie ciężkiego rocka post-2000 kocham ten album jest wybitny.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

17-10-2014, 21:33

Sporo prawdy w tym co pisze V. Poczatki mieli zacne, ostra, energetyczna, bezkompromisowa muza bez zbednego plumkania. Szkoda, ze potem popadli w jakies nudne klimaty, podobnie jak Korn ale za poczatki szacun.
Nothingface
postuje jak opętany!

17-10-2014, 21:53

Notorycznie zapominacie o jeszcze dzikszym MFKR, który co prawda nie jest pełnoprawnym debiutem (zespół go nie uznaje), lecz sam w sobie zawiera taką dawkę szaleństwa, że głowa mała.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

Równanie:
Iowa >>>>>Slipknot>>AHIS>>MFKR>>>>>>>>>Vol 3
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

18-10-2014, 12:23

ten kawałek http://www.youtube.com/watch?v=IbxDLSavdCw kasuje wszystko co nagrali po vol. 3
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

18-10-2014, 20:34

[V] pisze:Slipknot i Iowa to dzikie,nieokrzesane napierdalanie.Czuć narkotyki,destrukcję i death metal.
To złudzenie. Uwierzyłbym w autentyczność tego albumu gdyby nie fakt, że niespełna rok później wychodzi pierwszy album Stone Sour. A to oznacza nic innego jak to, że w przerwach między nagrywaniem kolejnych ścieżek pełnych agresji i destrukcji, podczas stawiania klocków w kiblu i przy goleniu, Taylor i Root komponowali ballady dla zakochanych. Mało autentyczna ta agresja. Dlatego wole szczere i zróżnicowane Vol3.
[V]

18-10-2014, 20:40

Gunman pisze:
[V] pisze:Slipknot i Iowa to dzikie,nieokrzesane napierdalanie.Czuć narkotyki,destrukcję i death metal.
To złudzenie. Uwierzyłbym w autentyczność tego albumu gdyby nie fakt, że niespełna rok później wychodzi pierwszy album Stone Sour. A to oznacza nic innego jak to, że w przerwach między nagrywaniem kolejnych ścieżek pełnych agresji i destrukcji, podczas stawiania klocków w kiblu i przy goleniu, Taylor i Root komponowali ballady dla zakochanych. Mało autentyczna ta agresja. Dlatego wole szczere i zróżnicowane Vol3.
Sorry batory ale to jest bardzo dziwne podejście. Muzyk nie może realizować się na różnych polach i dawać tam upust swoim emocjom,pasjom? Może poszukamy jakie t shirty nosili w tamtym okresie?

KUHWAA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

18-10-2014, 20:51

IOWA to płyta równa i praktycznie cała agresywna. Następne albumy są po części agresywne a po części melodyjne. W częściach agresywnych nie jest to wcale mniej autentyczne. Wole Slipknot w tym mieszanym wydaniu.
[V]

18-10-2014, 20:58

Vol.3 wciąż jest dobrą płytą,oczywiście,dla wielu ludzi to śmierdzi ściemą bo jest to album o wiele bardziej melodyjny i dopieszczony produkcyjnie aniżeli dwie poprzednie płyty.Kolejny album zawiera tylko kilka naprawdę miażdżących kompozycji.
Najnowszy z kolei jest zbieraniną pomysłów z których 90% powinno właśnie trafić na krążek Stone Sour. Tutaj właśnie czuć,że nie stoi za tym nic mocnego,jeden zmarł,drugiego wyjebali ,teraz naprawdę zespół stał się ich nudnym,zwykłym miejscem pracy a dawna magia poszła się jebać i to słychać w tych utworach.
ODPOWIEDZ